reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

reklama
nawet jeśli to by było plamienie implatacyjne, to chodzenie sikać po tym nie ma nic wspólnego z ewentalną ciążą.
Ponoć to objaw, który też pojawia się we wczesnej ciąży i jest związany ze zwiększonym przepływem krwi przez nerki oraz ze zwiększeniem objętości osocza. Stąd pytanie czy któraś z dziewczyn też to odczuwała 🙂

Dziewczyny czy po plamieniu implantacyjnym też latałyście co chwilę do toalety sikać? Kurczę przy pierwszej ciąży nie kojarzę żebym miała jakiekolwiek objawy. Koleżanka z pracy powiedziala ze jestem w ciąży i z glupa zrobilam test i bach 2 kreski. Tym razem jestem wyczulona na wszystko co sie we mnie dzieje😅
Niestety większość z nas nigdy nie zaszła w ciążę, więc nie odpowiemy. Jeśli coś ma być to będzie - niezależnie od ilości robienia siku w ciągu dnia 🤪 trzymam kciuki 🤞

Ponoć to objaw, który też pojawia się we wczesnej ciąży i jest związany ze zwiększonym przepływem krwi przez nerki oraz ze zwiększeniem objętości osocza. Stąd pytanie czy któraś z dziewczyn też to odczuwała 🙂
W dwóch ciążach nie odczułam żadnego objawu związanego z chodzeniem sikać. Było to normalne. Zwróć uwagę, że jest aktualnie wysoka temperatura, prawie w całym kraju po 30 stopni więc naturalnie sięgasz po wodę, inne napoje. Przyglądnij się czy po prostu nie pijesz więcej. Jak na co dzień nie nawadniasz się dużo to normalne, że sikasz częściej.

Kiedyś było tu wspomniane, że część z dziewczyn zauważa częstsze sikanie w fazie lutealnej. Też tak mam, po owulacji sikam częściej.
To nie jest zwiastun ciąży.

reklama
Do góry