reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W co się bawić z dzieciaczkami?

reklama
U nas Mały na szczęście nie ma pociągu do rysowania po ścianach w domu- kilka razy próbował ale zaraz miał zwróconą uwagę i dał sobie spokój. Za to jak pójdziemy do znajomego, który ma jeden pokój jeszcze do wyremontowania to tam ma pole do popisu i może się wymazać po ścianach za wszystkie czasy.:laugh2:
A propos wózków dla lalek- do wczoraj nie miałam pojęcia że Damianowi się podobają- na spacerze spotkaliśmy znajoma z córeczką (4latka), która miała właśnie taki wózek i to co siedziało to masakra: mój mały chce wózek mała płacze, dogadali sie, ze chwile Damian pobawi sie wózkiem, a on jak szalony po trawie ,po chodniku i heja do przodu; za to przy rozstawaniu sie był taki ogromny płacz, że miałam wrazenie że całe osiedle mmałego słyszy a od wózka odklejałam go siłą:baffled:Wiec teraz wiem co mnie czeka z zakupów:eek:

U nas Mały na szczęście nie ma pociągu do rysowania po ścianach w domu- kilka razy próbował ale zaraz miał zwróconą uwagę i dał sobie spokój.
tak jak u nas:tak::tak::tak::tak::tak: rysowac bardzo lubi , ale po karteczkach albo znikopisie:tak:

Gagulec mojej znajomej syn też zabierał Mai wózek, bo myslał, że to kosiarka:-D:szok::-):-):-):-)

Majndra, Monia:szok::szok::szok::szok: o szok, ale macie malarzy

Te pejzaże zostały namalowane z rana, gdy my jeszcze spaliśmy. Maciuś wstało 4:40 i mąż (najwyraźniej nie myśląc :sorry::no:) dał mu kredki i kolorowankę. :crazy: Na szczęście i tak w lipcu planowaliśmy odnawiać.

nie zazdroszcze malunkow na scianach:no:u nas julitka czasem sie przymierzala do sciany lub podlogi, ale po tlumaczeniu przestala. teraz lubi sama rysowac na kartkach mowiac: pap pap (deszczyk kap kap) i am-am (piesek):-D
dodatkowo marze sobie po rekach, ale to nie peoblem;-)

A tak w ogóle to miałam dzisiaj ubaw bo była u nas szwagierka i zostawiła swoją córcię na 20 minut i młody się nią zajmował przyniósł swoją ulubioną kolejkę i mówi "plosie masz cimać" " pać jedzie widzis " kolejka zatrzymała się a młody "cekaj idę łącić widzis" :-D:-D:-D:-D:-D:-D jaki starszy kuzyn opiekuńczy zajął się gościem hihihi a jest pomiędzy nimi rok różnicy

suuuper! pewnie bylas z niego dumna:tak:
jak Igorek swietnie zdania mowi, az zazdroszcze:zawstydzona/y:

Nuśka - jestem pod wrazeniem ile Twoj Igorek mowi.... Wczoraj Stasiu też miał gościa, 7 m-cy młodszego i trochę go ztremował, bo od razu brał się za całowanie, przytulanie itp - czyli też się na swoj sposób jak na gospodarza ładnie zachował, bo szczerze mowiac obawialam sie ze spusci malemu wpiernicz, jak to zazwyczaj byla w zwyczaju robic rok starsza od Stasia kuzynka.
Majandra, Monia - od razu się w domu zrobiło ładniej :-D Stasiu też już nam takie malowidła sprezentował :tak: Troche schodzi gumką.

Te pejzaże zostały namalowane z rana, gdy my jeszcze spaliśmy. Maciuś wstało 4:40 i mąż (najwyraźniej nie myśląc :sorry::no:) dał mu kredki i kolorowankę. :crazy: Na szczęście i tak w lipcu planowaliśmy odnawiać.

A Ty wymagasz żeby facet myślał ;-);-):-D:-D:-D

suuuper! pewnie bylas z niego dumna:tak:
jak Igorek swietnie zdania mowi, az zazdroszcze:zawstydzona/y:

tak czasami zdarzają mu się zdania ale tak raczej pojedynczych słów używa

Nuśka - jestem pod wrazeniem ile Twoj Igorek mowi.... Wczoraj Stasiu też miał gościa, 7 m-cy młodszego i trochę go ztremował, bo od razu brał się za całowanie, przytulanie itp - czyli też się na swoj sposób jak na gospodarza ładnie zachował, bo szczerze mowiac obawialam sie ze spusci malemu wpiernicz, jak to zazwyczaj byla w zwyczaju robic rok starsza od Stasia kuzynka.
.
JAki słodki :-):-):-)

Zapomniałam napisać, żę jedną z ulubionych rzeczy które Adaś ( Maja zresztą też) jest spiewanie do mikrofonu........ muszę drugi dokupić , bo wojna o to jest ciągle

reklama
Moze niezbyt pedagogocznie i nowatorsko napisze...ale polecam kanal tv dla dzieci Baby First - preznaczony dla maluchow od 6 miesiaca do 3 r.z.. Bardzo ciekawe interaktywne zagadki, krotkie bajki ale zawsze edukacyjne ( czyj to glos, ile jest krowek, segergacja kolorow itd) i do tego muzyka albo powanza albo taka rytmiczna. Nie ma reklam w ogole!!!!Stas wczoraj ogladal ze mna i w przeciwienstiwe do MiniMini co chwila pytal cio-to? bardzo zainteresowany. Telewizja to zawsze telewizja ale ze spokojem moge ten program Stasiow wlaczyc.
P.S. Po jednej bajce zaczal w koncu nasladowac Muuuu :-):-):-)( jak robi krowa?:eek:)

Ostatnia edycja:
Do góry