reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

Piszecie o warszawskim Bocianie? Bo z tego co pamiętam Ovi, Invimed i Fertimedica były chyba bardziej polecane niż Bocian
w sumie mieszkam w takim miejscu, że wszędzie mam blisko, do Ovi najdalej, kolega mi z kolei odradza Novum po 4 nieudanych transferach… że tak mega drogo a jednak taśmowo, że w ogóle ich lekarz nie zapamiętał i za każdym razem musieli od początku opowiadać co i jak🙄

reklama
ja to jeszcze na razie nie wiem o co pytać 🤣 potrzebuję dobrego lekarza jakiegoś, który szybko sprawi, że będę w ciąży🥹 w tym Bocianie znalazłam specjalistę ginekologa i androloga w jednym, nazywa się Ireneusz Sałata, na znanym lekarzu ma spoko opinie, a wydaje mi się, że u nas z kiepskim nasieniem to spoko takie kombo specjalizacji… tak trochę na oślep szukam. Jedna znajoma z pracy mi polecała Jarosława Kaczyńskiego i Invimed ale u nich był zupełnie inny problem a sam ten doktor ma oceny 3,5/5 i nie wiem co myśleć. To jest chyba troszkę tak, że jak komuś się szybko uda to zawsze będzie polecał lekarza😬
my też chodzimy z mężem do jednego lekarza, ginekologa/androloga, Wojciech Dziadecki się nazywa, zerknij sobie.

O wiem. Te badania teraz. Byliśmy na wizycie. Przed wizytą długa kolejka, bo ten nasz lekarz mało logo trzyma przepisowy czas. Są wiecznie opóźnienia, ale ja to traktuje jako coś za cos. Mi też wyjaśniał wtedy kwestie badania zarodków dużo za dlugo i jeszcze powiększyliśmy opoznienie.
po wizycie poszedł z nami lekarz do recepcji powiedział jakie badania. Jasno nam zostało powiedziane, że te do 4tygodni i trzeba dzwonić się dowiadywać, a kariotypy do 6 tygodni i będą w panelu pacjenta widoczne. Wszyscy mili, uśmiechnięci, na pobranie krwi z mężem to tam ze 3 poszły, bo mówią, że im dzisiaj każdy facet na pobraniu krwi mdlał. W tym pokoju jakieś salwy śmiechu, wyszli wszyscy ubawieni, aż się zastanawiałam, czy na pewno krew pobierali tylko 😅

No i minęły 4 tygodnie. Dzwonię w zeszły wtorek i słyszę, że wyników nie ma i że to od 4 do 8 tygodni. Mówię, że miały być do 4 tygodni i kropka. To mam dzwonić w piątek. Dzwonię w piątek, to samo. Od 4 do 8 tygodni roboczych (nie wiem czy są nierobocze tygodnie) - ale jak chce, to mogę dzisiaj zadzwonic. No i zadzwoniłam to najpierw usłyszałam, że nie ma, ale zapytałam to kiedy mam dzwonić, 4 tygodnie minęły, to pani była tak miła, że gdzieś tam jeszcze poszukała i się okazało, że są, tylko dopiero co spłynęły i jeszcze nie są podpięte do karty pacjenta.
Musiałam trzy razy dzwonić, w tym dwa razy mi powiedzieli, że mam czekać dwa razy dłużej niż mi obiecano.

Albo nawet te opóźnienia. Z jednej strony się z nimi liczę, ale z drugiej siedzibie ponad godzinę w poczekalni to nie jest moje hobby - skoro nie od dziś wiadomo, że te wizyty są dłuższe, to dlaczego do tego lekarza dalej rejestrują co 20 minut zamiast np. co 30 minut.

Naprawdę człowiek zostawia tyle hajsu tam, u tego lekarza prawie 400zl za wizytę, a jeszcze musi koczować pod gabinetem. Wydaje 2k na badania i musi dzwonić x razy i jeszcze go straszą dwa razy dłuższym oczekiwaniem niż obiecano.

Dla mnie to trochę psuje współpracę z tą kliniką - wśród tych wszystkich pozytywów daje taki lekki niesmak

ja to jeszcze na razie nie wiem o co pytać 🤣 potrzebuję dobrego lekarza jakiegoś, który szybko sprawi, że będę w ciąży🥹 w tym Bocianie znalazłam specjalistę ginekologa i androloga w jednym, nazywa się Ireneusz Sałata, na znanym lekarzu ma spoko opinie, a wydaje mi się, że u nas z kiepskim nasieniem to spoko takie kombo specjalizacji… tak trochę na oślep szukam. Jedna znajoma z pracy mi polecała Jarosława Kaczyńskiego i Invimed ale u nich był zupełnie inny problem a sam ten doktor ma oceny 3,5/5 i nie wiem co myśleć. To jest chyba troszkę tak, że jak komuś się szybko uda to zawsze będzie polecał lekarza😬
Patrz też na ilość opin, bo ja zauważyłam że ci co mają wysoką średnią mają ich mało, oczywiście nie wszyscy.

Pizza Yes GIF

w sumie mieszkam w takim miejscu, że wszędzie mam blisko, do Ovi najdalej, kolega mi z kolei odradza Novum po 4 nieudanych transferach… że tak mega drogo a jednak taśmowo, że w ogóle ich lekarz nie zapamiętał i za każdym razem musieli od początku opowiadać co i jak🙄
Tak o Novum też czytałam, że odradzają 😊

lol, choćby miał 5/5 ja bym do Jarka nie poszła 🤣🤣🤣🤣

reklama
Do góry