reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

Przeczytałam prawie całą i mój wniosek był.... "kurvva jakie to robienie dzieci jest trudne" 😂 wychodzi na to, że nie tylko trzeba trafić z seksem ale jeszcze endometrium ma jakieś 3 dni w cyklu dobry humor na tyle żeby przyjąć zarodek i to o ile zarodek był super kuszący. No dramat 😂
Planów nie mamy w sumie żadnych. No może w następnym cyklu spróbujemy w końcu uprawiać seks 😂
To do list:
1) nie odpuścić
2) dopuścić
3) spuścić

😁

reklama
Nie 3 dni a 48h według niektórych badań xD
Kurna, to patusiary mają jakiś szósty zmysł, który im mówi, że to jest TA popijawa, na której trzeba bzyknąć? :D

Najpierw musisz wymierzyć, ile wcześniej seksy, żeby plemniki dotarły do komórki na czas w tym wąskim okienku jej żywotności. Potem liczysz, że któryś plemnik przejdzie casting. A potem jeszcze musisz zgrać implantację z dobrym nastrojem endometrium? Madafaka, to ja nigdy nie zajdę :D

Bo zdarza się często.
Mamy tu kilka szczęśliwych ciężarówek, które taki test miały o na szczęście mają zdrowe prawidłowo rozwijające się ciążę i niestety kilka takich, które miały późno pozytywna bete i ciążę poroniły. No jak kogoś nie koniecznie przekonują dostępne artykuły na ten temat to może chociaż nasze laski przekonają 😂
Nie podałaś artykułu, który mówi ile procent sikanców 8dpo jest pozytywny, żeby choć szacunkowo określić czy zdarza się to "często" 🤷 Ja nigdzie nie twierdzę, że implantacja 12dpo wzwyż dobrze rokuje, a 6dpo źle. Jedynie nie chciałabym nakręcać tutaj przekonania, że spora grupa kobiet 8dpo ma pozytywnego sikańca. No, chyba, że jednak są na to konkretne badania, to przepraszam, że wprowadzam w błąd, serio.

Kurna, to patusiary mają jakiś szósty zmysł, który im mówi, że to jest TA popijawa, na której trzeba bzyknąć? :D

Najpierw musisz wymierzyć, ile wcześniej seksy, żeby plemniki dotarły do komórki na czas w tym wąskim okienku jej żywotności. Potem liczysz, że któryś plemnik przejdzie casting. A potem jeszcze musisz zgrać implantację z dobrym nastrojem endometrium? Madafaka, to ja nigdy nie zajdę :D
Być może ich komórki spierd***ją jak tylko się uwolnią, bo wiedzą że nic dobrego ich nie czeka i dlatego trafiają w ten dobry nastrój. A nasze są wygrzane i leniwe i mają wyścigi w dupie.

reklama

Mi już stary powiedział ze ja mam zajebiscie wybredna komorke, jeszcze jakby się dowiedział o tym endo to już w ogóle by się załamał xD

Do góry