reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

reklama
O tak, my na przykład ze Starym w sumie już nie bardzo mamy szansę.
Gdybyśmy nawet teraz się pobrali to możemy adoptować dopiero za 5 lat, a wtedy Stary będzie miał 45 i chyba możemy adoptować już tylko duże dziecko 💁‍♀️
To zależy od ośrodka adopcyjnego, w każdym są inne zasady. Są takie które patrzą na długość Waszego związku a nie na formalny staż małżeński.
Gorzej że ma samą kwalifikacje na kurs można czekać od kilku miesięcy do dwóch lat. Potem na dziecko kolejne ileś miesięcy albo lat. I to też zależy od tego jakie masz wymagania dotyczące dziecka, bo jak żadnych to Ci jakieś pewnie znajdą a jak ma być małe i w miarę zdrowe to może być ciężko.
No to procentowo takie, jak w normalnym cyklu 🥺

Ja ogólnie mam ostatnio same czarne myśli, ostatnio na temat rozmnażania się tzw. patologii. Mieszka koło mnie pełno takich "rodzin" utrzymujących się z socjalu, tam praktycznie laski są non stop w ciąży. Jak one to robią? Jak jest te 30% szans. Czy one nie schodzą z trzona? Ja tego nie ogarniam. Mam za mały mózg chyba. Wiekowo są od 20+ nawet do 40+ i rodzą dziecko za dzieckiem.
Nie wiem ale bardzo mnie to dobija jak przyjeżdżam do rodziców i widzę ostatnio taką alkoholiczkę od nich z bloku, która jest w kolejnej zaawansowanej ciąży. Sama jest niepełnosprawna - lekko upośledzona, starsze dzieci mają ewidentnie jakieś deficyty. Żyje z zasiłków, bo nigdy w życiu nigdzie nie pracowała.

A ja w tym samym czasie jestem w takiej sytuacji jakiej jestem 🤷.

No w szoku jestem, że kur...a przyszedł @
Moge wysłać zdjęcie tampona...
Nie bede sobie wkręcać, że to implantacja😭😭😭
Czyli jednak ovu byla zaraz po @, dlatego 10 dni wcześniej @@😥😥😥 właśnie wyjełam termometr i jest we krwi więc proszę wpiisac mi @. Nie wiem co tu się odpi.....olilo w tym m-cu.
Patrząc na wykres Twojej temperatury to Ty wogole tej owulacji nie miałaś 🤷🏽‍♀️ przypomnij plis czemu nie chcesz się diagnozować?

reklama
Wtedy zostaniesz moja ciocia i prababcia, bo @Ceonis jest mama @LadyCaro a ja jestem córka Królowej XD tylko nie wiem co na to @Wezu która jest mama @Ceonis

Truuuuudneeee spraaaaaawy
IMG_20221010_101008.jpg

Do góry