reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG 4D w Bielsku-Białej

To super bo u synka mojej koleżanki (prowadził jej całż ciążę) nie wykrył bardzo poważnej wady serca która była widoczna na zwykłym USG i że chciała rodzić w Eskulapie to dopiero tam lekarz to zauważył :zawstydzona/y:

reklama
Dziewczyny, dziękuję serdecznie za odpowiedzi :-)
Widzę, że doświadczenia różne. Oczywiście, myśl, że lekarz nie zauważył poważnej wady albo że "odfajkowuje" pacjentki nie jest zbyt pocieszająca. No nic, to ja może jednak zadzwonię jeszcze na to Olszówki... Agnes78, może faktycznie USG zwykłe, w 2D, nie było jeszcze tak komercyjne i lekarz bardziej się starał?... Ale się nie wypowiadam, bo go w końcu nie znam. Tylko kurczę, jak się płaci grubą kasę, to się chce, żeby dokładnie zbadali, oglądneli, odkryli, co się da... A jak do tego jeszcze dostaniemy pamiątkowy, dość długi filmik, to tym lepiej. Oczywiście, nie o filmik idzie, rozuemiecie mnie przecież, drogie mamy :-)
linabb, dzięki za szczerą opinię :-)

linabb ile kobiet w ciąży tyle samo opini o danym lekarzu.
Moja koleżanka chodziła do profesora z kliniki z Katowic i też duża kasę brał nawet w Katowicach na badaniach była i co cała ciąża przebiegała niby prawidłowo a przy porodzie okazało się, że dziecko urodziło się z poważną wadą serca, niedowagą i zmarło po 2 tygodniach od operacji bo trzeba go było przewieźć R-ką z B-B do Katowic.Gdyby wykrył rodziła by w Katowicach dziecko miałoby natychmiasową operację i przede wszystkim żyło :-(
Więc wszędzie może się zdażyć, że ciężarna trafi na "gorszy" dzień lekarza. Niestety ich błędy ponosimy my pacjentki i nasze dzieci. :-(. Smutne ale niestety prawdziwe.
Bakteria może dowiedz się jacy lekarze robią na Olszówki USG i zapytaj dziewczyny na forum czy wiedzą coś na temat tych lekarzy.
Pozdrawiam wszystkie mamusie i dzieciaczki

Ostatnia edycja:
Linabb proszę Cię zastanów się zanim coś napiszesz!!:wściekła/y:Akurat jest u nas kilku bardzo dobrych diagnostów którzy mają wszystkie uprawnienia a przede wszystkim potrafią czytać to co widzą na ekranie bo sam dyplom do tego nie wystarcza

Niestety wiem co pisze :tak: i wiem na 100% , że nikt w bielsku nie ma uprawnień na 4D :-( A skoro mamy tylu fachowców to dlaczego tylko mowa o Balisiu???????? Który nie tylko moim zdaniem jest do ....... niczego :hmm::hmm::hmm:

Linabb nie obraź się ale te wiadomości które posiadasz to nie wiem skąd bierzesz chyba z innych for internetowych.
W Polsce od dawna istnieją przepisy, które jasno określają, który lekarz może wykonywać określone badania. Poskreślają one, że daną metodą diagnostyczną może posługiwać się tylko osoba odpowiednio przeszkolona i przygotowana.
Lekarz u którego wykonywałam usg prenatalne i połówkowe 4d posiada certyfikat, który uprawnia go do wykonywania tych badań, także nie pisz że wiesz na 100% jak tak nie jest.
Cześć dziewczyny
Niestety każdy lekarz w bielsku który mówi że robi USG 4D jest zwykłym oszustem
A to już są pomówienia i doradzałabym Ci powstrzymywanie się od wyrażania takich opinii

Ostatnia edycja:
Linabb nie obraź się ale te wiadomości które posiadasz to nie wiem skąd bierzesz chyba z innych for internetowych.
W Polsce od dawna istnieją przepisy, które jasno określają, który lekarz może wykonywać określone badania. Poskreślają one, że daną metodą diagnostyczną może posługiwać się tylko osoba odpowiednio przeszkolona i przygotowana.
Lekarz u którego wykonywałam usg prenatalne i połówkowe 4d posiada certyfikat, który uprawnia go do wykonywania tych badań, także nie pisz że wiesz na 100% jak tak nie jest.

hanna31 masz rację :tak:

Ostatnia edycja:
hanna31 Agnes78
To proszę podzielcie się nazwiskiem takiego lekarza bo moje informacje nie są z for tylko od innych lekarzy ginekologów i nie tylko. Fakt , że interesowałam się tym jeszcze w ciąży czyli przed lipcem zeszłego roku może od tamtej pory się coś zmieniło :confused: Ale chętnie się dowiem kto robi w bielsku 4D może mi się jeszcze kiedyś przydać :-)

Ja z moim Jaśkiem chodziłam też do szpitala pediatrycznego do lekarki : Elżbieta Gąsiorkiewicz-Sadlik ale podobno Beszter jest lepsza :baffled: Na pewnodo Beszter chodzi więcej pacjętów :rolleyes2::rolleyes2::hmm: U Jaśka też były szmery ale jak się później okazało to przez anemię :-( Głowa do góry skoro wcześniej nie było nic słychać to na pewno nic groźnego ;-) :tak:

reklama
Do góry