reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

usg naszych pociech

Od poczatku robimy USG 3/4D i moge powiedziec,ze najlepsze zdjecia i filmik wyszly na USG polowkowym-21tydz.Wszystko super widac,lacznie z siusiakiem:tak: ,a najgorsze w 32tyg-Maly byl juz duzy,w dodatku jeszcze w ulozeniu miednicowym,wiec nogi mial na glowie i lapkami zaslanial buzie:-( ,jedyne co znow bylo widac to "wielki" siusiak,wiec co do plci nie mamy najmniejszych watpliwosci :-) :-D :-D :-D

reklama
u mnie tez jak byki widac "broszke", ale jakbym urodzila moje wymarzonego Franusia to bym sie wcale nie obrazila:tak: tylko ciuszkow ktore kupilysmy z mama i tesciowa na tony byloby troche szkoda:-( ale na szczescie jest allegro to sie wystawi i po sprawie:tak: jeszcze wczoraj ten film obejrzalam zeby zobaczyc czy to aby na pewno cora, no ale watpliwosci raczej miec nie mozna:cool2:

a co do mnie i mojego brata, to jeszcze usg nie robili zeby mozna bylo cos przewidywac:dry:

Ja też bym się za chłopaka nie obraziła choć sukienek mam mnóstwo dla Milenki.. tylko jakbyśmy mu dali na imię to nie mam bladego pojęcia, bo imię Szymon które wybraliśmy w I połowie ciąży przestało mi się podobać :cool2:

U mnie z imieniem nie byłoby problemu, bo od początku mysleliśmy o chłopcu i miał to być Antek. A poniewaz okazało sie, że dzidzia jest dziewczynka, to postanowilismy dac jej na imię Antosia. Ale jednak wolałabym, żeby urodziła się dziewczynka...Chociaż, najwazniejsze żeby była dzidzia zdrowa:laugh2:

My tez nie wiemy jakiej plci jest nasza Dzidzia. Od samego poczatku chcielismy zeby to byla dla nas niespodzianka. W 30 tyg. robilam usg 4D i juz wtedy Dzidzia byla na tyle duza, ze mamy nagrana tylko jej buzke. To nawet dobrze bo nie kusilo nas poznanie plci.
A teraz czekamy albo na Milenke albo na Miloszka.:-):-)

A ja własnie wróciłam z USG 3d i było fantastycznie. Do badania dopplerowskiego podchodziłam zupełnie bez emocji a dzisiaj tak sie wzruszyłam jak zobaczyłam ten sliczny nosek i usteczka.:tak: :tak: :tak: I to jest moja dzidzia:tak: Cudeńko po prostu.:-) :-) :-) :-D :-D :-D Ogromnie sie ciesze ze zdecydowłam sie na to badanie-i to tylko dlatego ze pozazdrościłam Wam tych pieknych zdjęć Waszych maluszków(wczesniej jakos w ogole o tym nie myslałam). I okazało sie ze jestem podatna na reklamy tych klinik co sie tu szwendaja między naszymi postami;-)

Nie , nie pytałam a nawet poprosiłam lekarza zeby mi nie mowił.Chociaz obraz był naprawde bardzo dokładny i wydaje mi sie ze dobrze widziałam co ma między nózkami.;-) Ale ..upewnie sie dopiero jak mi położa maleństwo na brzuszku :tak:

Ja też bym się za chłopaka nie obraziła choć sukienek mam mnóstwo dla Milenki.. tylko jakbyśmy mu dali na imię to nie mam bladego pojęcia, bo imię Szymon które wybraliśmy w I połowie ciąży przestało mi się podobać :cool2:

no jak to jak MILAN -znam jednego i nie powiem cłkiem przystojny z niego men

reklama
no ja tez juz sie nie moge doczekac porodu i dwiedziec sie wreszcie kto zamieszkiwal przez ostatnie 9 miesiecy w moim brzuszku:tak: a naprawde intuicja mi nic nie podpowiada raz jestem pewna ze to chlopak a po chwili ze dziewczynka:confused: :happy:

Do góry