reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Urządzamy pokoje swoim Maluchom

reklama
A oto kącik Gabrysi, jeszcze nie do końca zrobiony, ale już się słodko zrobiło :-)

DSC01532.jpgDSC01533.jpgDSC01529.jpg

Dziewczyny, a ja kupiłam materac kokos-pianka, taki mi polecono w sklepie i podobno na początku dziecko powinno spać na piance, a potem na kokosie? zamotałam się w tym wszystkim hehe

A oto kącik Gabrysi, jeszcze nie do końca zrobiony, ale już się słodko zrobiło :-)

Zobacz załącznik 328302Zobacz załącznik 328303Zobacz załącznik 328304

Dziewczyny, a ja kupiłam materac kokos-pianka, taki mi polecono w sklepie i podobno na początku dziecko powinno spać na piance, a potem na kokosie? zamotałam się w tym wszystkim hehe

cudny pokoik;-)czekamy na finisz???? posciele juz masz czy nie kupujesz???

a rezta laseczek pokazywac na tu kąciki pokoje waszych pociech szybciutko!!!!!!!!!!!!!!

Pinka - pościel już mam :-) wyprana, wyprasowana, ale złożyłam i schowałam, pewnie niedługo wyjmę i wszystko już rozłoże ;-)

oglądam Wasze pokoiki i przeżywam szok :szok: :tak::-)
Ja mam tylko komódkę i łóżeczko w sypialni, wszystko gołe i niegotowe. Jakos weny brak, malowanie odpuszcimy raczej. A naklejki to dam wyżej, bo jak W. miał blisko łóżeczka to poobrywał kawałki i brzydkie ślady zostały ...
Koncia - ech te ściany masz super fajne :-) zazdroszczę
Bosa - oj stylowo u Was, pięknie jak dla księżniczki, oczywiście zamiast szaf z Ikea moja wyobraźnia dorobiła pasujace :-)
Nikusia - ładny pokoik i rzeczywiscie dziewczynka nie obrazi się mieszkając w takim ;-)

edit:
wredniak - o i Tobie gratuluję gotowego kącika ;-), moje naklejki w szafie lezą...

A materacyk to chyba lepiej na początek miękki ;) już wiem czemu Wiki wolał spać z nami lub w kołysce gdzie byl piankowy, bo w lóżeczku miał kokos i pewnie twardawo mu było :p

Ostatnia edycja:
wredniak, śliczny pokoik :tak:

Dziewczyny, a wy zostawiacie pościele maleństwu? Bo niby na początku śpi w rożku, to jest sens brudzić pościele? Czy lepiej zostawić tylko prześcieradło z ceratką pod spodem? I od jakiego wieku może spać w pościeli, żeby było bezpiecznie?
Niby ubrałam pościele, ale tak raczej dla siebie, żeby nacieszyć oko :-p

koncia moj synus bardzo dlugo spal pod samym kocykiem, na przescieradle ;-)
Potem dodalam mala kolderke (no bo wiadomo,ze jak juz nie miesci sie pod kocem to trzeba dac kolderke ;-) ) a cieniutka poduszke to dostal dopiero jak przeszedl na swoje wlasne 'dorosle ' lozko.Niektorzy daja male poduszeczki duzo wczesniej,ale ja jestem akurat za spaniem na plasko jak najdluzej :)

Koncia - ja ubiorę ceratkę na materac + prześcieradło + dodatki co by oko pocieszyć, potem pewnie zdejmę /ochraniacz + baldachim/ i tyle, a poduszka + kołderka są wyprane i schowane ;)
Na początek tylko klin + kocyk, rożek lub otulacz
A jak wyrośnie z rożka to będę rożek jako kołderkę stosować, a dop. potem dużą pościel wyciągnę, nie wiem dokładnie kiedy ;)

Ja kupiłam materac sprezynowo-piankowy i przynajmniej nie mam problemu czym do gory;)ponoc dziecko jest tak leciutkie ze wcale nie potrzebuje na poczatku twardego materaca.
Co do łozeczka to najpierw bedzie tylko ceratka i przescieradełko,cała reszta po lecie,tak mysle;)

reklama
U nas na początek prześcieradełko, rożek i dodatki typu ochraniacz + baldachim żeby cieszyły oko, a kołderka i podusia duzzzzzzzzzzoooo później

Do góry