Kosinka94
Moderator
4, to są żale odnośnie ostatniego cyklu. Jestem na samym początku cykluto w którym dniu cyklu teraz jesteś? Nie za późno zapisałaś się na testowanie skoro już po owu?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
4, to są żale odnośnie ostatniego cyklu. Jestem na samym początku cykluto w którym dniu cyklu teraz jesteś? Nie za późno zapisałaś się na testowanie skoro już po owu?
Aaa, okej. Źle zrozumiałam. No to idziemy łeb w łeb. U mnie też 4dc i póki co data testowania ta sama.4, to są żale odnośnie ostatniego cyklu. Jestem na samym początku cyklu
ciekawe czy w tym cyklu trend z owulacją wcześniej się utrzyma wcześniej to krótsze cykle, mniej czekaniaCzęść w nowym miesiącu czerwiec był dla mnie bardzo stresujący, diagnoza, nowy sposób działania. Popadałam w skrajne emocje, raz pozytywne nastawienie, a drugim razem w wielką rezygnacja. Z tego wszystkiego owulacja mi się przesunęła z 19dc na 13, a tak się cieszyła że wypadnie w weekend bo wtedy mam Ślubnego na 100%. Miałam też mały dylemat czy jak się tak przesunęło, to brać duphaston od 20d czy jednak wcześniej. Zalecenia - zacząć brać dzień po owulacji i przyjmować przez 7dnia. W poniedziałek skontaktuje się z moją ginekolog i dokładnie zapytam. Zauważyłam też, że zobaczenia dla mnie białego testu nie jest niczym strasznym, było tylko takie - no szkoda, ale trudno. Wiem jednak, że jak uda mi się zobaczyć moje upragnione II to nie będzie tak tak łatwo, zaleją mnie obawy czy się uda, czy znów się się skończy zawczasu.
Kończąc już, życzę wszystkim owocnego w starania lipca, abyśmy wszystkie przeszły na mamusie
Pomimo wcześniejszej owulacji, nie miałam krótszego cyklu. Tłumacze siebie te zmiany tabletkami bo wcześniej brałam tylko kwas foliowy, a teraz mam ovarin.ciekawe czy w tym cyklu trend z owulacją wcześniej się utrzyma wcześniej to krótsze cykle, mniej czekania
zazdroszczę krótkich cykli, ja mam znowu po ok 40dniPomimo wcześniejszej owulacji, nie miałam krótszego cyklu. Tłumacze siebie te zmiany tabletkami bo wcześniej brałam tylko kwas foliowy, a teraz mam ovarin.
oooo, to ciekawe, bo faza lutealna powinna być stała, więc jeżeli miałaś owu wcześniej, to tak samo wcześniej powinnaś dostać miesiączkę to ciekawe jak będzie w tym cykluPomimo wcześniejszej owulacji, nie miałam krótszego cyklu. Tłumacze siebie te zmiany tabletkami bo wcześniej brałam tylko kwas foliowy, a teraz mam ovarin.
Właśnie wiem i miałam teraz takie wtf. Też jestem ciekawaoooo, to ciekawe, bo faza lutealna powinna być stała, więc jeżeli miałaś owu wcześniej, to tak samo wcześniej powinnaś dostać miesiączkę to ciekawe jak będzie w tym cyklu
Wszystko ma swoje plusy i minusy. Jako nastolatka bardzo cierpiałam poczas okresu i chciałam żeby jak najszybciej się kończył i jak najpóźniej przychodził.zazdroszczę krótkich cykli, ja mam znowu po ok 40dni
Też czuję, że to TEN cykl tylko u mnie co miesiąc jest takie przeczucieCzy ktoś zechce uśpić mnie na kolejne 3 dni ... ponownie mam duże nadzieje w tym cyklu