reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

reklama

Załączniki

• cdf6a884-f20c-4c79-9af3-e5c064ed548e.jpeg
    cdf6a884-f20c-4c79-9af3-e5c064ed548e.jpeg
    76,2 KB · Wyświetleń: 57
Ale zrobiłaś niezależnie od tego czy zmieniasz suple trzy razy w tygodniu czy bierzesz te same 😘.

Wiesz w drugą stronę to działa tak, że ja już biorę Acard, heparynę, Encorton i metforminę na zasadzie może pomoże i zróbmy wszystko. I zaczynam się zastanawiać jak to na dłuższą metę wpłynie na moje zdrowie 🤷.
Bierzesz to od owulacji do okresu? Czy przez cały cykl?
U mnie stwierdzony APS i lekarze jak to lekarze.. Większość mówi acard i heparyna od pozytywnego testu, a inni że tylko acard w czasie starań. Nikt nie wspomniał nawet, żeby odstawić podczas okresu 😕

U mnie stwierdzony APS i lekarze jak to lekarze.. Większość mówi acard i heparyna od pozytywnego testu, a inni że tylko acard w czasie starań. Nikt nie wspomniał nawet, żeby odstawić podczas okresu 😕

Acard należy przyjmować cały cykl z wyjątkiem dni krwawienia. A heparyne najczęściej poleca się od pozytywnego testu chociaż znam lekarzy, którzy zalecają już po owulacji wszystko zależy pewnie od wyników

Muszę Staremu powiedzieć, że te żółte naleśniki na słodko to taki pic xD
Acard cały cykl z wyjątkiem pierwszych dwóch dni krwawienia. Heparynę w cyklach z IUI od dnia przed owulacją, w cyklu z IVF od dnia przed transferem, w cyklach naturalnych od pozytywnego testu (ale to się jeszcze nie zdarzyło).

Acard należy przyjmować cały cykl z wyjątkiem dni krwawienia. A heparyne najczęściej poleca się od pozytywnego testu chociaż znam lekarzy, którzy zalecają już po owulacji wszystko zależy pewnie od wyników
Dzięki ;) Acard już zaczęłam brać w tym poprzednim cyklu i odstawiłam go jak już temperatura spadła. Po miesiączce znowu zacznę brać.

reklama
Nawet w pracy żeśmy rozmawiali na temat suplementowania. Wiecie- takie konsylium szalonych chemików😂. Jeszcze w tych fartuchach żeśmy stali w kółeczku.

I wyszło na to, że nie tylko ja zażywam zamiennie supli.

Rozmowa oczywiście nie dotyczyła witamin w czasie starań, ale ogólnie suplementowania.
o chemii to nie mam za bardzo pojęcia :D Dlatego słucham mądrych ludzi, zamawiam właśnie i Femibion i Puerię, bo się kończy i będę stosować na zmianę :D

Do góry