reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W co się bawić z dzieciaczkami?

piotrus tez oglada bajki (a my razem z nim). w sprawie komputera nie chcialam wywolac az tak zazylej dyskusji- bardziej chodzilo mi o to, ze piotrus jak wyczai ze mozna grac na komputerze to sie od niego nie odklei. znam moje dziecko i jestem tego pewna. juz raz M pokazywal mu auta na kompie i pozniej byla masakra! wydawalo sie, ze bedziemy musieli komputer przez okno wyrzucic bo piotrus nic tylko bwum i bwum (tak jeszcze mowil na auta)

reklama
Polecam: Zabawki dla dzieci. Gry dla dzieci, zgadywanki, łamigłówki – Zgaduj z Czu Czu – Ciufcia
Dziś kupiliśmy Maciusiowi te z przedziału 2-3 lata i jestem w szoku ile moje dziecko wie, a czego go stricte nie uczyliśmy :szok:
Zagadki dostępne w Smyku po 19,90 zł.

EDIT: Dziś przeglądałam w sklepie tę książeczkę http://www.olesiejuk.pl/zobacz/single/206149.html i już bym ją wzięła, ale za dużo dla Maciulka kupiliśmy, więc może następnym razem. Fajnie ukazane, czego nie wolno robić i dlaczego. Generalnie na każdej stronie jest "kuku", więc Maciulek pewnie by się cały czas smucił przy tej książce.

Ostatnia edycja:
oglądałam już to kiedys własnie w smyku i nie kupiłam bo stwierdziłam że za drogie:zawstydzona/y:musiała bym kupic 2 naraz bo Oli też:sorry2:ale stwierdziłam że jak troche będę przy kasie to im kupię bo pamiętam że jak chodziłam do szkoły to koleżanka miała coś podobnego i bardzo lubieliśmy tą grę :tak:

No kurde kupiłabym Kubie takie różne gry-zabawy, ale on po prostu nie potrafi nic sznować :wściekła/y: i szkoda mi pieniędzy bo są po prostu wyrzucone za okno!!!! :wściekła/y: Ma książeczki, które razem ogladamy i czytamy ale to jedynie pod moją kontrolą inaczej już byłaby w strzepach :wściekła/y: ostatnio kupiłam mu nowe kredki świecowe takie wykręcane, aby się nie pobrudził i już zepsuł dwie :wściekła/y: oczywiście babcia patrzyła i w pupie miała!!! Może śmieszna rzecz kredki popsuł, ale staram się nauczyć go szanowania.

No kurde kupiłabym Kubie takie różne gry-zabawy, ale on po prostu nie potrafi nic sznować :wściekła/y: i szkoda mi pieniędzy bo są po prostu wyrzucone za okno!!!! :wściekła/y: Ma książeczki, które razem ogladamy i czytamy ale to jedynie pod moją kontrolą inaczej już byłaby w strzepach :wściekła/y: ostatnio kupiłam mu nowe kredki świecowe takie wykręcane, aby się nie pobrudził i już zepsuł dwie :wściekła/y: oczywiście babcia patrzyła i w pupie miała!!! Może śmieszna rzecz kredki popsuł, ale staram się nauczyć go szanowania.
jakie to są wykręcane:confused:

Kredki sa w plastikowej obudowie na dole jest taka niby skówka do wykrecania kredki. Kredki zwą sie "Bolek i Lolek".

Pamiętacie jak pisałam o lidlowskich farbach do malowania palcami?
jeśli któraś by chciała to będą od poniedziałku w lidlu.

odgrzebuje zapomniany watek
wstyd sie przyznac ale od kiedy Zuzia poszla do przedszkola zapuscilam sie bardzo jezeli chodzi o tzw zabawy rozwijajace
ale moje dziecko samo zaczelo sie dopominac ;) mianowicie Zuzia zafascynowana jest czytaniem caly czas mnie pyta a co tu jest napisane itd niestety dawno temu zaprzestalam nauki czytania ale ostatnio do tego wrocilam modyfikujac troche metode Domana i Majchrzakowej ( jej ksiazki sa w necie) za pomoca swojej wlasnej inwencji tworczej
i juz sa efekty Zuzia coraz wiecej czyta zna juz prawie wszystkie litery
nawet moj W zlapal bakcyla i np wczoraj tak malo ambitnie napisal na kartce zuzia i pyta co to za slowa a Zuzka patrzy i mowi zdziwiona :tato ty nie wiesz ze Zuzia pisze sie duza litera ...
nie chce mi sie zbytnio robic tych szablonow chociaz troche ich jednak robie bo to daje najlepszy efekt korzystam tez z prezentacji w pp mozna je znalezc np na brillkids

reklama
Luandzia ale zdolniacha z Zuzi :szok::-)moja Ola na pewno by nie zajarzyła a wkońcu jest 2 lata starsza:zawstydzona/y:

Do góry