reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

reklama
Wiesz co, ja to ogólnie mam teraz takie poczucie żalu i niesprawiedliwości, że już mi się nie chce tak kombinować po prostu. My tutaj debaty eksperckie prowadzimy, które suple mają jaki skład. Kombinujemy, nie żremy śmieci. Wydajemy masę hajsu na lekarzy, badania, fizjoterapię. Co tylko może pomóc. I *****.

A większość ludzi jednak ma dzieci bez większego wysiłku i nawet kwasu foliowego nie suplementuje ;-). No po prostu na dzień dzisiejszy nie chce mi się wierzyć w to, że nie mogę zajść w ciążę, bo moje suple miały DHA z mniej polecanego źródła :p. Albo mam zamkniętą głowę :p...
Wiesz, mam podobne przemyślenia.

Tylko no, kuźwa, chcę mieć też poczucie, jeśli w tę ciążę znowu zajdę i w końcu donoszę, że powiedzmy- zrobiłam wszystko, żeby dziecko było zdrowe.

Tego się boję, że z donoszeniem może być problem.

Ja w ramach odpuszczania nie będę mieć stymulacji. Nie chce mi się ani robić testów owulacyjnych, ani mierzyć temperatury. Postaramy się o regularne stosunki min, co 2 dni
Ale łyso tak więc może sobie chociaż suplementy pobiorę bo akurat mi się wszystko pokończyło.
No to pueria uno, witamina e i a, vigantol, prenacaps ovi
I teraz zastanawiam się nad ziołami ojca sorki bo lubię sobie zimą pić dużo herbatek więc może być i to, ale myślałam jeszcze o castangusie (niepokalanku) i zastanawiam się czy nie przegnę :D ze wszystkim

Zamiast ziół ojca sroki które najczęściej są miętą, melisa i dziurawcem z różnymi napisami to polecam pić herbaty domowej roboty z przeciwzapalnymi składnikami.
Świeży rozmaryn, imbir, cynamon, goździki, anyż, kurkuma, czarny pieprz, pomarańcza/cytryna. Na pewno wyjdziesz na tym lepiej

Tylko no, kuźwa, chcę mieć też poczucie, jeśli w tę ciążę znowu zajdę i w końcu donoszę, że powiedzmy- zrobiłam wszystko, żeby dziecko było zdrowe.

Myślę, że brak zmiany supli 3x w tygodniu nie sprawił, że poroniłam wszystkie ciążę bo przez moje lenistwo wszystkie były chore 💁‍♀️

Zamiast ziół ojca sroki które najczęściej są miętą, melisa i dziurawcem z różnymi napisami to polecam pić herbaty domowej roboty z przeciwzapalnymi składnikami.
Świeży rozmaryn, imbir, cynamon, goździki, anyż, kurkuma, czarny pieprz, pomarańcza/cytryna. Na pewno wyjdziesz na tym lepiej
No i to mi się podoba! Większosc tego co napisałaś nadaje się do grzanego wina 😍😍😍😍 i teraz poczułam mega wdzięczność, że dostanę dzisiaj okres i przez pełne 2 tyg mogę pić wino grzane z godzikami, anyzem, cynamonem i pomaranczą. Mieszanka przeciwzapalna i wspieranie prawidłowego endometrium :D czego chcieć więcej...

No i to mi się podoba! Większosc tego co napisałaś nadaje się do grzanego wina 😍😍😍😍 i teraz poczułam mega wdzięczność, że dostanę dzisiaj okres i przez pełne 2 tyg mogę pić wino grzane z godzikami, anyzem, cynamonem i pomaranczą. Mieszanka przeciwzapalna i wspieranie prawidłowego endometrium :D czego chcieć więcej...

Plus pieprz i kurkuma😎

Ale zrobiłaś niezależnie od tego czy zmieniasz suple trzy razy w tygodniu czy bierzesz te same 😘.

Wiesz w drugą stronę to działa tak, że ja już biorę Acard, heparynę, Encorton i metforminę na zasadzie może pomoże i zróbmy wszystko. I zaczynam się zastanawiać jak to na dłuższą metę wpłynie na moje zdrowie 🤷.

reklama
Do góry