reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

reklama
Patrząc na wykres Twojej temperatury to Ty wogole tej owulacji nie miałaś 🤷🏽‍♀️ przypomnij plis czemu nie chcesz się diagnozować?
A moze to wynikać z braku lewego jajnika i jajowodu - brak ovu?
Mam 3 dzieci i 4 jest oczywiście marzeniem, ale szersza diagnostyka taka jak u was u mnie odpada, po prostu nie chcę w to aż tak wchodzić, może ze wzgledu na wiek i stan dzieci już.

Ja pewnie bym kupiła na Vinted jakieś nieprzydatne komuś prezenty z BabyShowera ;-) Gdy widzę, co sprzedaje moja szwagierka, wiem, że można znaleźć naprawdę praktycznie nowe i mało używane rzeczy... Gdy poznałam mojego bratanka, miał 2 miesiące i oryginalne Nike na stópkach... Odsprzedane, że tak powiem, w nienaruszonym stanie ;-)
ja również :) Wiem, że te ubranka dla maluszków są tak mało zniszczone że szkoda kupować tylko nowe rzeczy. Zwłaszcza, że często są to rzeczy na miesiąc, dwa i zaraz już są za małe :D

Tym bardziej ja z moimi skłonnościami i miłością do zakupów odzieży wiem, że może mi odwalić, zatem vinted pozwoli nie nadszarpnąć aż tak mojego portfela :D

Gdzie tu ironia, zwykle pytanie. I skąd te nerwy? Jesssu wiecej luzu, ja moge byc zła co najwyzej.
Ale przecież ja nie jestem zdenerwowana :) tylko nie raz Ci już dziewczyny pisały, że być może nie masz owulacji, może nie zawsze, ale co któryś cykl i że najlepiej to sprawdzić na monitoringu, a Ty napisałaś, że od razu może menopauza Ci się zaczyna. Tutaj nikt Ci się nie życzy ani nie mówi nieprawdy. Nawet jeden raz jak byś poszła, to jakiś tam obraz masz, choćby czy jest dominujący pecherzyk i jak duży w danym dniu cyklu

miałaś wcześniej owulacje, wiec powinnaś dostać wcześniej okres, tym samym powinnaś wcześniej testować 😂
gdybym miała dostać wcześniej to ten cykl byłby faktycznie posrany :D Mam regularne jak z zegarku zawsze 29 dni ok godziny 15-16 przychodzi małpa :D
Zobaczymy :D Jak dostanę wcześniej to będę się kłaniać NISKO do Twoich stópek 🥰 8-)

Mam 3 dzieci i 4 jest oczywiście marzeniem, ale szersza diagnostyka taka jak u was u mnie odpada, po prostu nie chcę w to aż tak wchodzić, może ze wzgledu na wiek i stan dzieci już.
Nie znam się ale w sumie może tak chyba być... przecież drugi jajnik nie będzie wiecznie pracował za dwóch. Ciekawe jaką masz teraz rezerwę, może chociaż AMH sobie zbadaj

Nawet u kobiet, które mają dwa jajniki i jajowody zdarza się z różnych względów brak owulacji. Brak jednego jajnika nie jest takim powodem, bo wtedy działa ten drugi.

No ja jeszcze wypowiem sie w sprawie wyprawki z drugiej reki: ja napewno bede korzystać. Nie uważam, ze to oszczedzanie na dziecku, a jest to bardziej ekologiczne. Wiele moich kolezanek ma ciuszki zalozone po raz, 2 razy. Wiec mam zamiar korzystać :)
A do lumpeksów nie bede chodzić bo i dla siebie tam nie kupuje to i dla dziecka nie bede :)

Ale przecież ja nie jestem zdenerwowana :) tylko nie raz Ci już dziewczyny pisały, że być może nie masz owulacji, może nie zawsze, ale co któryś cykl i że najlepiej to sprawdzić na monitoringu, a Ty napisałaś, że od razu może menopauza Ci się zaczyna. Tutaj nikt Ci się nie życzy ani nie mówi nieprawdy. Nawet jeden raz jak byś poszła, to jakiś tam obraz masz, choćby czy jest dominujący pecherzyk i jak duży w danym dniu cyklu
Moze zadzwonie i podpytam w przychodni u drogiego gin czy moglaby mi to sprawdzić, moze akurat ta kobieta będzie efektywniejsza? W ktorym dniu cyklu powinnam iść, wiem ze kilka razy ale tak mniej wiecej?
Co do menopauzy nie zartuje, mam 38 lat.

reklama
Do góry