reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

reklama
Siedząc na poczekalni u endo. Chciałam podzielić się takim spostrzeżeniem... zawsze tsh miałam1.5-1.7 i włosy leciały ale tylko pojedyncze kosmyki. A teraz zbadałam na wizytę tsh a tu 2.43😳 i tak włosy lecą że aż się przestraszyłam..... normalnie z 10 pojedynczych włosów na raz. Ciekawe czy obraz usg cos więcej pokaże niż dotychczas. Fakt jestem tez na redukcji co może nakładać się do tego że włosy lecą..

U mnie weekend był spoko! Trochę rower, trochę z rodzinką na mieście. Dostałam ze 4 kg czereśni, robiłam kompoty na zimę. Wczoraj najadłam się schabowego po czym zagryzłam lodami i cyk bebech wywalony, kulałam się do auta, ale takie pyszne to było... 😅

Załączniki

• IMG_20230709_181854.jpg
    IMG_20230709_181854.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 60
  • IMG_20230709_173957-01.jpeg
    IMG_20230709_173957-01.jpeg
    1,4 MB · Wyświetleń: 58
z sensem z sensem, niestety doprowadziłam się do nadwagi, a nie jest to zdrowe, szczególnie przy staraniach
Mam to samo... weekend spędzony nad myślami:
"a ....uj z tymi staraniami" i myśleniem "dlaczego mam taki słomiany zapał do odchudzania😞, nie ma dziwne, że nie mogę zajść"
162cm/86kg waga jprd.......

Tylko ja nie lubię aperola?

U nas wczoraj brak chętnych do gotowania obiadu. Zajadaliśmy resztki z lodówki. Schabowego by człowiek zjadł. Lody czekoladowe się skończyły, został tylko sorbet truskawkowy. Kiepska jedzeniowo była niedziela 🙁
Zleciłam ostatnio zakup papryki na leczo. I trzeba się za nią zabrać i zrobić. Tylko kiełbasa poszła na ognisko...

dobry pomysł 😃 Ja miałam miły weekend, w sobotę dalsze kopanie działki. Na szczęście ogarnelismy Pana z minikoparka który nam wjechał i wykopał wszystkie korzenie, teraz muszę tylko przebrać ziemie i powyrzucać co trzeba. Dzialka nieużywana od nastu lat, jakie tam „skarby” są zakopane 😅 Tylko zjarałam sobie plecy, zawsze pamietam żeby wysmarować twarz spfem a o reszcie to już nigdy 🫣 a w niedziele spontaniczne wyjście do dość nowego miejsca u mnie w mieście na późne śniadanko i coś słodkiego. Wjechał też szprycerek Hugo - znacie, lubicie? Jak tak siedziałam na słoneczku, popijałam tego drineczka to w sumie stwierdziłam że może lepiej nie zaciążyć na wakacje, bo szkoda mi tych wszystkich aperolków 😂
wszystko wyglada pysznie 😃 ja lubię wszystkie szprycery i różne koktajle na bazie prosecco ale mój ostatni sztosik to zdecydowanie Rossini - prosecco z musem truskawkowym - polecam😃

Siedząc na poczekalni u endo. Chciałam podzielić się takim spostrzeżeniem... zawsze tsh miałam1.5-1.7 i włosy leciały ale tylko pojedyncze kosmyki. A teraz zbadałam na wizytę tsh a tu 2.43😳 i tak włosy lecą że aż się przestraszyłam..... normalnie z 10 pojedynczych włosów na raz. Ciekawe czy obraz usg cos więcej pokaże niż dotychczas. Fakt jestem tez na redukcji co może nakładać się do tego że włosy lecą..
u mnie podobna zależnośc, wiesz? Jakiś czas temu narzekałam, że mi lecą włosy masowo, wtedy miałam 2,5-2,7. Od jakiegoś czasu jest spoko, wręcz odrastają mi wkurwiające babyhairs i po długiej przerwie byłam w sobotę na badaniach w 3dc i jakimś cudem mam TSH 1,5 i w ogóle prolaktynę w normie. Nigdy tak nie miałam 🧐

My wykorzystaliśmy niedzielny upał na spływ kajakowy. Mój M wyjątkowo o mnie zadbał i pozwolił nie wiosłować, więc siedziałam, jadłam i łapałam słoneczko... Super było! Jeszcze zaliczyłam przejażdżkę trójkołowcem.. mąż mnie kiedyś często woził motorem i już zapomniałam jakie to przyjemne czuć wiatr we włosach. Już też nawet zapomniałam jak to jest potem rozsupływać kłaki 🤣

Ja też nie jestem fanką aperolka, ale skoro jest wersja 0% to jeszcze wypróbuję..

@Avy wszystkiego najlepszego!! PS. Ja to jestem takim dzikusem, że nawet w wiadomości nie lubię składać życzeń 🤣 a już jak na żywo mam się z kimś przytulać i całować to aż mnie ściska. W robocie złamałam tradycję i nawet nie powiedziałam, że mam uro

reklama
Też nie lubię przytulania, buziaczków. Mam koleżanki dla których to jest naturalne. Jakoś przywykłam do tych kilku osób, które to robią. Generalnie unikam okazji do przytulania przez "obcych". Dla mnie to dziwne takie obsciskiwanie się na dzień dobry i do widzenia.

Już kilka lat wybieram się na kajaki. Jakoś jak kupiliśmy dom, przygarnęliśmy drugie psa wiele rzeczy zeszło na dalszy plan. Mam nadzieję, że w końcu uda się wrócić do różnych fajnych rzeczy. Ja to przez kredyt ciągle gdzieś z tyłu głowy mam, że on jest to jakiś tak. Id potrafię się cieszyć z różnych rzeczy. Ciągle jakieś czarne scenariusze, trzeba oszczędzać, żeby w razie 'w' było na raty. Powoli uczę się odpuszczać, bo to wykańcza, a trochę radości też trzeba mieć.

Do góry