reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W co się bawić z dzieciaczkami?

reklama
ja wogóle kompkowi na tym etapie rozwoju naszych dzieci mówię nie:sorry2:
A czym na tym etapie komputer różni się od telewizora? Bo ja nie widzę specjalnej różnicy:sorry2::dry: Przecież nie dajemy dzieciom surfować po necie, czy grać w strzelanki. Maciuś pokazuje paluszkiem, którą kartę w memory mam odsłonić. I tyle. Czasem też lubi popatrzeć, jak tata gra w jakąś samochodową grę. Co w tym złego?:baffled::confused:

A czym na tym etapie komputer różni się od telewizora? Bo ja nie widzę specjalnej różnicy:sorry2::dry: Przecież nie dajemy dzieciom surfować po necie, czy grać w strzelanki. Maciuś pokazuje paluszkiem, którą kartę w memory mam odsłonić. I tyle. Czasem też lubi popatrzeć, jak tata gra w jakąś samochodową grę. Co w tym złego?:baffled::confused:
u nie róznica jest chociażby taka że Adaś siedzi metr przed kompem a 4 przed TV:sorry2:

u nie róznica jest chociażby taka że Adaś siedzi metr przed kompem a 4 przed TV:sorry2:
Ale przecież teraz monitory są naprawdę bezpieczne. Poza tym nikt przy zdrowych zmysłach nie daje dziecku siedzieć godzinami przed kompem. Wiem co mówię. Mam w domu speca, który nie zabrania dziecku komputera w rozsądnych ilości i odpowiednio do wieku. :tak:;-)

Julitka zamaist bajek w TV ma puszczanego Reksia an kompie. odsuwam ja dalej od monitora:tak:

W zasadzie Majandra masz racje, ale wg mnie kopmputer bardziej wciąga niz tv. Przyzwyczajanie teraz dziecka do siedzenia przed komputerem zasiewa się w nim być może przyszły nałóg. Tyle się mówi o rzeczywistości wirtualnej, w której żyją dzieci w wieku 10-12 lat a nawet młodsze. Tv moze nie jest najzdrowszym i lepszym rozwiązaniem, ale nie uzależnia tak.

reklama
Dlatego, Kasiu, tak ważni są rodzice. To oni mają nie dopuścić do uzależnienia, czy to od tv czy od kompa.

To że rodzice w dużej mierze stoja za tym to wiem o tym. Ale jednak jak dla mnie 2 lata to troszku za wcześnie na gry komputerowe bez wzgledu na to czy rozwijają myślenie czy też tylko ogłupiają.

Do góry