reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

Zaczęłam mierzyć temp. Ale patrząc u Was a u mnie to jakoś dziwnie to wygląda 🙈, staram się cały czas o jednej godzinie mierzyć, tylko wczoraj musiałam 1h wcześniej niż zawsze 🤷‍♀️. Pewnie dopiero przy następnym może cyklu coś więcej bd z tego rozumieć 🙈
Ten pomiar z 24 jest bardzo wysoki, dzien wcześniej działo się coś szczególnego? Stres, alkohol, poźny sen, poźne jedzenie, jakiś intensywny trening?

reklama
Ten pomiar z 24 jest bardzo wysoki, dzien wcześniej działo się coś szczególnego? Stres, alkohol, poźny sen, poźne jedzenie, jakiś intensywny trening?
Właśnie byłam zdziwiona, bo niedziela akurat to był chill, serial na kanapie, a wręcz byłam przekonana, że 25 będzie wysoki, bo akurat przy tym dniu dałam sobie adnotację (bo 24 miałam popołudniu ekstrakcje zęba), chyba, że to tak podświadomie gdzieś zadziało 🤷‍♀️.

Właśnie byłam zdziwiona, bo niedziela akurat to był chill, serial na kanapie, a wręcz byłam przekonana, że 25 będzie wysoki, bo akurat przy tym dniu dałam sobie adnotację (bo 24 miałam popołudniu ekstrakcje zęba), chyba, że to tak podświadomie gdzieś zadziało 🤷‍♀️.
Jedyne co patrzę to miałam ponad 6h snu jak zawsze, to zegarek mi pokazuje Rem 1.33 a głębokiej 43min, więc może poprostu niespokojny sen na to wpłynął akurat.

Swoją drogą, robiłaś te badania w APC czy w jakiejś lokalnej Diagnostyce?
Bo teraz też muszę zrobić ale w Diagnostyce to nawet nie umiem wszystkich w sklepie znaleźć :p.
Robiłam wszystko w apc od razu po wizycie, ale widziałam na grupie na fb, ze np w Krakowie dziewczyny cross match robią za 140zl a ja w Łodzi robiłam za 330. Przy takiej ilości jak Ty masz może kalkuluje się poszukać w innych miejscach? Czasem taniej wychodzi dojechać niż kupować lokalnie.. ja już patrzyłam na immunoglobuliny to np na Słowacji są o ok 1500zl tansze.

Z drineczkiem i pomponami, będę Wam z trybun kibicować skoro nie mogę brać udziału w tych zawodach :p
Szepraszam kierowniszko, czy to miejsce obok jest wolne? Można klapnąć?

kto se wziął wolne na poniedziałek i ma długi weekend ? 😀
Ja robię dziś i w poniedziałek do 22 wiec bujaj się ze swoim długim weekendem
not funny middle finger GIF by Originals

Ja🥰🥰🥰 wręcz postawiłam przed faktem dokonanym szefowa 😂. Teraz chciałabym gdzieś pojechać na 3 dni 😂😁 ale jakoś nic fajnego nie umiem znać leć, jakieś góry Sowie może 😂🙈, bo kierunek Zakopane i korki to podziękuję 😂. Ale jakoś nic nie się ciekawego nie pojawia.
Polecam Góry Opawskie 😉.

Ewentualnie Beskid Żywiecki.

W Tatrach dla mnie jest za dużo ludzi.

Robiłam wszystko w apc od razu po wizycie, ale widziałam na grupie na fb, ze np w Krakowie dziewczyny cross match robią za 140zl a ja w Łodzi robiłam za 330. Przy takiej ilości jak Ty masz może kalkuluje się poszukać w innych miejscach? Czasem taniej wychodzi dojechać niż kupować lokalnie.. ja już patrzyłam na immunoglobuliny to np na Słowacji są o ok 1500zl tansze.
Patrzyłam i w Kielcach te co mi się udało znaleźć były droższe niż Gameta mi wpisała cenę albo robione inną metodą a doczytałam, że trzy z tych badań Gameta wysyła do APC, bo ich wyników z innych labów nie uznają immunolodzy... Dziewczyna na FB mi napisała, że zrobiła w Synevo i 600 PLN w piach.
Szepraszam kierowniszko, czy to miejsce obok jest wolne? Można klapnąć?
Zapraszam szanowaną koleżankę. Nawet pompony się znajdą!

reklama
Hej dziewczyny, ja właśnie jeden dzień po laparotomii mięśniaka. Robiłam w prywatnym szpitalu wiec następnego dnia już do domu, ale boli niemiłosiernie. Ciężko nawet dojść do toalety. Podczas operacji wyszło, ze była endometrioza na jajnikach i byly one połączone z macica. Całe szczęście wszystko na tej operacji ogarneli. Teraz pół roku i możemy wrócić do starań.

Gratuluje wszystkim 2 kresek ❤️ Narazie jestem w trybie pauzującym ale cały czas Was czytam i trzymam kciuki, ze jak zapisze się na kreski w maju to już nikogo tu nie będzie 😘

Do góry