reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

reklama
Ja i tak szanuję te dziewczyny za to, że podjęły się wychowania dzieci
moja mama urodziła mnie jak miała 16 lat i jest moją najlepszą przyjaciółką i podziwiam ją, że dała sobie radę z wychowaniem mnie, szkołą i pracą 😉 mam 2 siostry, najmłodsza ma 4 lata 🙈 i szczerze każdy mówi, że ja jestem najlepiej wychowana (w sensie najgrzeczniejsza). Prababcia babcie urodziła jak miała 17 lat, babcia mamę w wieku 16 lat, a ja bezdzietna. Na spotkaniach rodzinnych śmieją się, że nie poszłam w ich ślady..

No to pełen podziw dla Ciebie i tak za trójkę ❤️. Ja to jakoś jedynaka/jedyneczkę sobie uwaliłam😂🤷‍♀️, przynajmniej na razie😂.
Chodziło mi ze jakbym teraz zaszła w ciążę bliźniacza to bym miala 3 😅
Chyba wolałabym być w pojedynczej ciąży 😅 Moje dziecko teraz jest takie spokojne, że ja mam wrazenie że nie ma go więc pewnie drugie będzie glosniejsze choć może niekoniecznie

Chodziło mi ze jakbym teraz zaszła w ciążę bliźniacza to bym miala 3 😅
Chyba wolałabym być w pojedynczej ciąży 😅 Moje dziecko teraz jest takie spokojne, że ja mam wrazenie że nie ma go więc pewnie drugie będzie glosniejsze choć może niekoniecznie
Bierz bliźniaki, będziesz miała kartę dużej rodziny i zniżki w Lidlu :D

@Myszka2610 współczuję, na waszym miejscu odcięłabym się od nich. Chociaż też nie wiem jak Twój mąż się czuje? On pragnie kontaktu z nimi?

Niestety mój mąż bardzo często jeździ do matki.... A dzwoni praktycznie codzien.... Ja nawet z moimi rodzicami nie utrzymuje takiego kontaktu mimo że super się dogadujemy...
Nie będę męża oddzielać od ojców, bo on ma taki charakter że każdy mu na głowę wchodzi a on nic z tym nie robi 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ niby mówi że ma ich w nosie, ale jak 2 dni nie ma kontaktu z matką to zaraz dzwoni do niej. Niby jak dzwoni to się kłócą non stop i chyba tylko o to tak dzwoni bo za każdym razem się rozłącza z nerwami 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

No to pełen podziw dla Ciebie i tak za trójkę ❤️. Ja to jakoś jedynaka/jedyneczkę sobie uwaliłam😂🤷‍♀️, przynajmniej na razie😂.
Ja Ci powiem, że ostatnio u kuzynki byłam. 3 miesiące młodsza ode mnie (rocznikowo rok). Ja z listopada a ona z stycznia. No i ona ma 4 dzieci. Ostatnia dwójka jest rok po roku. Jak ja tam poszłam to odechcialo mi się kolejnych dzieci - dobrze ze za miesiąc mi przeszło i teraz kuzynka się pyta kiedy do niej wpadnę. Odpisałam, że nieprędko bo jej dzieci odbierają mi zapał do robienia kolejnych dzieci 🤣

Dlatego tak bardzo wkurza mnie to, że mi się nie udaje, a kobietom z mojej rodziny przyszło to ot tak w tym wieku... I mówią jeszcze, że przecież rodzina nasza jest taka płodna...

reklama
Moja bratowa w wieku 16lat urodziła syna. NIE BYŁA gotowa. Widać różnicę jaka wtedy była a jaka była jakiś czas temu kiedy urodziła dziecko.

Bratowa męża też nie była gotowa.... Jej ojce wychowali mała, i brat męża w nocy(bo w dzień w pracy był) dawał jeść, przewijał, a ona dopiero się zajmowała nią jak zakończyła edukację w wieku 17lat ( wagarowała, z drugiej ręki wiem że dawała dupy chłopakom w czasie lekcji). Wtedy musiała z nią być bo i tak siedziała w domu, a jak się przeprowadzili do teściów no to mała zawozi do swoich sióstr i siedzi tam do nocy i dopiero wraca jak jej mąż z pracy wróci 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
Ja nie mam nic do tego że ktoś ma dzieci jako " dziecko" o ile się zajmuje tym dzieckiem. Bo każdemu może się przydazyc...

Do góry