reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

Przeczytałam prawie całą i mój wniosek był.... "kurvva jakie to robienie dzieci jest trudne" 😂 wychodzi na to, że nie tylko trzeba trafić z seksem ale jeszcze endometrium ma jakieś 3 dni w cyklu dobry humor na tyle żeby przyjąć zarodek i to o ile zarodek był super kuszący. No dramat 😂
Planów nie mamy w sumie żadnych. No może w następnym cyklu spróbujemy w końcu uprawiać seks 😂
To do list:
1) nie odpuścić
2) dopuścić
3) spuścić

😁

reklama
Nie 3 dni a 48h według niektórych badań xD
Kurna, to patusiary mają jakiś szósty zmysł, który im mówi, że to jest TA popijawa, na której trzeba bzyknąć? :D

Najpierw musisz wymierzyć, ile wcześniej seksy, żeby plemniki dotarły do komórki na czas w tym wąskim okienku jej żywotności. Potem liczysz, że któryś plemnik przejdzie casting. A potem jeszcze musisz zgrać implantację z dobrym nastrojem endometrium? Madafaka, to ja nigdy nie zajdę :D

Bo zdarza się często.
Mamy tu kilka szczęśliwych ciężarówek, które taki test miały o na szczęście mają zdrowe prawidłowo rozwijające się ciążę i niestety kilka takich, które miały późno pozytywna bete i ciążę poroniły. No jak kogoś nie koniecznie przekonują dostępne artykuły na ten temat to może chociaż nasze laski przekonają 😂
Nie podałaś artykułu, który mówi ile procent sikanców 8dpo jest pozytywny, żeby choć szacunkowo określić czy zdarza się to "często" 🤷 Ja nigdzie nie twierdzę, że implantacja 12dpo wzwyż dobrze rokuje, a 6dpo źle. Jedynie nie chciałabym nakręcać tutaj przekonania, że spora grupa kobiet 8dpo ma pozytywnego sikańca. No, chyba, że jednak są na to konkretne badania, to przepraszam, że wprowadzam w błąd, serio.

Kurna, to patusiary mają jakiś szósty zmysł, który im mówi, że to jest TA popijawa, na której trzeba bzyknąć? :D

Najpierw musisz wymierzyć, ile wcześniej seksy, żeby plemniki dotarły do komórki na czas w tym wąskim okienku jej żywotności. Potem liczysz, że któryś plemnik przejdzie casting. A potem jeszcze musisz zgrać implantację z dobrym nastrojem endometrium? Madafaka, to ja nigdy nie zajdę :D
Być może ich komórki spierd***ją jak tylko się uwolnią, bo wiedzą że nic dobrego ich nie czeka i dlatego trafiają w ten dobry nastrój. A nasze są wygrzane i leniwe i mają wyścigi w dupie.

reklama

Mi już stary powiedział ze ja mam zajebiscie wybredna komorke, jeszcze jakby się dowiedział o tym endo to już w ogóle by się załamał xD

Do góry