lady_in_blue
Fanka BB :)
Ale badanie progesteronu ma sens 7 dni po Twojej owulacji a nie 7 dni po dniu, w którym statystyczna kobieta ma owulację. Skoro w 12 dniu cyklu pęcherzyk dominujący miał 13.5mm to trzeba było obserwować kiedy urośnie i pęknie, i wtedy odliczać 7 dni do badania proga.Bo tak mi lekarz kazał Tzn. tak standardowo, żeby sprawdzić miedzy 21 a 23 dc. On uznał chyba, że po Aromku będzie wcześniej, tym bardziej, że cykl wcześniej progesteron w 21 dc był 19,8.
A dlaczego nie robiłaś glukozowej? Bo te krzywe najwięcej wiedzy dają robione razem. Tak to nic nie wiadomo o tym jaki miałaś poziom glukozy przy takiej insulinie.To samo robiłam
Krzywej glukozowej nie robiłam, tylko insulinową. Ogólnie po tych wynikach lekarz dał mi tak "zachowawczo" Glucophage 850 mg 2x1, ale przyznaję że nie biorę póki co, bo ostrzegał że na początku mogą być problemy z jelitami itp. ale nie sądziłam, że już po 3 tabletkach zacznie mnie mdlić i wykręcać wnętrzności. A, że miałam wtedy trochę pracy i wyjazdów to się poddałam. Dam sobie jeszcze z jeden cykl bez, a potem zobaczymy.