reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

reklama
Gratulacje wszystkich kresek.

Ja melduje ze jak pisałam wcześniej, byłam na kolejnych wizytach monitorowani a cyklu i gdyby nie one, to myślałabym ze jestem tydzień po owulacji, a tu owulacja moooze za kilka dni. Moje cykle średnio trwały 25-27 dni, a dziś 16 dc juz, wiec nici z testowania 22.10….Nie wiem co to się podziało, ale wg monitoringu:
W 9dc - brak pęcherzyków
W 13 dc - jeden pęcherzyk 14 mm
W 16 dc (dzisiaj) - jeden pęcherzyk 17,6 mm.

Mały wzrost niestety, mam brać ovarin i za dwa dni kolejne usg. Ciekawe czy w ogóle ten pęcherzyk wzrośnie i pęknie…

Załączniki

• 3C3EA0FB-1CE1-4232-9856-EA128A141F43.jpeg
    3C3EA0FB-1CE1-4232-9856-EA128A141F43.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 121
  • 20C67E4D-FF64-4262-A1F2-5B29CB9CF6FE.jpeg
    20C67E4D-FF64-4262-A1F2-5B29CB9CF6FE.jpeg
    1,4 MB · Wyświetleń: 113
Nie używam owulakow z clearblue wiec tu nie pomogę, natomiast co do drugiego pytania- tak, możesz być stymulowana na naturalnym cyklu, możesz tez nie mieć podanego ovitrelle, ale do tego po pierwsze musisz mieć wyraźne wskazania a po drugie licz się z ryzykiem że pecherzyk stanie się przejrzałym, nie pęknie i zamieni się w torbiel czynnosciową. Tak jak to teraz się dzieje u @Ceonis. I tak jak było u mnie i u @Zazuu ;) generalnie ja nie polecam stymulacji bez zastrzyku 🤷🏻‍♀️ A czemu pytasz o coś takiego? Masz jakieś wątpliwości co do ovitrelle?

What??? 😳
Tak dokładnie, popieram w 100 %. Nie zaryzykuje drugi raz stymulacji bez ovitrelle. Zresztą mam go już w lodówce, czeka na swoją chwilę 😀
W piątek odstawiam orgametrill, we wtorek mam moni czy torbiel się po nim wchlonela i jeśli tak, to znowu jadę z letrozolem i ovi 😀 zakupiłam nawwt 20 testów 🥰
zakupiłam też termometr. Czy na cyklu stymulowanym mierzenie temperatury ma sens ?

Luxmed chciał mnie dziś wykończyć nerwowo. Powtarzałam HCG i proga, zazwyczaj wyniki są max o 18, dziś przetrzymali do 19:49 🙈
HCG 667,62
Prog 17,8
Przyrost 143% więc w normie. Ten prog trochę niski, od wczoraj lekarz kazał brać w tabletkach więc biorę (wiem że @Zazuu pisała że teraz nie zalecają przed usg).
Mam nadzieję, że będzie dobrze.

Trzymam kciuki za Was! ❤️

Dziewczyny, które korzystają z Flo: czy Wy płacicie za korzystanie z aplikacji?

Ja używam swojej apki Zdrowie i OvuFriend i chciałam jeszcze Flo zobaczyć, bo interfejs bardziej chyba do mnie przemawia.

Natomiast wyskoczyła mi informacja, że apka jest płatna 😱.

reklama
Dziewczyny, które korzystają z Flo: czy Wy płacicie za korzystanie z aplikacji?

Ja używam swojej apki Zdrowie i OvuFriend i chciałam jeszcze Flo zobaczyć, bo interfejs bardziej chyba do mnie przemawia.

Natomiast wyskoczyła mi informacja, że apka jest płatna 😱.
ja używam bezpłatnie flo. Wcześniej miałam płatna śle dużo się nie różniła.

Do góry