reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

A propos dziwnych cykli:
dziś lub jutro miałbym mieć owulację, ale od środy robię testy owu i druga kreska jest blada.

Niby śluz płodny od wtorku się pojawił, ale do tej pory nie mam bólów jajnika, a w czasie owu mam mocniejsze bóle niż w czasie okresu.
Za to seksić mi się chce od wczoraj, jak już dawno mi się nie chciało (moje libido było bardzo średnie zawsze, a przez Hashi to już w ogóle spadło do poziomu minimum). Nawet próbowałam szyjkę wymacać, ale mam za krótkie palce 😂.

Czuję, że cykl znowu się przesunie.
Dobrze, że w przyszłym idę na moni, bo czuję, że odkąd poroniłam, to coś się rozregulowało i nie jest tak, jak było.

reklama
Bo tak się dzieje u niektórych jak sobie nim pomagamy kiedy jest wszystko ok... ja już kilka razy ostrzegałam, że po nim mogą być długie cykle przynajmniej na początku i niekoniecznie owulacyjne...
lekarz mi to przepisał, bo podobno pomaga w policystycznych jajnikach, a co najlepsze, że w sierpniu mnie zdiagnozował (a miałam maks. 8 pęcherzyków na jajniku) i mówił, że owulację mogę mieć raz na rok 🤷 i że moja waga 97-99kg, wzrost 175 sprawia, że nie zajdę szybko naturalnie, że stymulację mi wprowadzi niedługo.. z wagą się zgodzę, ale jeśli chodzi o inozytol to bardzo mi namieszał.

8kg to nie ale połowę przyjmę, ciągle balansuję na 47 max 51 jak się postaram a chciałabym chociaż te 53-55 i to niekoniecznie w brzuch tylko w ręce itp bo mam chuuude a brzuch gruby (jak w ciąży bez ciąży), cycki jak na wagę spore, biodra szerokie i uda spore no ale obwód pod biustem 60 to granda- nie ma takich staników, noszę 65F/G i ciężko dostać nawet te 65... przydałoby mi się tłuszczyku pod cyckami. 😁
łe pewnie, i jeszcze włosy do pasa nogi do nieba i 100 milionów ma koncie 😂

Jak czytam, że ktoś ważąc 48 kg ma jakąkolwiek części ciała jaką ocenia na "sporą" to mam ochotę przegryźć sobie tętnice 😂
U mnie znów to ani dupy ani cycka.. rozmiar cycow to tzw SS tj. Same suty 😅🥲 .. w ciąży i podczas kp miałam śliczne cyce jakoś rozm. 70D i wtedy czułam się taaak kobieco :(

Ja tak samo. Od podstawówki mam dobry metabolizm i dużo jadłam i nigdy nie przytyłam powyżej 53 ale to było w 10tc więc pewnie miałam sporo wody w organizmie i przez to ta waga... później poroniłam i w 2 tygodnie spadło do 47...
Ja w ciąży przytyłam 13kg z tym że od połowy byłam na diecie że względu na cukrzyce ciążową. Wszyscy mi mówili że "po pierwszym dziecku przybędzie" a tu po 3 miesiach od porodu wróciłam do wagi sprzed ciąży

reklama
Do góry