reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Urządzamy pokoje swoim Maluchom

reklama
A oto kącik Gabrysi, jeszcze nie do końca zrobiony, ale już się słodko zrobiło :-)

DSC01532.jpgDSC01533.jpgDSC01529.jpg

Dziewczyny, a ja kupiłam materac kokos-pianka, taki mi polecono w sklepie i podobno na początku dziecko powinno spać na piance, a potem na kokosie? zamotałam się w tym wszystkim hehe

A oto kącik Gabrysi, jeszcze nie do końca zrobiony, ale już się słodko zrobiło :-)

Zobacz załącznik 328302Zobacz załącznik 328303Zobacz załącznik 328304

Dziewczyny, a ja kupiłam materac kokos-pianka, taki mi polecono w sklepie i podobno na początku dziecko powinno spać na piance, a potem na kokosie? zamotałam się w tym wszystkim hehe

cudny pokoik;-)czekamy na finisz???? posciele juz masz czy nie kupujesz???

a rezta laseczek pokazywac na tu kąciki pokoje waszych pociech szybciutko!!!!!!!!!!!!!!

Pinka - pościel już mam :-) wyprana, wyprasowana, ale złożyłam i schowałam, pewnie niedługo wyjmę i wszystko już rozłoże ;-)

oglądam Wasze pokoiki i przeżywam szok :szok: :tak::-)
Ja mam tylko komódkę i łóżeczko w sypialni, wszystko gołe i niegotowe. Jakos weny brak, malowanie odpuszcimy raczej. A naklejki to dam wyżej, bo jak W. miał blisko łóżeczka to poobrywał kawałki i brzydkie ślady zostały ...
Koncia - ech te ściany masz super fajne :-) zazdroszczę
Bosa - oj stylowo u Was, pięknie jak dla księżniczki, oczywiście zamiast szaf z Ikea moja wyobraźnia dorobiła pasujace :-)
Nikusia - ładny pokoik i rzeczywiscie dziewczynka nie obrazi się mieszkając w takim ;-)

edit:
wredniak - o i Tobie gratuluję gotowego kącika ;-), moje naklejki w szafie lezą...

A materacyk to chyba lepiej na początek miękki ;) już wiem czemu Wiki wolał spać z nami lub w kołysce gdzie byl piankowy, bo w lóżeczku miał kokos i pewnie twardawo mu było :p

Ostatnia edycja:
wredniak, śliczny pokoik :tak:

Dziewczyny, a wy zostawiacie pościele maleństwu? Bo niby na początku śpi w rożku, to jest sens brudzić pościele? Czy lepiej zostawić tylko prześcieradło z ceratką pod spodem? I od jakiego wieku może spać w pościeli, żeby było bezpiecznie?
Niby ubrałam pościele, ale tak raczej dla siebie, żeby nacieszyć oko :-p

koncia moj synus bardzo dlugo spal pod samym kocykiem, na przescieradle ;-)
Potem dodalam mala kolderke (no bo wiadomo,ze jak juz nie miesci sie pod kocem to trzeba dac kolderke ;-) ) a cieniutka poduszke to dostal dopiero jak przeszedl na swoje wlasne 'dorosle ' lozko.Niektorzy daja male poduszeczki duzo wczesniej,ale ja jestem akurat za spaniem na plasko jak najdluzej :)

Koncia - ja ubiorę ceratkę na materac + prześcieradło + dodatki co by oko pocieszyć, potem pewnie zdejmę /ochraniacz + baldachim/ i tyle, a poduszka + kołderka są wyprane i schowane ;)
Na początek tylko klin + kocyk, rożek lub otulacz
A jak wyrośnie z rożka to będę rożek jako kołderkę stosować, a dop. potem dużą pościel wyciągnę, nie wiem dokładnie kiedy ;)

Ja kupiłam materac sprezynowo-piankowy i przynajmniej nie mam problemu czym do gory;)ponoc dziecko jest tak leciutkie ze wcale nie potrzebuje na poczatku twardego materaca.
Co do łozeczka to najpierw bedzie tylko ceratka i przescieradełko,cała reszta po lecie,tak mysle;)

reklama
U nas na początek prześcieradełko, rożek i dodatki typu ochraniacz + baldachim żeby cieszyły oko, a kołderka i podusia duzzzzzzzzzzoooo później

Do góry