Natalia198777
Fanka BB :)
Jak zobaczysz coś takiego to chłopiec usg 17 tLekarz mówił że raczej chłopiec, zobaczymy co powie na następnej wizycie. Czekanie jest najgorsze
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jak zobaczysz coś takiego to chłopiec usg 17 tLekarz mówił że raczej chłopiec, zobaczymy co powie na następnej wizycie. Czekanie jest najgorsze
Ciekawe, wygląda jak dziewczynka. A ja mam 3 i zawsze kolo 12 tygodnia tak wyglądały. Daj znać jak będziesz wiedzieć!Lekarz mówił że raczej chłopiec, zobaczymy co powie na następnej wizycie. Czekanie jest najgorsze
Najprawdopodobniej Dziewczynka nub (wyrostek płciowy) równoległy do kręgosłupa
Ok dam znać jak coś będę wiedziećmam chłopca w domu i jego usg inaczej wyglądalo więc ciekaweCiekawe, wygląda jak dziewczynka. A ja mam 3 i zawsze kolo 12 tygodnia tak wyglądały. Daj znać jak będziesz wiedzieć!
Nub to ta biała kreseczka w okolicy miednicy. Kiedy jest równoległa do kręgosłupa - będzie dziewczynka. Kiedy odstaje pod kątem 30 stopni - chłopiec. Wpisz w Google „nub theory” i zobaczysz na zdjęciach o co chodziKtóre na foto to nub ? Pytam bo również miałam usg w 13tc i mam identyczne, ale mnie zaciekawilyscie
Za 2 tygodnie mam iść do mojego ginekologa prowadzącego i to będzie 18 tydzień więc wtedy chyba już będę wiedzieć czy lekarz na prenatalnych miał rację .Gdzie większości że zdjęcia mówią mi że dziewczynka jak i tu na forum wiec gdzieś mi w głowie siedzi dziewczynka i jeszcze się łudzeHej nie wiem czy pomoge, ale bylam w poniedzialek na badaniach prenatalnych, 13+0 i posiadam zdjecie na podstawie ktorego uslyszalam "po wyrostku wstepnie dziewczynka". Mam wrazenie, ze na Twoim zdjeciu widac nie caly, lecz czesc wyrostka, ale to co widac jest raczej rownolegle jak u mnie, niz sterczace choc Twoj lekarz twierdzi, ze chlopczyk :-?
Przyznam, ze ja bardzo nie chcialam uslyszec juz teraz domyslow na temat plci, wolalam poczekac conajmniej do polowkowego usg, ale lekarz ledwo przylozyl glowice do mojego brzucha, nie zdarzylam jeszcze dobrze zrobic wdechu i wydechu, a ten juz wystrzelil z plcia. Jest mi ona obojetna, ale jednak czlowiek sie sila rzeczy nastawia, slyszac od lekarza rozne domysly jest tu moze jakas mama, ktora juz ma Dzieciatko przy sobie (i niepodwarzalnie zna plec), a usg z prenatalnych bylo podobne do mojego? Zobacz załącznik 1135290
Jak sobie poszukasz w moich wpisach zamieszczałam foto - nub mojej trzeciej córki wyglądał niemal tak jak twój Drugiej córki bardzo podobnie, pierwszej i syna niestety nie wiem, nie mam takich ujęć na których coś widać. W 13 tygodniu to, co mogłoby się podnieść, już by się raczej podniosło, choć statystycznie gdzieś czytałam, że w 13 tygodniu jest kilka procent możliwości błędu. W 12 tygodniu jest to 20% a w 11 to w zasadzie 50/50. Wiadomo, na polowkowym nie powinno już być wątpliwości, wiec pozostaje poczekać. Ciekawe, że lekarz tak się wyrywał do stwierdzania płci... Najczęściej lekarze mówią, że to za wcześnie itd.jest tu moze jakas mama, ktora juz ma Dzieciatko przy sobie (i niepodwarzalnie zna plec), a usg z prenatalnych bylo podobne do mojego?