reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

USG / WIZYTY / BADANIA

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dziewczyny, mam wynik TSH i jest ponad normę bo 2,44 a norma dla I trymestr to 2,32. Wizytę mam za 2 tyg. Ale może bym poszła do endokrynologa?

reklama
Dziewczyny, mam wynik TSH i jest ponad normę bo 2,44 a norma dla I trymestr to 2,32. Wizytę mam za 2 tyg. Ale może bym poszła do endokrynologa?
A w którym tygodniu jesteś? Ja w 5 tygodniu miałam tsh 3,47 a teraz przy badaniu krwi czyli w 8 tygodniu juz 1,12 wiec spadło. Może u ciebie poziom sam się z czasem obniży :)

A w którym tygodniu jesteś? Ja w 5 tygodniu miałam tsh 3,47 a teraz przy badaniu krwi czyli w 8 tygodniu juz 1,12 wiec spadło. Może u ciebie poziom sam się z czasem obniży :)
Kończę dzisiaj 5 tydzień, ale wyczytałam ze norma jest 2,5 a przed ciążą miałam dobre wyniki

Kończę dzisiaj 5 tydzień, ale wyczytałam ze norma jest 2,5 a przed ciążą miałam dobre wyniki
Wydaje mi się ze wynik nie jest na tyle duży żeby to był problem na tym etapie. A na kiedy masz wizytę u ginekologa? Możesz ewentualnie za tydzień ponownie iść zbadać tsh i wtedy zobaczysz czy jest mniej. Ja tak jak Ci mówię miałam ponad 3 i ginekolog mi powiedziala żeby się nie denerwować bo poziom się będzie stopniowo obniżać :) taka moja rada :)

Wydaje mi się ze wynik nie jest na tyle duży żeby to był problem na tym etapie. A na kiedy masz wizytę u ginekologa? Możesz ewentualnie za tydzień ponownie iść zbadać tsh i wtedy zobaczysz czy jest mniej. Ja tak jak Ci mówię miałam ponad 3 i ginekolog mi powiedziala żeby się nie denerwować bo poziom się będzie stopniowo obniżać :) taka moja rada :)
Dziękuję, tak zrobię [emoji3]

Ja bym chciała pomóc, ale się nie znam [emoji52] wiem jedynie , ze przed ciąża , miałam 1. 74.

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169]
Lenusia 24.09.14 [emoji254]
Fasolka [emoji271] październik 2017
7t3d [emoji188]

Sporo czytalam o tsh bo w 4 tyg mial 8, 5 zbijam eutyroxem a kontrole mam w poniedzialek. Lekarka endo mowila ze to naprawde nie jest duze zagrozenie. Kazała mi jeszcze preparat z jodem lykac. No i co miesiac kontrolowac. W usa lecza tsh jak jest ponad 10, ponizej to dla nich norma

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dodam tutaj. Oto nasz dzidziołek w 7 tc 2 dniu. Ma 13 mm i jego serduszko bije 160 razy na minutę :)
fe924fe39bff9db37c27badda7484eb7.jpg
5dd4b2ba2ee2b96a10864e25472572be.jpg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry