reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

reklama
U mnie dzisiaj rano o 5 .00 był pik LH i tone w śluzie płodnym, podbrzusze boli i jajniki jak zawsze.
I tak rozkminiam sobie, czy jak będe u gin w czwartek o godzinie po 11 , to będzie już szansa zobaczyć ciałko żółte, czy bardziej prawdopodobn może być to, że nic nie będzie widać, albo że będzie widać płyn w zatoce Duglasa 😅🤔
W sumie to ciężko powiedzieć ile od piku będzie owu i ile potrwa cały proces-(zakładając , że do niego dojdzie)
Teochę szkoda, że nie w piątek czy sobotę ta wizyta tak myślę, ale nic nie poradzę inne dni nie wchodzą w gre.

Wracam do nadrabiania, na raty mam jeszce 20 stron do przeczytania 😬
W czwartek to w sumie może być widać, ale nie musi. Jakby owu była dziś w nocy albo jutro rano, to już pewnie zobaczysz, ale wiadomo jak to jest 🤷🏻‍♀️

jeszcze dodam, że oni oczekują, iż ja na cały weekend pojadę tam do nich bo z mężem na same życzenia i kwiaty się nie załapię gdyż on prosto do Chorzowa stamtąd ciśnie
Nienawidzę takich sytuacji. Moja teściowa też próbuje czasem emocjonalnie „zachęcić” nas do przyjazdu. Co gorsze - gdy trzeba jej powiedzieć, że nie przyjedziemy, zazwyczaj ja muszę to robić, bo mój maz jest w takich kwestiach mało stanowczy 🤷‍♀️ A jak już przyjeżdżamy, to po kilku godzinach pyta kiedy znowu się pojawimy (bo tak rzadko przyjeżdżamy!), zamiast cieszyć się wspólnym czasem 😂

reklama
Jak to jest? po owulacji tez pokazuje blada kreskę? Czy tylko przed. Jedne testy pokazują blada, inne wcale, kalendarzyk mi pokazywał na wczoraj owu a mnie targało po jajnikach od soboty. Wpadnę w paranoje
blada kreska się nie liczy :) ważne kiedy pierwszy raz kreska testowa była co najmniej tak samo ciemna jak kontrolna - nic innego nie ma znaczenia

Do góry