reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

reklama
Gratulacje wszystkich kresek.

Ja melduje ze jak pisałam wcześniej, byłam na kolejnych wizytach monitorowani a cyklu i gdyby nie one, to myślałabym ze jestem tydzień po owulacji, a tu owulacja moooze za kilka dni. Moje cykle średnio trwały 25-27 dni, a dziś 16 dc juz, wiec nici z testowania 22.10….Nie wiem co to się podziało, ale wg monitoringu:
W 9dc - brak pęcherzyków
W 13 dc - jeden pęcherzyk 14 mm
W 16 dc (dzisiaj) - jeden pęcherzyk 17,6 mm.

Mały wzrost niestety, mam brać ovarin i za dwa dni kolejne usg. Ciekawe czy w ogóle ten pęcherzyk wzrośnie i pęknie…

Załączniki

• 3C3EA0FB-1CE1-4232-9856-EA128A141F43.jpeg
    3C3EA0FB-1CE1-4232-9856-EA128A141F43.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 126
  • 20C67E4D-FF64-4262-A1F2-5B29CB9CF6FE.jpeg
    20C67E4D-FF64-4262-A1F2-5B29CB9CF6FE.jpeg
    1,4 MB · Wyświetleń: 123
Nie używam owulakow z clearblue wiec tu nie pomogę, natomiast co do drugiego pytania- tak, możesz być stymulowana na naturalnym cyklu, możesz tez nie mieć podanego ovitrelle, ale do tego po pierwsze musisz mieć wyraźne wskazania a po drugie licz się z ryzykiem że pecherzyk stanie się przejrzałym, nie pęknie i zamieni się w torbiel czynnosciową. Tak jak to teraz się dzieje u @Ceonis. I tak jak było u mnie i u @Zazuu ;) generalnie ja nie polecam stymulacji bez zastrzyku 🤷🏻‍♀️ A czemu pytasz o coś takiego? Masz jakieś wątpliwości co do ovitrelle?

What??? 😳
Tak dokładnie, popieram w 100 %. Nie zaryzykuje drugi raz stymulacji bez ovitrelle. Zresztą mam go już w lodówce, czeka na swoją chwilę 😀
W piątek odstawiam orgametrill, we wtorek mam moni czy torbiel się po nim wchlonela i jeśli tak, to znowu jadę z letrozolem i ovi 😀 zakupiłam nawwt 20 testów 🥰
zakupiłam też termometr. Czy na cyklu stymulowanym mierzenie temperatury ma sens ?

Luxmed chciał mnie dziś wykończyć nerwowo. Powtarzałam HCG i proga, zazwyczaj wyniki są max o 18, dziś przetrzymali do 19:49 🙈
HCG 667,62
Prog 17,8
Przyrost 143% więc w normie. Ten prog trochę niski, od wczoraj lekarz kazał brać w tabletkach więc biorę (wiem że @Zazuu pisała że teraz nie zalecają przed usg).
Mam nadzieję, że będzie dobrze.

Trzymam kciuki za Was! ❤️

Dziewczyny, które korzystają z Flo: czy Wy płacicie za korzystanie z aplikacji?

Ja używam swojej apki Zdrowie i OvuFriend i chciałam jeszcze Flo zobaczyć, bo interfejs bardziej chyba do mnie przemawia.

Natomiast wyskoczyła mi informacja, że apka jest płatna 😱.

reklama
Dziewczyny, które korzystają z Flo: czy Wy płacicie za korzystanie z aplikacji?

Ja używam swojej apki Zdrowie i OvuFriend i chciałam jeszcze Flo zobaczyć, bo interfejs bardziej chyba do mnie przemawia.

Natomiast wyskoczyła mi informacja, że apka jest płatna 😱.
ja używam bezpłatnie flo. Wcześniej miałam płatna śle dużo się nie różniła.

Do góry