reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

reklama
Dziewczyny, chciałabym zbadać poziom estradiolu jak @Alabama89 radziłaś, żeby sprawdzić czy z tego wynika te cienkie endo. Radzicie zbadać w 3dc, przy owu i 7dpo? Czy coś to pokaże?
I przy owu to bardziej coś można zobaczyć dzień przed owu, czy następnego dnia po pozytywnym owulaku, gdzie już może być po owu? Nie jestem świadoma jak ten estradiol się kształtuje i co kiedy można z niego wyczytać.
W momencie piku LH estradiol już zaczyna spadać. Więc najlepiej byłoby dzień przed :D. Ale ciężko będzie tak trafić więc może być w dzień piku.

Jutro, chociaż to też tak "pi razy oko", moje cykle są podobne do cyklów @olka11135 - raz 30, raz 35 a raz nawet dwa-trzy miesiące bez okresu. Teraz miałam monitoring i wiem że pęcherzyk pękł. Trzeba czekać :)
Ja też jutro okres, test rano bielusieńki. . :(

Mąż mnie jeszcze rozwalił tekstem, że on CZYTAŁ, że o problemach z zajsciem w ciążę można mówić po roku nieudanych starań a nie po miesiącu i żebym sie nie zamartwiała.... Super, nie będę czekać roku, żeby zrobić wszystkie badania i dowiedzieć się, że rok żyłam nadzieją na ciążę, która nie miała prawa się udać, bo któreś z nas (albo oboje) mamy problemy ze zdrowiem. Więc niech przychodzi ta okropna @ i idę na badania.
Rano było mi strasznie ciężko...ale w pracy od 7 rano problem za problemem, więc chociaż nie mam czasu się użalać

Mąż mnie jeszcze rozwalił tekstem, że on CZYTAŁ, że o problemach z zajsciem w ciążę można mówić po roku nieudanych starań a nie po miesiącu i żebym sie nie zamartwiała.... Super, nie będę czekać roku, żeby zrobić wszystkie badania i dowiedzieć się, że rok żyłam nadzieją na ciążę, która nie miała prawa się udać, bo któreś z nas (albo oboje) mamy problemy ze zdrowiem. Więc niech przychodzi ta okropna @ i idę na badania.
Rano było mi strasznie ciężko...ale w pracy od 7 rano problem za problemem, więc chociaż nie mam czasu się użalać

A Wy się staracie pierwszy cykl?

Dziewczyny, chciałabym zbadać poziom estradiolu jak @Alabama89 radziłaś, żeby sprawdzić czy z tego wynika te cienkie endo. Radzicie zbadać w 3dc, przy owu i 7dpo? Czy coś to pokaże?
I przy owu to bardziej coś można zobaczyć dzień przed owu, czy następnego dnia po pozytywnym owulaku, gdzie już może być po owu? Nie jestem świadoma jak ten estradiol się kształtuje i co kiedy można z niego wyczytać.
Ja powiem tak - cienkie endo jest dużym problemem przy zajściu (czy też utrzymaniu jak się uda zagnieździć - bo pytanie na ile prawidłowo przy za cienki endo) - ja polecam przede wszystkim znaleźć lekarza, który Cię w tym mądrze poprowadzi. Ja badałam estradiol z zalecenia lekarza, przy monitoringu i potem lekarka mi na te wyniki sprawdziła i nie było się do czego przyczepić - akurat wyniki estradiolu i progesteronu mam bardzo ładne. Z tego powodu, poszłam dalej z diagnostyką, która potwierdza, że problem nie leży w estradiolu.
Ja aktualnie czekam bo jestem zapisana do szpitala na histeroskopie w celu usunięcia zrostów i być może laparoskopii, bo mam podejrzenie wodnika, którego będzie trzeba się pozbyć.

Wiadomo nie ma co czekać, ale też nie ma co panikować po jednym nie udanym razie, bo wiesz głowa mimo wszystko też jest ważna w tym wszystkim. Spokojnie jakieś podstawowe badania zrobić i popróbować 😊.

reklama
Do góry