reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

ale wtedy od 11dpo testujesz codziennie do @?
Niee, szkoda mi testów. Za dużo plastiku. Robię 11 dnia, potem już zazwyczaj czuję zbliżającą się miesiaczkę i nie testuje. Czasami jak mam napić się alko to dodatkowo testuję.
jestem umówiona z mężem na czwartek na wspólne testowanie, ale zastanawiam się czy to dobry pomysł
Mnie to by bardziej stresowało :D wolę być w tym momencie sama.
jak wyjdzie pozytywny to zrób kolejny, żeby przy tym uczestniczył, to będzie dla niego historyczna chwila :D
Tak nie mogę, bo mam już od paru miesięcy kupione skarpetki dla niemowlaka, które mu dam po pozytywnym teście 🥰 to musi być niespodzianka, a jak już zobaczy test to po całej zabawie :p

reklama
@Wezu ma genialny pomysł. Poćwicz udawanie zaskoczenia i wzruszenia i testuj z nim jak już będziesz pewna wyniku :D
To się nie uda 😄😄😄 jestem z tych, którzy nie potrafią ukryć emocji. Wszystko widać na mojej twarzy, ponoć ;) więc jak już będę wiedziała, że jest pozytywnie to od razu do niego polecę z tymi skaerpetkami 50% mum 50% dad :D

Dziewczyny proszę o info czy coś się u kogoś zmieniło :)

@Mikimka @MalaMi1992 @Emka_27 @Helilo @Andziiia @Kasiula28_ @Paulinka1994 @ToTaRuda
Ja świeżo po wizycie...dziś 32 DC więc planowo jutro powinna przyjść @. Endo pogrubione i nic poza tym na USG nie widział. Kazał odstawić duphaston i czekać na @. Kazał też zrobić 3 m-ce przerwy w przyjmowaniu clostilbegytu.
I tak się zastanawiam cały czas, bo jakiś dziwny ten lekarz mało mówi i wogole...jeśli byłaby ewentualną ciąża to na USG byłoby już widać pęcherzyk w macicy?

Ja świeżo po wizycie...dziś 32 DC więc planowo jutro powinna przyjść @. Endo pogrubione i nic poza tym na USG nie widział. Kazał odstawić duphaston i czekać na @. Kazał też zrobić 3 m-ce przerwy w przyjmowaniu clostilbegytu.
I tak się zastanawiam cały czas, bo jakiś dziwny ten lekarz mało mówi i wogole...jeśli byłaby ewentualną ciąża to na USG byłoby już widać pęcherzyk w macicy?

A było widać ciałko żółte?

Niee, szkoda mi testów. Za dużo plastiku. Robię 11 dnia, potem już zazwyczaj czuję zbliżającą się miesiaczkę i nie testuje. Czasami jak mam napić się alko to dodatkowo testuję.

Mnie to by bardziej stresowało :D wolę być w tym momencie sama.

Tak nie mogę, bo mam już od paru miesięcy kupione skarpetki dla niemowlaka, które mu dam po pozytywnym teście 🥰 to musi być niespodzianka, a jak już zobaczy test to po całej zabawie :p
staram się zawsze testować jak jestem sama w domu. Nie wiem jakim cudem, ale mąż zawsze wie kiedy robię test (test mam w łazience, więc wygląda to tak jakbym po prostu poszła skorzystać z toalety) i musi wtedy przyjść do łazienki pod byle pretekstem albo przechodzi obok łazienki, że niby coś ma mi akurat do powiedzenia 🙈 także teraz już i tak wie, że 13 będę testować to nie ma sensu się z tym kryć ☺️

staram się zawsze testować jak jestem sama w domu. Nie wiem jakim cudem, ale mąż zawsze wie kiedy robię test (test mam w łazience, więc wygląda to tak jakbym po prostu poszła skorzystać z toalety) i musi wtedy przyjść do łazienki pod byle pretekstem albo przechodzi obok łazienki, że niby coś ma mi akurat do powiedzenia 🙈 także teraz już i tak wie, że 13 będę testować to nie ma sensu się z tym kryć ☺️
Życzę Wam ujrzenia dwóch pięknych kreseczek 🥰

reklama
No to pewnie nie było. A masz pewność, że owulacja była?
Ostatnio czyli dwa tygodnie temu kiedy włączył mi duphaston to tez nie powiedział czy owu była czy nie...tylko że endo pogrubione włączyć leki i za 2 tyg do kontroli. Dziś nic nie mówił sama widziałam na USG że endo nadal pogrubione, ale to normalne przed@ i kazał odstawić duphaston.
Zapytałam co jeśli długo po odstawieniu nie dostanę @ czy jakieś badania zrobić to powiedział żeby jak coś to pojawić się na kontrolę.

Do góry