reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

Nie podałaś artykułu, który mówi ile procent sikanców 8dpo jest pozytywny, żeby choć szacunkowo określić czy zdarza się to "często" 🤷 Ja nigdzie nie twierdzę, że implantacja 12dpo wzwyż dobrze rokuje, a 6dpo źle. Jedynie nie chciałabym nakręcać tutaj przekonania, że spora grupa kobiet 8dpo ma pozytywnego sikańca. No, chyba, że jednak są na to konkretne badania, to przepraszam, że wprowadzam w błąd, serio.

Ponieważ jestem w pracy to może szybciej będzie jak Ty podrzucisz ten artykuł, który mowi o tym że częściej zdarza się to później

reklama
Kurna, to patusiary mają jakiś szósty zmysł, który im mówi, że to jest TA popijawa, na której trzeba bzyknąć? :D

Najpierw musisz wymierzyć, ile wcześniej seksy, żeby plemniki dotarły do komórki na czas w tym wąskim okienku jej żywotności. Potem liczysz, że któryś plemnik przejdzie casting. A potem jeszcze musisz zgrać implantację z dobrym nastrojem endometrium? Madafaka, to ja nigdy nie zajdę :D
Te patusiary to chyba nie schodzą z trzona albo mają po kilka trzonów bo ja innego wyjścia też nie widzę 🤷‍♀️

Ponieważ jestem w pracy to może szybciej będzie jak Ty podrzucisz ten artykuł, który mowi o tym że częściej zdarza się to później
Ja nie mam na to danych, dlatego nie mówię, że mam na pewno rację 🤷 spotkałam się jedynie z anglojęzyczną strona, gdzie można wpisać dpo i pokazuje się statystyka, ile procent testów sikanych w tym dniu było pozytywnych. To nie potwierdzało Twojej tezy, aczkolwiek zdaje sobie sprawę z tego,że nie są to żadne legitne badania.

Ja nie mam na to danych, dlatego nie mówię, że mam na pewno rację 🤷 spotkałam się jedynie z anglojęzyczną strona, gdzie można wpisać dpo i pokazuje się statystyka, ile procent testów sikanych w tym dniu było pozytywnych. To nie potwierdzało Twojej tezy, aczkolwiek zdaje sobie sprawę z tego,że nie są to żadne legitne badania.

No to ja myślę, że argument o tym że endometrium receptywne jest od 6 do 10 dni od piku lh czyli nawet od 4 do 9 dnia po owulacji jest jasnym argumentem na to, że częściej ma szansę dojść do implantacji wcześniej niż później.
Tak samo jak statystyki mówiące o ryzyku poronienia rosnące w przypadku zagnieżdżenia po 9 dniu od zapłodnienia

No to ja myślę, że argument o tym że endometrium receptywne jest od 6 do 10 dni od piku lh czyli nawet od 4 do 9 dnia po owulacji jest jasnym argumentem na to, że częściej ma szansę dojść do implantacji wcześniej niż później.
Tak samo jak statystyki mówiące o ryzyku poronienia rosnące w przypadku zagnieżdżenia po 9 dniu od zapłodnienia
Zgadzam się z Tobą i tego nie neguje. Co nie zmienia faktu, że to, kiedy zaczyna czy nawet kończy się implantacja nie jest równoznaczne z tym,że w tym samym dniu sikaniec będzie pozytywny

Bo zdarza się często.
Mamy tu kilka szczęśliwych ciężarówek, które taki test miały o na szczęście mają zdrowe prawidłowo rozwijające się ciążę i niestety kilka takich, które miały późno pozytywna bete i ciążę poroniły. No jak kogoś nie koniecznie przekonują dostępne artykuły na ten temat to może chociaż nasze laski przekonają 😂
no dokładnie, ja jestem w tej nieszczęsnej, drugiej grupie

reklama
Do góry