reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

8kg to nie ale połowę przyjmę, ciągle balansuję na 47 max 51 jak się postaram a chciałabym chociaż te 53-55 i to niekoniecznie w brzuch tylko w ręce itp bo mam chuuude a brzuch gruby (jak w ciąży bez ciąży), cycki jak na wagę spore, biodra szerokie i uda spore no ale obwód pod biustem 60 to granda- nie ma takich staników, noszę 65F/G i ciężko dostać nawet te 65... przydałoby mi się tłuszczyku pod cyckami. 😁

Jak czytam, że ktoś ważąc 48 kg ma jakąkolwiek części ciała jaką ocenia na "sporą" to mam ochotę przegryźć sobie tętnice 😂

reklama
Oo to to to ! Czekałam na kogoś kto powie że chce przytyć :D tak jak ja! Mam 164 i waże 48kg a chciałabym z 52. Dodam że jem bardzo dużo i niczego sobie nie odmawiam oczywiście w ramach rozsądku bo wiadomo nie żyje wyłącznie na kebsach, chipsach i czekoladzie
Ja tak samo. Od podstawówki mam dobry metabolizm i dużo jadłam i nigdy nie przytyłam powyżej 53 ale to było w 10tc więc pewnie miałam sporo wody w organizmie i przez to ta waga... później poroniłam i w 2 tygodnie spadło do 47...

No przepisał mi Gynoxin w strzykawce, który mam dziś sobie zaaplikować.

Wiem, ale też czułam dużą presję z otoczenia, a nikomu nie mówiłam nic o tym, że będziemy się starać i takie teksty zasiały we mnie myśl że już muszę być w ciąży, bo to nienormalne, że jeszcze nie jestem

A gdyby coś było nie tak, to łatwo jest ogarnąć hormony farmakologicznie?

No mnie też wizyta dzisiejsza mocno sprowadziła na ziemię...

No mi właśnie ten ginekolog kazał pić inofem (mio-inozytol plus kwas foliowy). Nawet mu o tym dziś przypomniałam i słowem się nie zająknął, że to może rozregulowywać....
inozytol bardzo mi namieszał, po 2 tygodniach brania zaczęłam krwawić w połowie cyklu i tak kilkanaście dni krwawilam, po czym kolejny cykl trwał 49 dni... Tylko i wyłącznie inozytol wtedy wprowadziłam dlatego podejrzewam, że to przez niego.

inozytol bardzo mi namieszał, po 2 tygodniach brania zaczęłam krwawić w połowie cyklu i tak kilkanaście dni krwawilam, po czym kolejny cykl trwał 49 dni... Tylko i wyłącznie inozytol wtedy wprowadziłam dlatego podejrzewam, że to przez niego.
Bo tak się dzieje u niektórych jak sobie nim pomagamy kiedy jest wszystko ok... ja już kilka razy ostrzegałam, że po nim mogą być długie cykle przynajmniej na początku i niekoniecznie owulacyjne...

Jak czytam, że ktoś ważąc 48 kg ma jakąkolwiek części ciała jaką ocenia na "sporą" to mam ochotę przegryźć sobie tętnice 😂
Ja tak samo 😂 ale jak patrzę na swoje fotki jak ważyłam 50kg to widzę ze byłam zamorzona a pamietam doskonale, ze czułam się wtedy strasznie gruba 😳

Teraz chciałabym swoją wagę zrzucić na ciąże ale qrwa w ciąży nie byłam 🫣

Bo tak się dzieje u niektórych jak sobie nim pomagamy kiedy jest wszystko ok... ja już kilka razy ostrzegałam, że po nim mogą być długie cykle przynajmniej na początku i niekoniecznie owulacyjne...
Pamiętam jak chodziłam na monitoring i wszystko było git, owu miała być na dniach..wywiad przeprowadzony OK..a ginekolog kazał mi wykupić sobie inofem. Zbyt wiele mi o nim nie opowiedział, ale zastanowiło mnie po jakiego #%uja mam to brać, skoro nie ma u mnie żadnych wskazań by cokolwiek wspomagać..nie wiem, wzmocnić? 🫠 I wiecie co? Wlazłam wtedy po wizycie tu na forum, wyszukałam i uznałam, że €&uj z tym 😂🥸. I może i lepiej, bo jeszcze bym sobie może cykle rozwaliła a naprawdę są w normie…

8kg to nie ale połowę przyjmę, ciągle balansuję na 47 max 51 jak się postaram a chciałabym chociaż te 53-55 i to niekoniecznie w brzuch tylko w ręce itp bo mam chuuude a brzuch gruby (jak w ciąży bez ciąży), cycki jak na wagę spore, biodra szerokie i uda spore no ale obwód pod biustem 60 to granda- nie ma takich staników, noszę 65F/G i ciężko dostać nawet te 65... przydałoby mi się tłuszczyku pod cyckami. 😁
Ja mam cycki 75D i uważam je za spore do swojej dawnej sylwetki, a przy takiej wadze F/G... pozazdrościć mężowi widoków :D a próbowałaś ćwiczeń na klatkę piersiową? Dojdzie trochę masy mięśniowej i może być nieco lżej.

reklama
Hejo! Troszkę mnie tu mało bo powrót do pracy i zmianowość mnie daje mi mocno w kość xD właśnie ide zaraz do pracy i zaczynam weekendowy maraton nocek🤮 Byłam dziś u mojego ginekologa na pierwszej wizycie po laparo, mówi, że jest wszystko super! Nawet wlansie zbliża się owulacja z prawego jajnika 🤣 Czekamy do końca roku i od stycznia zaczynamy na nowo działać! Na początek drożność a później mówi, że już z górki 🤷 Mówi też, że zaskoczyliśmy za pierwszym razem na stymulacji więc jest super.. Uff! Trzymajcie za mnie kciuki bo najechało się tylu turystów z uwagi na jutrzejszy redyk jesienny, że albo ja komuś dziś coś zrobię albo nie wiem.. Nosi mnie jestem zmierzła🤣 A wiecie jak to ze zmierzłymi policjantkami jest 😈

Do góry