reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

reklama
No co ja Ci poradzę, że są zjebani
No strasznie zjebani. Rozumiem, że mogą się nie specjalizować w diagnostyce niepłodności itp, ale czy to takie trudne robić chociaż takie wstępne badania, które 3/4 z mądrych głów na forum potrafi zinterpretować? 🤷🏼‍♀️ Ostatnio jak byłam na wizycie to chciałam wyciągnąć skierowanie na badania hormonalne bo wiem ze tez mam w pakiecie. To mi tylko babeczka powiedziała, że skierowania dają tylko w przypadku zaburzeń miesiączkowania. Wiec jakby któraś chciała jeszcze ponaginać prawdę, to teraz już wiecie co mówić 🙄😅

Nooo, biopsja to nic przyjemnego :( ja krzyczałam. Ale po samej biopsji czułam się okej
To ja zniosłam sam zabieg nawet ok (wiadomo, ze bolało i było bardzo nieprzyjemnie, ale do przeżycia - wcześniej lekarz próbował mnie rozluźnić small talkiem 😂), ale tuż po myślałam że zostanę na kanapie w poczekalni do jutra, z powodu bólu. Musiałam wziąć tabletkę i odczekać chwile, żeby móc wsiąść do auta.

Ale wiecie co dziewczyny. Niektóre firmy w umowie z luxmedami/medicover mają coś co się nazywa przeglądem rocznym zdrowia, albo pakiet zdrowa kobieta. Najczęściej nie w tych podstawowych pakietach, ale można tam sporo badań z krwi porobić.

To ja zniosłam sam zabieg nawet ok (wiadomo, ze bolało i było bardzo nieprzyjemnie, ale do przeżycia - wcześniej lekarz próbował mnie rozluźnić small talkiem 😂), ale tuż po myślałam że zostanę na kanapie w poczekalni do jutra, z powodu bólu. Musiałam wziąć tabletkę i odczekać chwile, żeby móc wsiąść do auta.
Jak cenowo taka biopsja wychodzi?

reklama
No strasznie zjebani. Rozumiem, że mogą się nie specjalizować w diagnostyce niepłodności itp, ale czy to takie trudne robić chociaż takie wstępne badania, które 3/4 z mądrych głów na forum potrafi zinterpretować? 🤷🏼‍♀️ Ostatnio jak byłam na wizycie to chciałam wyciągnąć skierowanie na badania hormonalne bo wiem ze tez mam w pakiecie. To mi tylko babeczka powiedziała, że skierowania dają tylko w przypadku zaburzeń miesiączkowania. Wiec jakby któraś chciała jeszcze ponaginać prawdę, to teraz już wiecie co mówić 🙄😅
Mnie strasznie denerwuje to USG. Nie rozumiem dlaczego mi odmówią gdy powiem, że chce zobaczyć jakiej wielkości jest pęcherzyk albo ile jest ciałek żółtych. To nie jest leczenie niepłodności. To jest zwykła obserwacja. To jakby leczeniem niepłodności nazwać mierzenie temperatury

Do góry