reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

reklama
Dziewczyny...a czysto teoretycznie przy jakiej wartości bhcg widać coś na USG?

Przy dobrym sprzęcie i umiejętnościach lekarza beta musi mieć min. 1000

Nie przepadam za influencerkami, ale według mnie tu jest bardzo ładnie i prosto napisane co i jak

Wymeczyłam męża 💪💪 przed abstynencja do soboty.
Jakoś mi się paczka z owulakami rzuciła w oczy w łazience przed chwila i sobie nasikalam (mimo, ze piłam wodę niedawno). Mam nadzieje, ze ten maluszek pęcherzyk 13mm urósł i to jest to w 33dc 🙈🙈

Załączniki

• 59B5D587-2469-4ECB-A7B3-59F122A83D79.jpeg
    59B5D587-2469-4ECB-A7B3-59F122A83D79.jpeg
    1,8 MB · Wyświetleń: 87
Poczytałam Wasze opowieści o ginekologach z horrorów albo nieogarniających jakiś podstaw w stylu co to jest monitoring 😄 Nic dziwnego że tyle kobiet trafia do ginekologa dopiero w ciąży albo jak czują, że coś jest poważnie nie tak z ich zdrowiem. Załamać się można, nie dość że ogólnie ciężko się dostać do lekarza, to jeszcze trzeba pilnować, żeby to był ktoś chociaż minimalnie sensowny.

Przy dobrym sprzęcie i umiejętnościach lekarza beta musi mieć min. 1000

Nie przepadam za influencerkami, ale według mnie tu jest bardzo ładnie i prosto napisane co i jak

Powiem Wam że ten lekarz to narobił mi galaretki z mózgu 😂. W każdej z 3 ciąż w okolicach 33dc wartości bhcg z krwi były bardzo niskie max do 50, bo jeśli jest owu to bardzo późno. Za każdym razem od bhcg byłam na USG dopiero w odstępach 2-3 tyg i za każdym razem był pęcherzyk bez zarodka, ten pojawiał się na kolejnych wizytach... Jakby chociaż wspomniał coś o owu, albo coś...a tak to człowiek będzie gdybać...

Poczytałam Wasze opowieści o ginekologach z horrorów albo nieogarniających jakiś podstaw w stylu co to jest monitoring 😄 Nic dziwnego że tyle kobiet trafia do ginekologa dopiero w ciąży albo jak czują, że coś jest poważnie nie tak z ich zdrowiem. Załamać się można, nie dość że ogólnie ciężko się dostać do lekarza, to jeszcze trzeba pilnować, żeby to był ktoś chociaż minimalnie sensowny.
Powiem tak...o pierwsze dziecko staraliśmy się 4 lata, o drugie 2 lata. Trzecia ciąża niestety podrobioną trafiła się dość szybko....myślałam że sporo wiem o "staraniach" i poprostu teraźniejsze podejście lekarza do tematu zrobiło mi kiesiel z mózgu, włączanie duphastonu bez potwierdzenia owu...odstawianie bez potwierdzenia braku ciąży choćby przez bhcg, gdzie miesiączka powinna być jutro...sama już nie wiem o co temu lekarzowi chodzi...

Powiem tak...o pierwsze dziecko staraliśmy się 4 lata, o drugie 2 lata. Trzecia ciąża niestety podrobioną trafiła się dość szybko....myślałam że sporo wiem o "staraniach" i poprostu teraźniejsze podejście lekarza do tematu zrobiło mi kiesiel z mózgu, włączanie duphastonu bez potwierdzenia owu...odstawianie bez potwierdzenia braku ciąży choćby przez bhcg, gdzie miesiączka powinna być jutro...sama już nie wiem o co temu lekarzowi chodzi...
Dziwne, że nic Ci nie wytłumaczył, a to jest Twój stały lekarz? Mój też mi teraz kazał brać duphaston od 17 dc chociaż owu jeszcze nie było, ale to dlatego że ostatnio miałam bardzo długie cykle najprawdopodobniej bezowulacyjne i teraz też na owu by można czekać długo i niekoniecznie coś by z tego było. A od następnego cyklu mam zwiększyć dawkę letrozolu. Więc widzę w tym logikę i może Twój lekarz też ma jakieś powody dawania takich zaleceń, tylko mógłby się nimi podzielić, bo rzeczywiście po Twojej wizycie jest więcej pytań niż odpowiedzi.

reklama
Dziwne, że nic Ci nie wytłumaczył, a to jest Twój stały lekarz? Mój też mi teraz kazał brać duphaston od 17 dc chociaż owu jeszcze nie było, ale to dlatego że ostatnio miałam bardzo długie cykle najprawdopodobniej bezowulacyjne i teraz też na owu by można czekać długo i niekoniecznie coś by z tego było. A od następnego cyklu mam zwiększyć dawkę letrozolu. Więc widzę w tym logikę i może Twój lekarz też ma jakieś powody dawania takich zaleceń, tylko mógłby się nimi podzielić, bo rzeczywiście po Twojej wizycie jest więcej pytań niż odpowiedzi.
To mój nowy lekarz że tak powiem dwie pierwsze szczęśliwe ciążę u innej doktorku, ale niestety już nie przyjmuje

Do góry