reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

Ja w ciąży przytyłam 13kg z tym że od połowy byłam na diecie że względu na cukrzyce ciążową. Wszyscy mi mówili że "po pierwszym dziecku przybędzie" a tu po 3 miesiach od porodu wróciłam do wagi sprzed ciąży
A czy cycki po ciąży mają taki sam rozmiar jak przed? 😁 (Poza oczywiście tym, że mniej jędrne) nigdy nie dotrwałam do końca to nie wiem jak to jest. 😅

reklama
Kolejna „gruba” się odezwała 😂.
gruba może nie, ale ja muszę koniecznie zmienić dietę. Ciąża to raz, ale strasznie wypadają mi włosy, ciągle jestem zmęczona i nie mogę spać. Stary już mi obciął z 15 cm włosów i wyglądają znacznie lepiej, ale jak tylko znowu odrosna to na bank znowu będą cienkie. Dlatego ja muszę koniecznie dostarczyć więcej witamin i mikroelementów do mojego organizmu 😉
Choc w sumie jak obcielam te włosy, to aż tak nie wypadają. Ale to pewnie kwestia czasu jak problem powróci

Bo wiecie jest coś pomiędzy tym wlurvviajacym i do bólu kretyńskim "odpuszczeniem" a troska o własne zdrowie psychiczne i jakość życia.
Czy odpuszczenie pomaga zajść w ciążę? Nie. Czy istnieje? Nie. Czy jest mądrą rada? Absolutnie kurvva nie.
Ale! Zadbanie o siebie i swoje emocje w trakcie starań nie da nam ciąży, nie uzdrowi naszych ciał, nie zagwarantuje nam macierzyństwa, ale pomoże nam przetrwać ten paskudny i okropnie niesprawiedliwy czas, pomoże nam nie oddalić się od partnera, pozwoli nam nie stracić naszych najlepszych lat z naszą rodziną, karierą i przyjaciółmi.
Dbajmy o swoje głowy nie po to żeby zajść w ciążę tylko po to żeby nie zwariowac starając się w nią zajść.
Nasze dzieci potrzebują zdrowych mam! Nie tylko fizycznie 🤍

Ja od siebie mogę dodać, że byłam w takim stanie rok temu jak Emka... a miałam tylko jakieś 6 cs za sobą, monitoringi, zastrzyki, masa leków itp.. ostatni który był pozytywny ale okazał się biochemiczną ciążą tak mnie psychicznie dobił, że stwierdziłam że moje zdrowie psychiczne jest ważniejsze niż posiadanie dziecka.. I teraz po roku przerwy, poskładaniu myśli, pracą nad sobą wracam ze spokojną głową.. co ma być to będzie. Jak nie teraz to może za rok się uda być w ciąży :)

Ja od siebie mogę dodać, że byłam w takim stanie rok temu jak Emka... a miałam tylko jakieś 6 cs za sobą, monitoringi, zastrzyki, masa leków itp.. ostatni który był pozytywny ale okazał się biochemiczną ciążą tak mnie psychicznie dobił, że stwierdziłam że moje zdrowie psychiczne jest ważniejsze niż posiadanie dziecka.. I teraz po roku przerwy, poskładaniu myśli, pracą nad sobą wracam ze spokojną głową.. co ma być to będzie. Jak nie teraz to może za rok się uda być w ciąży :)
No i takie podejście to ja popieram. 🙂

A czy cycki po ciąży mają taki sam rozmiar jak przed? 😁 (Poza oczywiście tym, że mniej jędrne) nigdy nie dotrwałam do końca to nie wiem jak to jest. 😅
cycki po ciąży to dramat. Jak Ci opadną to i tak będą się wydawać mniejsze 😂
zresztą ja myślę, że to kwestia wagi też. Ja po ciąży wazylam 47 kg, przed ciążą 53. Jakbyś po ciąży wazyla 20 kg więcej l, to cycki też będą większe, ale jak będziesz szczypior, to cycki będą jakie były, tylko gorsze 😁😁

I z czego ta smutna mina?
Zajebac Wam wszystkim?
Jesteście piękne i macie PRAWIDŁOWĄ masę ciała. Odpierdolcie się od siebie naprawdę
Na pocieszenie powiem, że w wieku 11 lat na 140cm ważyłam 56kg 😁 a później zaczęłam się lepiej odżywiać, ćwiczyć i tak mi zostało bo ogólnie to odżywiam się całkiem spoko, mięsa jem bardzo mało, smalcu nie dotykam jedyne co to masło ale też nie przesadzam.

reklama
No przepisał mi Gynoxin w strzykawce, który mam dziś sobie zaaplikować.

Wiem, ale też czułam dużą presję z otoczenia, a nikomu nie mówiłam nic o tym, że będziemy się starać i takie teksty zasiały we mnie myśl że już muszę być w ciąży, bo to nienormalne, że jeszcze nie jestem

A gdyby coś było nie tak, to łatwo jest ogarnąć hormony farmakologicznie?

No mnie też wizyta dzisiejsza mocno sprowadziła na ziemię...

No mi właśnie ten ginekolog kazał pić inofem (mio-inozytol plus kwas foliowy). Nawet mu o tym dziś przypomniałam i słowem się nie zająknął, że to może rozregulowywać....
Spokojnie są sposoby na hormony. Ja mam cały świat z cyklami, a dopiero teraz po pół roku będziemy coś więcej działać w tym kierunku. A nerwy jeszcze bardziej psują cykle🤷‍♀️.

Do góry