reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG Naszych maleństw...

reklama
Dziś byłam na połówkowym i moja dzidziunia wazy 396 g (taka Kruszynka). Wszystkie wymiary i pomiary prawidłowe. Biometria wyszła o jeden dzień różnicy w stosunku do OM - czyli jak dla mnie superzasto :-D

Nie wiem czy się da czy nie, ale zawsze na wizycie mój gin ustala mi następny termin, no i teraz ustalił mi taki, więc pozostaje mi czekać. Może czekanie zostanie wynagrodzone bezwstydnym maleństwem ;-)

Eryk w dniu dzisiejszym waży równiutko 500 gram i wszystkie współczynniki wskazują na 22 tydzień czyli dokładnie tak jak jest, wody tyle ile trzeba, serduszko sliczne, komory krwinki i wogóle ideał jak do tej pory :-D własnie obejrzelismy film z Erykiem w roli głownej, musimy teraz wykminić jak go pociąc na zdjęcia to wkleimy:)

Oto moja akrobatka w całej okazałości :-D
24d70655e442066amed.jpg

To buziunia
135a92e8661fdd1bmed.jpg

Stópeczka
9fefcd90a9ec083e.jpg

I najważniejsze - dowód że to Zosieńka a nie Piotruś :lol: Jako że wiem że problematyczne jest stwierdzenie na co się patrzy to tłumaczę. To tak jakby nam ktoś zrobił zdjęcie od spodu krzesła jak siedzimy (zakłądając że siedziałybyśmy na szklanym krzesełku). Gdyby to był chłopczyk to zamiast tych dwóch płatków i szparki między nimi (tam gdzie strzałka) miałby... wiadomo :D
44fea5206a1ae4b0med.jpg

Śliczne zdjątka :-)
Ale ci zazdroszczę, chociaż na ostatnim zabij mnie ale nic nie widzę :-D
Ale najważniejsze, że lakearz zobaczył :tak:

Ja widziałam wielokrotnie na ekranie (czyt. na filmie) więc łatwiej mi sobie dowyobrazić o co chodzi. Poza tym lekarka nam pokazywała na kilku ujęciach.

Ale swoją drogą nie załamuj mnie ;-)

A tu jeszcze na dokładkę 3D. Niestety mała się strasznie ruszała stąd zdjęcia zniekształcają buzię.
c816e1dd598abb13.jpg

A tu uśmieszek
31896b4bc1e150b2.jpg

reklama
Efilo-super zdjecia. Ja kumam o co chodzi na tym ostatnim ale to pewnie dlatego, ze 12 dni temu mialam okazje ujrzec to samo:-D u mojego bobaska.

Do góry