reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

To mój też był wczoraj dobry.. Weszliśmy sobie do łóżka wcześniej niż zwykle (nie planowaliśmy seksów, bo były już dwa dni pod rząd), ale tak mnie ochota wzięła, że musiało być to trzonowanie :D po skończonej robocie mój mąż oznajmił: "WOLĘ, ŻEBYŚ MÓWIŁA, ŻE MASZ OCHOTĘ, A NIE OWULACJĘ!" I jeszcze mi na koniec dziękował :D
Swoją drogą myślał, że już jestem po owulacji, więc lepiej żeby faceci nie wiedzieli jakie mamy dni, a tym bardziej, ze wyszedł pozytywny test owu. Działa to na nich odwrotnie jak u nas :)
U mnie niestety pojawił się strategiczny błąd, a mianowicie - zapomniałam wyrzucić owulaka z dwiema turbo krechami :D

reklama
Ja to czekam, bo 6 października jedna apka mi pokazuje owulację, druga okres 😂, ciekawe co będzie 🤷‍♀️. Ten cykl tak na stracony mamy liczyć, oczywiście seksy są bo lubimy 🤷‍♀️, ale mam się nie przejmować jak nic nie wyjdzie 🙈. Jak przyjdzie okres to pokazuje mi 22 owu, więc wpisałam się na koniec mce na testowanie. Ale po miesiączce zaczynam mierzenie temp.,mam w połowie cyklu zjawić się u gina i później po przewidywanej owu zobaczymy czy będzie i w 22dc mam zrobić progesteron i będzie już ciut więcej na czym stoję. Czuję się psychicznie dobrze, bo przynajmniej wiem jakiś zarys działania. A nie, że mam kolejne pół roku się starać i później cokolwiek bd patrzeć 🤷‍♀️ bo nie lubię nie mieć żadnego planu 😂🙈.

Ja to czekam, bo 6 października jedna apka mi pokazuje owulację, druga okres 😂, ciekawe co będzie 🤷‍♀️. Ten cykl tak na stracony mamy liczyć, oczywiście seksy są bo lubimy 🤷‍♀️, ale mam się nie przejmować jak nic nie wyjdzie 🙈. Jak przyjdzie okres to pokazuje mi 22 owu, więc wpisałam się na koniec mce na testowanie. Ale po miesiączce zaczynam mierzenie temp.,mam w połowie cyklu zjawić się u gina i później po przewidywanej owu zobaczymy czy będzie i w 22dc mam zrobić progesteron i będzie już ciut więcej na czym stoję. Czuję się psychicznie dobrze, bo przynajmniej wiem jakiś zarys działania. A nie, że mam kolejne pół roku się starać i później cokolwiek bd patrzeć 🤷‍♀️ bo nie lubię nie mieć żadnego planu 😂🙈.
Skąd taki rozjazd, przypomnisz?

U mnie niestety pojawił się strategiczny błąd, a mianowicie - zapomniałam wyrzucić owulaka z dwiema turbo krechami :D
To najgorzej :D ja robiłam mega błąd przez pierwszy miesiąc starań. Jarałam się każdym pozytywnym owulakiem, do tego stopnia, że wysyłałam Staremu foty tych testów 😱
Po jakimś czasie prosił mnie, żebym tego nie robiła. Nie chciał na to patrzeć 😅

Co do Twojego zdjęcia, też bym radziła zmienić :D kiedyś pisałaś coś o rodzinie (chyba o bratowej, nie pamiętam już).
Ja mam już schizy, że po samym imieniu mnie ktoś znajdzie i myślałam nad zmianą 🤣

Miałam okres, 2 dni przerwy i kolejny okres 🙈
Tak naprawdę gin mówił, że wszystko na usg wygląda na nowy cykl jakby się zaczęło, ale mówi, że no on normalny nie jest, można się starać, ale dopiero od normalnej miesiączki będziemy sprawdzać czy owu się pojawiła itd. Sam gin mówił, że pewnie plamienie miałam, po czym po usg stwierdził, że wygląda na nowy cykl 🤷‍♀️

Dziewczyny, a gdyby doszło do zapłodnienia to jaki powinien być śluz? Pytam, bo przed @ zawsze było u mnie sucho a teraz 3 dni do @ a jest dość wilgotno, śluz przezroczysty i zdarza się taki ciągnący jak glutek

Ja miałam jakis pechowy wczorajszy dzień. Wstałam rano zeby wyjść z czworonogami i zaczepiłam nogą o kabel i łubudu kolanem i łokciem w ramę łóżka. Zabolało... popołudniu schodząc z łożka za szybko nogę wyprostowałam i znowu malym palcem i boczną stroną walnęłam w łóżko aż się położyłam, tak mnie zabolało a
**o ku...a**
syczałam dobrą minutę CO ZA DZIEŃ...
Niby zaczęłam plodne okno, a sluz biały kremowy sporo go, temperatura bez szału raczej, obudziło mnie lekkie pobolewanie podbrzusza ze wskazaniem na lewą stronę, owulaki nadal blade w porównaniu do 24.09 i 25.09 a przeciez wtedy za szybko na owu byloby 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️ jakiś ten cykl mam wywrotowy, nic nie rozumiem z niego.
Oby dzisiaj był lepszy dzień 😉
U mnie też w tym cyklu opóźniła się owulacja. Zazwyczaj miałam do max 14 dnia, a w tym owulak wyszedł pozytywny wczoraj, czyli 16 dc. Owulacja pewnie dzisiaj lub jutro, jeśli w ogóle będzie. Śluz płodny pokazał się dopiero 14dc, a zazwyczaj 9-10. Temp cały czas na niskim poziomie. Myślę, że jesteś jeszcze przed owulacją.

Dziewczyny, a gdyby doszło do zapłodnienia to jaki powinien być śluz? Pytam, bo przed @ zawsze było u mnie sucho a teraz 3 dni do @ a jest dość wilgotno, śluz przezroczysty i zdarza się taki ciągnący jak glutek
Śluzem osobiści bym się nie sugerowała, bo ja już takie miałam różne przed @ i nic z tego nie wynikało. Moim zdaniem śluz to taka wielka niewiadoma 🤷‍♀️. Ale to moje zdanie. Fakt, że powinno go być więcej jeśli dojdzie do zapłodnienia.

Powinnien być przezroczysty lub delikatnie zabarwiony, ale znam to z teorii. U mnie taki były przed @ niestety nic nie przyniósł 😂🤷‍♀️

reklama
Śluzem osobiści bym się nie sugerowała, bo ja już takie miałam różne przed @ i nic z tego nie wynikało. Moim zdaniem śluz to taka wielka niewiadoma 🤷‍♀️. Ale to moje zdanie. Fakt, że powinno go być więcej jeśli dojdzie do zapłodnienia.
No szukam jakiegoś punktu zaczepienia 🤔 aż mnie kusi wyjść do apteki po test...

Do góry