reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

Nie podałaś artykułu, który mówi ile procent sikanców 8dpo jest pozytywny, żeby choć szacunkowo określić czy zdarza się to "często" 🤷 Ja nigdzie nie twierdzę, że implantacja 12dpo wzwyż dobrze rokuje, a 6dpo źle. Jedynie nie chciałabym nakręcać tutaj przekonania, że spora grupa kobiet 8dpo ma pozytywnego sikańca. No, chyba, że jednak są na to konkretne badania, to przepraszam, że wprowadzam w błąd, serio.

Ponieważ jestem w pracy to może szybciej będzie jak Ty podrzucisz ten artykuł, który mowi o tym że częściej zdarza się to później

reklama
Kurna, to patusiary mają jakiś szósty zmysł, który im mówi, że to jest TA popijawa, na której trzeba bzyknąć? :D

Najpierw musisz wymierzyć, ile wcześniej seksy, żeby plemniki dotarły do komórki na czas w tym wąskim okienku jej żywotności. Potem liczysz, że któryś plemnik przejdzie casting. A potem jeszcze musisz zgrać implantację z dobrym nastrojem endometrium? Madafaka, to ja nigdy nie zajdę :D
Te patusiary to chyba nie schodzą z trzona albo mają po kilka trzonów bo ja innego wyjścia też nie widzę 🤷‍♀️

Ponieważ jestem w pracy to może szybciej będzie jak Ty podrzucisz ten artykuł, który mowi o tym że częściej zdarza się to później
Ja nie mam na to danych, dlatego nie mówię, że mam na pewno rację 🤷 spotkałam się jedynie z anglojęzyczną strona, gdzie można wpisać dpo i pokazuje się statystyka, ile procent testów sikanych w tym dniu było pozytywnych. To nie potwierdzało Twojej tezy, aczkolwiek zdaje sobie sprawę z tego,że nie są to żadne legitne badania.

Ja nie mam na to danych, dlatego nie mówię, że mam na pewno rację 🤷 spotkałam się jedynie z anglojęzyczną strona, gdzie można wpisać dpo i pokazuje się statystyka, ile procent testów sikanych w tym dniu było pozytywnych. To nie potwierdzało Twojej tezy, aczkolwiek zdaje sobie sprawę z tego,że nie są to żadne legitne badania.

No to ja myślę, że argument o tym że endometrium receptywne jest od 6 do 10 dni od piku lh czyli nawet od 4 do 9 dnia po owulacji jest jasnym argumentem na to, że częściej ma szansę dojść do implantacji wcześniej niż później.
Tak samo jak statystyki mówiące o ryzyku poronienia rosnące w przypadku zagnieżdżenia po 9 dniu od zapłodnienia

No to ja myślę, że argument o tym że endometrium receptywne jest od 6 do 10 dni od piku lh czyli nawet od 4 do 9 dnia po owulacji jest jasnym argumentem na to, że częściej ma szansę dojść do implantacji wcześniej niż później.
Tak samo jak statystyki mówiące o ryzyku poronienia rosnące w przypadku zagnieżdżenia po 9 dniu od zapłodnienia
Zgadzam się z Tobą i tego nie neguje. Co nie zmienia faktu, że to, kiedy zaczyna czy nawet kończy się implantacja nie jest równoznaczne z tym,że w tym samym dniu sikaniec będzie pozytywny

Bo zdarza się często.
Mamy tu kilka szczęśliwych ciężarówek, które taki test miały o na szczęście mają zdrowe prawidłowo rozwijające się ciążę i niestety kilka takich, które miały późno pozytywna bete i ciążę poroniły. No jak kogoś nie koniecznie przekonują dostępne artykuły na ten temat to może chociaż nasze laski przekonają 😂
no dokładnie, ja jestem w tej nieszczęsnej, drugiej grupie

reklama
Do góry