reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

USG

Nie zartujcie dziewczyny z ta zima chociaz ja pewnei cala zima przeleze w lozu pod kocykiem jak maluch zacznie rosnac coraz bardziej to obawiam sie ze moj kregoslup juz go nie udzwignie :)
ale co tam przynajmniej nie bede sie martwic ze niemam co na siebie wlozyc :)
Apropo wagi ile dziewczyny juz przytylyscie bo ja juz prawie 8 kg :) szok a zdaje mi sie ze jem normalnie tylko waga mi wzrasta :)
jestem ciekawa co powie na to moj gin ,bo od ostatniej wizyty doszlo mi ponad 2 kg

reklama
bunia moja dzidiza tylko 4 dni starsza:) a juz myslalam ze tylko ja tak tyje ale co tam jak dzidiz sluzy to jak po ciazy pare kilo mi zostanie to swiat sie nie zawali chociaz mysle ze po ciazy dzieciaczki tak nam dadza popalic ze szybko zrzucimy zbedne kilogramy:)

Dzioobek tez jestem takiego zdania nim sie obejrzymy to nam ubedzie spacery, bieganina itd itp. W Twojim przypadku to dwojka dzieci wiec u Ciebie to szybko ubedzie, a zreszta jak nam cos tam zostanie to nic sie nie stanie :)

Moje pierwsze USG odbyło się dwa dni temu i było sporym przeżyciem.
1. Okazało się że dzidzi jest 4 tygodni starsze (już o tym pisałam - kiedy byłam już w ciąży moje maleństwo "zwichrowało" organizm i miałam jeszcze okres  ::)
2. Maleństwo okazało się na 80% dziewczynką
3. Widzieliśmy naszą kruszynkę w całej okazałości - nie odczuwam jeszcze ruchów a to dość dziwne bo jest takie szybkie i zachowuje się jakby było po 4 kawach ;D
4. Moje drugie maleństwo - czyli moje kochane mężulki mało mi nie padł na serce z powodu pkt. 1 i 2 i 3

Zdjęcia wyszły bardzo fajnie i nadal nie mogę uwieżyć że taka mała istotka we mnie siedzi :D

Bylam dzisiaj u lekarza i gin mi powiedzial ze niema zle nie musze caly czas lezec dzidiza zdrowo sie rozwija wazy 240gramow i ma prawie 17 cm:) Maz byl ze mna i uprzedil od drzwi ze niechcemy znac plci :) wiec niewiem dalej ale co tam :)
Nawet Oskar byl z nami i bardzo mu sie podobalo jak na monitorze sie cos ruszalo:)
gin jeszcze zalecil mi basen wiec zaczynamy chodzenie na basen od poniedzialku.na poczatku ciazy chodzilam regularnie ale potem nam sie basen spalil i musze znalezc inny troche dalej od domu .
Ale co tam .Dzisiaj sie wybieram na majtasowe zakupy o ile nie zacznie lac :)
pozdrawiam wszystkie mamusie i ich brzusie:)

Dziubku ja was podziwiam jutro mam wizyte i nie moge sie nacieszyc myślą że moze dowiem sie jaka jest płeć
Mój mąż zaznaczył ze jeśli ja nie bede chciała znać płci to mój wybor on chce wiedziec i kropka!!!
Ja oczywiście tez jestem ciekawa na maksa wiec na pewno jak bedzie możliwość to zapytamy lekarz o płeć!!
Duzy ten wasz bobasek super!!! Ja też sie wybieram na basen ale jakos sie wybrac nie moge słyszałam ze woda nie powinna byz chlorowana
tylko czy są takei baseny z wodą bromowaną a nie chlorowaną ??? poszukam i zobaczę

Pozdrowionka

karolla u nas wlasnie basen ,ktory sie spalil nie byl chlorowany mial nawet nauke plywania dla maluszkow i tak we wrzesniu mialam sie nawet wybrac tam z Oskarem .Ale teraz zobaczymy moze juz dzialaja z tego co wiem duzych strat nie bylo .
Ja mialam wizyte miec u gina w poniedzialek ,ale przez wczorajsze bole plecow i panike mojego serducha poszlam dzisiaj :)
A dzidziol faktycznie duzy ale ja tez juz niezle przybralam przwie 8 kilo:)
No i cukier mi sie pojawil na czczo :( dostalam skierowanie na krzywa cukrowa .Gin powiedizal ze nie ma co panikowac tym bardziej ze wczoraj sie najadlam sliwek :) wiec to moze stad ten wyzszy cukier .
wszystko bedzie dobrze:)

Nie przejmuj się tym cukrem to na pewno przez te śliwki mają mase naturalnego cukru !!!
Ja już znalazłam basen wiem że jest czysty i zadbany ale musze sie zmotywować by w niedzielne poranki sobie jeździć :D

reklama
DZiOOBku, kawał dzieciaczka masz już w sobie. Ja Cię kręcę, 17cm.
Ciekawe ile mierzy moje maleństwo, 4 tygodnie temu miało 8cm
Czechow, nie dziwię się Tobie ani tatusiowi. Niezły szoczek.
Ale fajnie, będzie dziewczynka. Pozdrawiamy.
A czyja łapa jest na zdjęciu?

Do góry