Brownie1992
Moderator
Z głodu Ci bijesorry, głupawka mnie poniosła są
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Z głodu Ci bijesorry, głupawka mnie poniosła są
Luzik. Ja niestety nie pamiętam jak to było przy odstawieniu (teraz brałam przez 5 lat) więc nie wiem czy to normalne że "ciągną, kłują mnie jajniki"?sorry, głupawka mnie poniosła są
Normalne, pewnie zaczynasz mieć objawy związane ze wzrostem pęcherzyków, owulacja itd. to co nie pracowało na antykoncepcji hormonalnej, nagle znów pracuje, więc i zaczynasz czućLuzik. Ja niestety nie pamiętam jak to było przy odstawieniu (teraz brałam przez 5 lat) więc nie wiem czy to normalne że "ciągną, kłują mnie jajniki"?
i z pragnienia! Jestem tak zdesperowana, że nawet winko odstawiłamZ głodu Ci bije
Ok, dzięki. Czyli dobry znakNormalne, pewnie zaczynasz mieć objawy związane ze wzrostem pęcherzyków, owulacja itd. to co nie pracowało na antykoncepcji hormonalnej, nagle znów pracuje, więc i zaczynasz czuć
Zoba. Pierwszy screen to normalnie z dziś, mam to co zjadłam i zaplanowałam i tak miałam w poprzednich dniach:ja używam, ale mi nie robi takich akcji
dziwne. A masz przy zapotrzebowaniu wliczoną jakąś aktywność? Bo może z góry Ci zaznacza jakąś planowana aktywność i jak nie wpiszesz, że ceiczylas to i to i spalilas tyle i tyle, to Ci redukuje kcal? Wiesz, że masz wpisane, że podstawa to 1227 + 700 spalasz na treningu, więc Ci liczy 1927. A jak nie wpiszesz tego treningu i spalonych 700kcal, to Ci zmniejsza limit do 1227Zoba. Pierwszy screen to normalnie z dziś, mam to co zjadłam i zaplanowałam i tak miałam w poprzednich dniach:
Zobacz załącznik 1546114
A poprzednie dni wyglądają tak:
Zobacz załącznik 1546115
A nie ma jakiś zero kcal ?i z pragnienia! Jestem tak zdesperowana, że nawet winko odstawiłam
tak bezpośrednio po odstawieniu to moze być ciężko, bo organizm jeszcze świruje. Można iść ok 20dc na USG, żeby sprawdzić, czy doszło do owulacji w ogóle. Można też stosować testy owulacyjne tak gdzieś od 9dc mniej więcej. Te pierwsze miesiące od odstawienia są trudne, bo ciężko przewidzieć kiedy organizm wróci do siebie, jakie będą cykle. Generalnie zasada jest taka, że najlepiej uprawiać seks co najmniej co drugi dzień przez calutki cykl.A wiecie może jak wyliczyć okres płodny po odstawieniu?