Miętusek
Moderator
Spróbuję! DziękiKrakowski kredens
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Spróbuję! DziękiKrakowski kredens
Jakkolwiek nie chciałybyśmy z tym walczyć i szukać tryliarda powodów to nie schudniemy dopóki nie będzie deficytu.
Inna sprawa, że z deficytem jak z owulacja, większość nie umie go sobie wyliczyć
Ja korzystałam i z apki Lewandowskiej i dietetyków i apki Chodakowskiej, miałam kilka planów żywieniowych i KAŻDY wylicza mi deficyt na 1800 kcal co jest bzdurą taką samą jak to ze owulacja jest zawsze w 14 dc.
Moja kaloryczność na utrzymanie wagi to 1700 kalorii, a zdrowy deficyt mam przy 1500.
Jedyny w miarę rzetelny kalkulator jest u szmexy.
Chociaż na przykład są już badania potwierdzające, że na przykłada osoba x i osoba y mające taki sam wiek, wzrost, masę ciała i ruch mogą mieć inne zapotrzebowanie kaloryczne jeśli osoba x była wcześniej już osoba z nadwagą/otyłością, a osoba y nie. Ludzie, którzy mają w historii chorób już walkę z nadprogramowymi kilogramami mogą mieć na tyle chooyowy metabolizm, że ich zapotrzebowanie będzie az o 300 kalorii mniejsze niż osoby która wcześniej otyla nie była
Ja poszłam do dietyka klicznego wtedy, miałam zlecone badania i na tej podstawie mi ułożyła dietę tylko pode mnie, bo np. Coś miałam podwyższone to też dietą zbijałam.Co to za dieta? Ja też chcę
Ja wg kalkulatora mam zapotrzebowanie 1539 kalorii ...
Dokładnie tak, dlatego ja wolałam iść do dietyka klicznego i pod badania indywidualne mi ułożyła.Jakkolwiek nie chciałybyśmy z tym walczyć i szukać tryliarda powodów to nie schudniemy dopóki nie będzie deficytu.
Inna sprawa, że z deficytem jak z owulacja, większość nie umie go sobie wyliczyć
Ja korzystałam i z apki Lewandowskiej i dietetyków i apki Chodakowskiej, miałam kilka planów żywieniowych i KAŻDY wylicza mi deficyt na 1800 kcal co jest bzdurą taką samą jak to ze owulacja jest zawsze w 14 dc.
Moja kaloryczność na utrzymanie wagi to 1700 kalorii, a zdrowy deficyt mam przy 1500.
Jedyny w miarę rzetelny kalkulator jest u szmexy.
Chociaż na przykład są już badania potwierdzające, że na przykłada osoba x i osoba y mające taki sam wiek, wzrost, masę ciała i ruch mogą mieć inne zapotrzebowanie kaloryczne jeśli osoba x była wcześniej już osoba z nadwagą/otyłością, a osoba y nie. Ludzie, którzy mają w historii chorób już walkę z nadprogramowymi kilogramami mogą mieć na tyle chooyowy metabolizm, że ich zapotrzebowanie będzie az o 300 kalorii mniejsze niż osoby która wcześniej otyla nie była
Ja tez poszłam do kliniki bo raz, ze nie radzę sobie z wagą to 2. nie radzę sobie tez ze swoją psychiką i jak tylko weszłam to poczułam, ze ta kobieta już wie z czym przychodzę. waga, mimo ze dla mnie duza to dla nich „kosmetyczna” do zbicia, jak sama przyznała mają pacjentów z waga oscylująca w okolicach 200kg za których oddychają maszyny, wiec w moim przypadku pomoże mi uporządkować bałagan w metabolizmie, w hormonach i w głowie a utrata kg będzie skutkiem ubocznym ratowania mojego zdrowia wyszłam podbudowana i pełna nadziei, po gotowych dietach typu vitalia na których byłam miesiącami i nie było efektu - czułam się gorzej niż przedDokładnie tak, dlatego ja wolałam iść do dietyka klicznego i pod badania indywidualne mi ułożyła.
Ile podwyższonych temperatur może świadczyć że prawdopodobnie była owulacja?
To bardzo dobrze!Ja tez poszłam do kliniki bo raz, ze nie radzę sobie z wagą to 2. nie radzę sobie tez ze swoją psychiką i jak tylko weszłam to poczułam, ze ta kobieta już wie z czym przychodzę. waga, mimo ze dla mnie duza to dla nich „kosmetyczna” do zbicia, jak sama przyznała mają pacjentów z waga oscylująca w okolicach 200kg za których oddychają maszyny, wiec w moim przypadku pomoże mi uporządkować bałagan w metabolizmie, w hormonach i w głowie a utrata kg będzie skutkiem ubocznym ratowania mojego zdrowia wyszłam podbudowana i pełna nadziei, po gotowych dietach typu vitalia na których byłam miesiącami i nie było efektu - czułam się gorzej niż przed
A masz link do tego?