reklama
MalaMi1992
Fanka BB :)
Dziewczyny...a czysto teoretycznie przy jakiej wartości bhcg widać coś na USG?
Malwina89
Około 1000Dziewczyny...a czysto teoretycznie przy jakiej wartości bhcg widać coś na USG?
olka11135
Dziewczyny...a czysto teoretycznie przy jakiej wartości bhcg widać coś na USG?
Przy dobrym sprzęcie i umiejętnościach lekarza beta musi mieć min. 1000
Nie przepadam za influencerkami, ale według mnie tu jest bardzo ładnie i prosto napisane co i jak
USG wczesnej ciąży - jak je interpretować? - Mamaginekolog
USG wczesnej ciąży określa wiek ciąży, a także to, czy ciąża na pewno jest wewnątrzmaciczna. Takie badanie powinno być wykonane przezpochwowo.
mamaginekolog.pl
Aczkolwiek@to_na_pralkę
Wymeczyłam męża przed abstynencja do soboty.
Jakoś mi się paczka z owulakami rzuciła w oczy w łazience przed chwila i sobie nasikalam (mimo, ze piłam wodę niedawno). Mam nadzieje, ze ten maluszek pęcherzyk 13mm urósł i to jest to w 33dc
Jakoś mi się paczka z owulakami rzuciła w oczy w łazience przed chwila i sobie nasikalam (mimo, ze piłam wodę niedawno). Mam nadzieje, ze ten maluszek pęcherzyk 13mm urósł i to jest to w 33dc
Załączniki
Malwina89
Poczytałam Wasze opowieści o ginekologach z horrorów albo nieogarniających jakiś podstaw w stylu co to jest monitoring Nic dziwnego że tyle kobiet trafia do ginekologa dopiero w ciąży albo jak czują, że coś jest poważnie nie tak z ich zdrowiem. Załamać się można, nie dość że ogólnie ciężko się dostać do lekarza, to jeszcze trzeba pilnować, żeby to był ktoś chociaż minimalnie sensowny.
MalaMi1992
Powiem Wam że ten lekarz to narobił mi galaretki z mózgu . W każdej z 3 ciąż w okolicach 33dc wartości bhcg z krwi były bardzo niskie max do 50, bo jeśli jest owu to bardzo późno. Za każdym razem od bhcg byłam na USG dopiero w odstępach 2-3 tyg i za każdym razem był pęcherzyk bez zarodka, ten pojawiał się na kolejnych wizytach... Jakby chociaż wspomniał coś o owu, albo coś...a tak to człowiek będzie gdybać...Przy dobrym sprzęcie i umiejętnościach lekarza beta musi mieć min. 1000
Nie przepadam za influencerkami, ale według mnie tu jest bardzo ładnie i prosto napisane co i jak
USG wczesnej ciąży - jak je interpretować? - Mamaginekolog
USG wczesnej ciąży określa wiek ciąży, a także to, czy ciąża na pewno jest wewnątrzmaciczna. Takie badanie powinno być wykonane przezpochwowo.mamaginekolog.pl
MalaMi1992
Powiem tak...o pierwsze dziecko staraliśmy się 4 lata, o drugie 2 lata. Trzecia ciąża niestety podrobioną trafiła się dość szybko....myślałam że sporo wiem o "staraniach" i poprostu teraźniejsze podejście lekarza do tematu zrobiło mi kiesiel z mózgu, włączanie duphastonu bez potwierdzenia owu...odstawianie bez potwierdzenia braku ciąży choćby przez bhcg, gdzie miesiączka powinna być jutro...sama już nie wiem o co temu lekarzowi chodzi...Poczytałam Wasze opowieści o ginekologach z horrorów albo nieogarniających jakiś podstaw w stylu co to jest monitoring Nic dziwnego że tyle kobiet trafia do ginekologa dopiero w ciąży albo jak czują, że coś jest poważnie nie tak z ich zdrowiem. Załamać się można, nie dość że ogólnie ciężko się dostać do lekarza, to jeszcze trzeba pilnować, żeby to był ktoś chociaż minimalnie sensowny.
Malwina89
Dziwne, że nic Ci nie wytłumaczył, a to jest Twój stały lekarz? Mój też mi teraz kazał brać duphaston od 17 dc chociaż owu jeszcze nie było, ale to dlatego że ostatnio miałam bardzo długie cykle najprawdopodobniej bezowulacyjne i teraz też na owu by można czekać długo i niekoniecznie coś by z tego było. A od następnego cyklu mam zwiększyć dawkę letrozolu. Więc widzę w tym logikę i może Twój lekarz też ma jakieś powody dawania takich zaleceń, tylko mógłby się nimi podzielić, bo rzeczywiście po Twojej wizycie jest więcej pytań niż odpowiedzi.Powiem tak...o pierwsze dziecko staraliśmy się 4 lata, o drugie 2 lata. Trzecia ciąża niestety podrobioną trafiła się dość szybko....myślałam że sporo wiem o "staraniach" i poprostu teraźniejsze podejście lekarza do tematu zrobiło mi kiesiel z mózgu, włączanie duphastonu bez potwierdzenia owu...odstawianie bez potwierdzenia braku ciąży choćby przez bhcg, gdzie miesiączka powinna być jutro...sama już nie wiem o co temu lekarzowi chodzi...
reklama
MalaMi1992
To mój nowy lekarz że tak powiem dwie pierwsze szczęśliwe ciążę u innej doktorku, ale niestety już nie przyjmujeDziwne, że nic Ci nie wytłumaczył, a to jest Twój stały lekarz? Mój też mi teraz kazał brać duphaston od 17 dc chociaż owu jeszcze nie było, ale to dlatego że ostatnio miałam bardzo długie cykle najprawdopodobniej bezowulacyjne i teraz też na owu by można czekać długo i niekoniecznie coś by z tego było. A od następnego cyklu mam zwiększyć dawkę letrozolu. Więc widzę w tym logikę i może Twój lekarz też ma jakieś powody dawania takich zaleceń, tylko mógłby się nimi podzielić, bo rzeczywiście po Twojej wizycie jest więcej pytań niż odpowiedzi.