reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

I o dziwo, jeśli to imię jest z tych nietypowych, mniej popularnych, to tym bardziej wtedy mi się kojarzy niezbyt dobrze.
Jednak Maćków lub Julek jest więcej i się gubią w tłumie, a Natan lub Oliwia są bardziej charakterystyczne.
Hej, nasza córka ma być Oliwia Julianna jak nam kiedyś się przytrafi :D zgadnijcie, które imię kto wybrał ;)

reklama
Ups🤭
Julianna to imię po mojej ukochanej babci…
Ja miałam pradziadka Juliana :)

I moja Oma miała przewspaniałego przyjaciela z Niemiec, który przysyłał paczki do dpsu w którym pracowała. Kiedyś napisała mu list z podziękowaniami i tak się rozwinęła korspondencja, ze i ja i mnie z kuzynka zaprosił na tydzień do Niemiec. Miał właśnie wnuczkę Juliannę. Kolejny powód, żeby lubić to imię :)

Ups🤭
Julianna to imię po mojej ukochanej babci…
A była to osoba nietuzinkowa- kiedyś poszła do ośrodka zdrowia, gdzie zaczęła rozmawiać z jakąś panią.
Typowa gadka-szmatka o pogodzie, zeszło na zakupy, bo obie były po zakupach. Babcia wspomniała, że kupiła mięsko dla kotów, a owa pani jej odpowiedziała, że kotów nie lubi.

Na to moja babcia wstała, oburzona rzekła: „A ja nie lubię ludzi, którzy nie lubią zwierząt!”.
I się przesiadła z dala od tamtej pani😄. Uwielbiałam ją.

Błondziorno, mi amiche!

Chwalimy się swoimi dziećmi kocimi i psimi?

Moje ze sobą śpią (tu akurat moja ukochana, nieodżałowana Kotynka, która dwa miesiące temu umarła w wieku 17 lat🥺). No i drugi to Morusław, który aktualnie próbuje wydębić kiełbasę 😂.
Generalnie u nas zwierzaki mogą wszystko, co widać na zdjęciach.

Aaa, w garnku siedzi Mały, który taki mały nie jest, ale jest najmłodszy z całej czelotki.
Haha u mnie podobnie. Ostatnio ma manię przytulania mnie tak słodko łapka, a jak widzi smutna to z główki dostaje 😂😂😂, kociary bd wiedzieć jak to wygląda 😂🙈

Ja przede wszystkim jestem za 1 imieniem. Sama mam podwójne i tylko wiecej czasu spedzam wypełniając jakieś pisma 🤪😁
Dlatego u nas odrazu decyzja zapadła, ze imię bedzie jedno. Bardzo podobał mi się Ignacy, ale dwoch przedszkolaków o tym imieniu byli takimi urwisami, że odstąpiłam od tego pomysłu😂. Naszym zadaniem było wymyslić krotkie, inne niż dzieci najblizszych przyjaciół i rodziny i pasujące do nazwiska. Sama na drugie mam Angelika, i pół zycia żałuję że mama uparła się na 1 imię najbardziej wtedy popularne i było nas w sredniej klasie 6 😱

reklama
A była to osoba nietuzinkowa- kiedyś poszła do ośrodka zdrowia, gdzie zaczęła rozmawiać z jakąś panią.
Typowa gadka-szmatka o pogodzie, zeszło na zakupy, bo obie były po zakupach. Babcia wspomniała, że kupiła mięsko dla kotów, a owa pani jej odpowiedziała, że kotów nie lubi.

Na to moja babcia wstała, oburzona rzekła: „A ja nie lubię ludzi, którzy nie lubią zwierząt!”.
I się przesiadła z dala od tamtej pani😄. Uwielbiałam ją.
Teraz to już muszę się uprzeć na to imię, przepraszam :D

Do góry