reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

U nas jest to samo! Ja nie rozumiem jak można położyć głowę i spać 🙆‍♀️ ja jeszcze zazwyczaj myślę o tym co jutro zrobię, co na obiad, jakie plany... 😄
Mam to samo! Mój mózg, gdy poczuje poduszkę pod głowa, włącza dodatkowy tryb analizy najróżniejszych sytuacji. Nie mówiąc już o tym, że zazwyczaj i w ciągu dnia mam miliony myśli na minutę. Niemal każdej nocy śnię ale, o matko!, jakie to są nieraz popaprane sny 🤦‍♀️ Czasem budzę się w środku nocy i je zapisuje, żeby rano pamiętać i móc opowiedzieć najbliższym ;) Dodatkowo wybudza mnie w nocy wszystko. Jak nasza Sam (pies) delikatnie drapnie w drzwi wejściowe, to ja od razu wstaje na równe nogi, bo wiem, że musi ona szybko wyjść na spacer - choćby był środek nocy. Mojego męża za to nic nie rusza i często nawet nie ma pojęcia, ze wychodziłyśmy na spacer 🤷‍♀️

reklama
Jak już wpadła znowu 💩
Mam też nawracający sen... wchodzę za potrzebą do jakiejś dużej publicznej toalety. Takiej z dużą ilością kibelków w osobnych kabinach. I co wchodzę do jakiejś kabiny do środka to trafiam na zapchany kibel. Taki wypełniony po same brzegi..
W senniku piszą, że może to być problem z wyrażaniem swojego zdania.
Pytanie z jakiego sennika korzystasz. Ja miałam kiedyś w domu taki, który opierał się na teorii Frouda. Wszystko, ale dosłownie wszystko, miało odniesienie do męskich genitaliów, współczucia itp. 😅 wyobraźcie dobie przerażona 10-12 latkę, która sprawdza coś w takim senniku.

Mam to samo! Mój mózg, gdy poczuje poduszkę pod głowa, włącza dodatkowy tryb analizy najróżniejszych sytuacji. Nie mówiąc już o tym, że zazwyczaj i w ciągu dnia mam miliony myśli na minutę. Niemal każdej nocy śnię ale, o matko!, jakie to są nieraz popaprane sny 🤦‍♀️ Czasem budzę się w środku nocy i je zapisuje, żeby rano pamiętać i móc opowiedzieć najbliższym ;) Dodatkowo wybudza mnie w nocy wszystko. Jak nasza Sam (pies) delikatnie drapnie w drzwi wejściowe, to ja od razu wstaje na równe nogi, bo wiem, że musi ona szybko wyjść na spacer - choćby był środek nocy. Mojego męża za to nic nie rusza i często nawet nie ma pojęcia, ze wychodziłyśmy na spacer 🤷‍♀️
Ja mam problem z zaśnięciem ale sen to mam raczej mocny, mnie nie wybudzi nic, może się walić a ja się nie obudzę. Nie raz nawet nie pamiętam, że się obudziłam jak mąż przeprasza później, że mu coś spadło 😄Czasem się zastanawiałam czy obudziłby mnie płacz dziecka i mam nadzieję, że niedługo się o tym przekonam i że będzie mnie w stanie obudzić 😊

A i pamiętam jak dzisiaj, śniło mi się w tedy palenie papierosów. Sprawdzam w senniku znaczenie "papieros" a tam "tęsknota za penisem". I moja mama "i co Ci się śniło, co pisze w senniku?" 😅
A rodzinnie to Mój dziadek uwielbiał sprawdzać sennik i nawet znalazłam taki stary stary sennik z jego zapiskami jego snów. :)
I mnie też często to co się śni i znaczenie przekłada się na życie. A wiele razy doświadczyłam snów proroczych.

Ja mam problem z zaśnięciem ale sen to mam raczej mocny, mnie nie wybudzi nic, może się walić a ja się nie obudzę. Nie raz nawet nie pamiętam, że się obudziłam jak mąż przeprasza później, że mu coś spadło 😄Czasem się zastanawiałam czy obudziłby mnie płacz dziecka i mam nadzieję, że niedługo się o tym przekonam i że będzie mnie w stanie obudzić 😊
Tak właśnie będzie! Trzymam kciuki, żebyś przekonała się o tym już za kilka miesięcy ;)

Ja biorę przykład i też uciekam spać. Podsumowując dzisiejszą statystykę nastukałyśmy 39 stron. Więc 7 ponad wyliczoną normę aby w spokojnym tępie uzyskać 1000 stron. Bilans to tylko 6 stron w dupkę. ❤️

A i pamiętam jak dzisiaj, śniło mi się w tedy palenie papierosów. Sprawdzam w senniku znaczenie "papieros" a tam "tęsknota za penisem". I moja mama "i co Ci się śniło, co pisze w senniku?" 😅
A rodzinnie to Mój dziadek uwielbiał sprawdzać sennik i nawet znalazłam taki stary stary sennik z jego zapiskami jego snów. :)
I mnie też często to co się śni i znaczenie przekłada się na życie. A wiele razy doświadczyłam snów proroczych.
Nie miałam pojęcia o tym, że istnieją takie senniki 😄 kiedyś często sprawdzałam znaczenia snów, ale zazwyczaj były to negatywy i przestałam je czytać, bałam się, że mi się to zło przytrafi a ja sobie potrafię to wkręcić.

reklama
Co to jest barszcz szczawiowy?????
Znam barszcz i zupę szczawiową, ale że barszcz szczawiowy? W której części kraju takie dziwne rzeczy się je? :D
hmm tak teraz myślę, że to chyba zwykła zupa tylko w Sokołowie Podlaskim (który jest na Mazowszu🤣 ) tak na niego mówią przez sposób serwowania - ziemniaki osobno mak do barszczu białego 😅

Do góry