reklama
blueberry77
Podwójna Marcówka :)
U nas było spoko gdzieś do 9 miesiąca. A potem się zaczęły okresowe problemy, które na szczęście mijają po jakimś czasie (mam nadzieję, że tym razem to też przejściowe). Ale z rozrzewnieniem wspominam czasy, kiedy moje dziecko zasypiało w ciągu 30 sekund
.

A
Agutek
Gość
Ja strasznie miło wspominam czasy gdy dziecko budziło się tylko na ssanie cyca.
Kiedy to było? 

T
tigger
Gość
u mnie z kolei bylo odwrotnie - do roku ciezko, i z zasypianiem, i z budzeniem sie w nocy (nie tylko na cyca
), a potem sie odmienilo - teraz i pieknie spi, i pieknie zasypia
mysle, ze u kazdego dziecka musi byc etap i jednego i drugiego;-)

mysle, ze u kazdego dziecka musi byc etap i jednego i drugiego;-)
elaklb
Fanka BB :)
Moje dziecko od jakichś 2 miesięcy przesypa całe noce. Zdarza jej się jeszcze sporadyczne budzenie w nocy (np. ostatnio z powodu katarku), ale większość nocy przesypia od wieczora do rana.
Jeśli chodzi o usypianie, to moja ma tzw. "okresówki", to znaczy parę dni spokojnego zasypiania, potem okres buntu: "nie będę spać i już!"
i tak to mniej więcej wygląda. Taki okres buntu przechodziła jeszcze tydzień temu, przez parę dni było ciężko, zdarzały się nawet dni bez drzemki popołudniowej, bo nie zasnęła i koniec. A teraz jest już dobrze, grzecznie się kładzie i po chwili już śpi. Ostatnio wymyśliłam taki chwyt i mówię jej, że wszyscy już poszli spać i wymieniam po kolei: krówki poszły spać, kotki, pieski itd. Ona potem powtarza za mną, oczywiście po swojemu po czym grzecznie kładzie się i zasypia. Nie wiem na jak długo podziała ten chwyt, na razie jest skuteczny. 
Jeśli chodzi o usypianie, to moja ma tzw. "okresówki", to znaczy parę dni spokojnego zasypiania, potem okres buntu: "nie będę spać i już!"

Ostatnia edycja:
hej mamusie ja wstaje prawie co godzinę do Filipka
własnie przestał chorować ale na widoku są znowu ząbki,kiedys usypiał sam ale teraz mogę tylko pomarzyć tylko na rękach, chyba muszę go wziąć na przetrzymanie jednak nie zawsze mam siłę,żal mi go
a jak go coś boli ? przesadzam prawda:-) pozdrawiamy

reklama
JustineMyMind
Mama Laureńki
Ela u mnie to samo
. Nie walczę z tym. Większość dzieci sama z tego wyrasta. Korzystajmy póki jeszcze możemy sie poprzytulać i spać z dzidziami bo jeszcze chwila i nasze dzieci powiedzą: "mamo nie całuj mnie, robisz mi obciach...";-)
U nas problem ciągle ten sam. Za tydzień L kończy dwa lata a nadal błyskawicznie usypia tylko przy cycusiu. Jak przyjdzie do mnie rano (czasem w środku nocy też przychodzi) do łóżka też najpierw prosi o "mniam mniam" dobierając sie do mnie a potem słodko zasypia

U nas problem ciągle ten sam. Za tydzień L kończy dwa lata a nadal błyskawicznie usypia tylko przy cycusiu. Jak przyjdzie do mnie rano (czasem w środku nocy też przychodzi) do łóżka też najpierw prosi o "mniam mniam" dobierając sie do mnie a potem słodko zasypia