Brownie1992
Moderator
Mam wrażenie, że to jest ustawka żeby kliniki zarabiały hajsa czemu niby? Płodów z bruzdą na czole się boją?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mam wrażenie, że to jest ustawka żeby kliniki zarabiały hajsa czemu niby? Płodów z bruzdą na czole się boją?
No strasznie zjebani. Rozumiem, że mogą się nie specjalizować w diagnostyce niepłodności itp, ale czy to takie trudne robić chociaż takie wstępne badania, które 3/4 z mądrych głów na forum potrafi zinterpretować? Ostatnio jak byłam na wizycie to chciałam wyciągnąć skierowanie na badania hormonalne bo wiem ze tez mam w pakiecie. To mi tylko babeczka powiedziała, że skierowania dają tylko w przypadku zaburzeń miesiączkowania. Wiec jakby któraś chciała jeszcze ponaginać prawdę, to teraz już wiecie co mówićNo co ja Ci poradzę, że są zjebani
To rzut beretem. Spokojnie można było pobiec. Nawet kiedyś pobiegłam z lubym, ja która niegdyś nie biegała. Zastanawiałam się czy pociągiem nie wracaćKobyłka
To ja zniosłam sam zabieg nawet ok (wiadomo, ze bolało i było bardzo nieprzyjemnie, ale do przeżycia - wcześniej lekarz próbował mnie rozluźnić small talkiem ), ale tuż po myślałam że zostanę na kanapie w poczekalni do jutra, z powodu bólu. Musiałam wziąć tabletkę i odczekać chwile, żeby móc wsiąść do auta.Nooo, biopsja to nic przyjemnego ja krzyczałam. Ale po samej biopsji czułam się okej
WypierdalajZniesiecie mnie tu jeszcze do końca miesiąca prawda? Obiecuje pomóc podbijać strony, a w sierpniu będę tyłka stalkować
A co to zmienia? Jakaś klauzula sumienia im się włącza?Co swoją drogą jest chore. Że w ogóle trzeba kłamać.
Ja np czytalam dzisiaj moje owu luxmedowe. I tam jest, że nie prowadzą ciąży po technikach wspomaganego rozrodu. Wiec chyba będę musiała przemilczeć iui...
Jak cenowo taka biopsja wychodzi?To ja zniosłam sam zabieg nawet ok (wiadomo, ze bolało i było bardzo nieprzyjemnie, ale do przeżycia - wcześniej lekarz próbował mnie rozluźnić small talkiem ), ale tuż po myślałam że zostanę na kanapie w poczekalni do jutra, z powodu bólu. Musiałam wziąć tabletkę i odczekać chwile, żeby móc wsiąść do auta.
Mnie strasznie denerwuje to USG. Nie rozumiem dlaczego mi odmówią gdy powiem, że chce zobaczyć jakiej wielkości jest pęcherzyk albo ile jest ciałek żółtych. To nie jest leczenie niepłodności. To jest zwykła obserwacja. To jakby leczeniem niepłodności nazwać mierzenie temperaturyNo strasznie zjebani. Rozumiem, że mogą się nie specjalizować w diagnostyce niepłodności itp, ale czy to takie trudne robić chociaż takie wstępne badania, które 3/4 z mądrych głów na forum potrafi zinterpretować? Ostatnio jak byłam na wizycie to chciałam wyciągnąć skierowanie na badania hormonalne bo wiem ze tez mam w pakiecie. To mi tylko babeczka powiedziała, że skierowania dają tylko w przypadku zaburzeń miesiączkowania. Wiec jakby któraś chciała jeszcze ponaginać prawdę, to teraz już wiecie co mówić