reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

reklama
Nikt nie wspominał o tym, do inseminacji to chyba nasienie słabe jest wskazaniem, u nas ten czynnik jest ok.
Nie do końca. Jest to często po prostu pierwszy etap wspomaganego rozrodu. Chyba, że są medyczne wskazania od razu do in vitro. My mimo, że nasienie mamy ok w pierwszej kolejności chcemy spróbować inseminacji tez z tego względu, że jest to tańsze rozwiązanie. Próbuje sie inseminacji tak samo jak i stymulacji na kobietach ze swoimi owulacjami. @AScarlett chyba nie mają jakis mega problemow z nasieniem, a też podchodzili mam nadzieję ostatni raz 😊

Nie do końca. Jest to często po prostu pierwszy etap wspomaganego rozrodu. Chyba, że są medyczne wskazania od razu do in vitro. My mimo, że nasienie mamy ok w pierwszej kolejności chcemy spróbować inseminacji tez z tego względu, że jest to tańsze rozwiązanie. Próbuje sie inseminacji tak samo jak i stymulacji na kobietach ze swoimi owulacjami. @AScarlett chyba nie mają jakis mega problemow z nasieniem, a też podchodzili mam nadzieję ostatni raz 😊
Szczerze, ja tak myśle : ale to jestem ja i moje myślenie, skoro nasienie ok owulacje są stosunki regularne są od ponad 1 5 roku , to watpie , żeby inseminacja coś więcej wniosła... troche mi szkoda kasy , jak i tak ma nie pomóc... ja wszystko prywatnie robię, nie mam ubezpieczenia w pl, a w Uk służba zdrowia to temat na elaborat.
Zrobie drozność teraz jak bede w PL , ale watpie zeby cos tam wyszlo bo teorytycznie nie mam poronien za soba , zabiegow na jamoe brzusznej, wiec pewnie wyjdzie ok. Mam propozycje stymulacji potem na 3 miechy, to akurat ewentualnie potrwalo by to do grudnia- w grudniu minie 2 lata starań.
Z uwagi na to wszystko trzymam sie do grudnia, zobacze co i jak- a pewnie wyjdzie na to że in vitro to jedyna szansa i ruszy maszyna - ja tak to widzę🤷‍♀️

reklama
Jako adwokat się wypowiem, ze @AScarlett mają osłabione nasienie

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry