reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

Mi już stary powiedział ze ja mam zajebiscie wybredna komorke, jeszcze jakby się dowiedział o tym endo to już w ogóle by się załamał xD
Naprawdę mnie to załamało :D Nawet jak mój zawiedziony sobą stary wypuści batalion o czasie, casting wybrednej komórce się uda i blastocysta sobie dotrze do macicy, to i tak penis bombki strzeli, bo endo nie ma w tym momencie nastroju na implantację. Nosz... :D

reklama
Nigdzie tak nie powiedziałam.
Całą tą dyskusje rozpoczęło stwierdzenie "nie wierzę w pozytywne testy 8 dpo"
Żeby nie było, ja wiem,że to nie chodzi o wiarę, tylko, że to się po prostu zdarza. Odnoszę się cały czas do czegoś zupełnie innego. Do stwierdzenia,że jest tak "często" i tyle :) niczego innego nie neguje i podpisuje się pod tym obiema rękami.

A no i nie mówię, że Ty tak powiedziałaś, że jedno z drugim jest jednoznaczne

Naprawdę mnie to załamało :D Nawet jak mój zawiedziony sobą stary wypuści batalion o czasie, casting wybrednej komórce się uda i blastocysta sobie dotrze do macicy, to i tak penis bombki strzeli, bo endo nie ma w tym momencie nastroju na implantację. Nosz... :D
Ale słuchaj, do tej pory sądzono że okno implantacyjne jest dużo krótsze więc to 48h to i tak luksus :p

Załączniki

• 3dd15b19-f8ca-4193-99ae-ae195d2f5ceb.jpeg
    3dd15b19-f8ca-4193-99ae-ae195d2f5ceb.jpeg
    20,2 KB · Wyświetleń: 64
Bo zdarza się często.
Mamy tu kilka szczęśliwych ciężarówek, które taki test miały o na szczęście mają zdrowe prawidłowo rozwijające się ciążę i niestety kilka takich, które miały późno pozytywna bete i ciążę poroniły. No jak kogoś nie koniecznie przekonują dostępne artykuły na ten temat to może chociaż nasze laski przekonają 😂
Wg tej myśli, wszystkie kobietki robiące test 8 lub 9 dni po i nie mające kreski, powinny z gory oblać się zimnym potem, mając tą kreskę dopiero w 12 dniu po.
Z tym się nie zgodzę, bo w artykułach pisząc, że istnieje, takie ryzyko, ze ta ciąża (wykryta 12 dni po) moze nie rozwijać sie prawidłowo, dopuszcza się, że faktycznie są takie przypadki, ale nie jest twierdzeniem **** z całą pewnością stwierdza się, biorąc pod uwagę badania że ciąże wykryte 12 dni po, nie rozwiną się prawidłowo. ****
Dlatego nie zakladajmy z gory, ze wykryta ciąża testem 12 dni po, jest z gory skazana na niepowodzenie, to dodatkowy i zupelnie niepotrzebny stres. Bo wszędzie zaleca się zrobic test w dniu okresu a nawet w 7 dniu spóźnienia, stąd też mam swoje zdanie.

reklama
Wg tej myśli, wszystkie kobietki robiące test 8 lub 9 dni po i nie mające kreski, powinny z gory oblać się zimnym potem, mając tą kreskę dopiero w 12 dniu po.
Z tym się nie zgodzę, bo w artykułach pisząc, że istnieje, takie ryzyko, ze ta ciąża (wykryta 12 dni po) moze nie rozwijać sie prawidłowo, dopuszcza się, że faktycznie są takie przypadki, ale nie jest twierdzeniem **** z całą pewnością stwierdza się, biorąc pod uwagę badania że ciąże wykryte 12 dni po, nie rozwiną się prawidłowo. ****
Dlatego nie zakladajmy z gory, ze wykryta ciąża testem 12 dni po, jest z gory skazana na niepowodzenie, to dodatkowy i zupelnie niepotrzebny stres. Bo wszędzie zaleca się zrobic test w dniu okresu a nawet w 7 dniu spóźnienia, stąd też mam swoje zdanie.

Zupełnie nie wiem jal pokrętnie podeszłaś do interpretacji żeby taki wniosek wyciągnąć, ale nie będę wnikać.
A to co jest napisane na testach wynika z tego, że 90% testujących nie umie poprawnie określić kiedy ma owulacje więc pisanie "test wykonaj najwcześniej 8 dni po owulacji" nic by w ich życie nie wniosło.
Na allegro możesz kupić też testy "wykrywają ciążę 2 dni po stosunku" też ufasz bo tak jest napisane +

Do góry