reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Urządzamy pokoje swoim Maluchom

Ja zakupiłam pościel razem z moskitierą i wszystkimi bajerami, ubiorę ją na początek żeby wszystko ładnie wyglądało, ale myślę że jak już wszyscy złożą wizyty itd to ściągnę to wszystko i dzidziuś w rożku na prześcieradle będzie spał.

reklama
ja też mam na razie wszystko wyprane, wyprasowane i schowane, żeby się nie zakurzyło bo nie wiadomo właściwie kiedy gwiazda postanowi przyjść na świat :-) jak będę w szpitalu to tatuś założy prześcieradełko ceratkowe, zwykłe prześcieradełko i wyciągnie z szafki rożek i cienki kocyk - wszystko ma naszykowane na kupce :-)

Edit: sformułowanie "na kupce" w kontekście dziecka jakoś nie brzmi najlepiej ;-)

i ja na początek zaloże baldachim i jak znajdę to jeszcze takie ozdobne prześcieradło z falbanką pod materac, na materac ceratkę i prześcieradło, a rożek i kocyk do spania... kołderki ani podusi nawet nie mam:no:
futrzakowa ale to teraz jest czas na myślenie o wystroju, potem już nie będziesz o tym myśleć:-D a zresztą... jaki stres? przecież to mamy we krwi;-)

Zdjęcie0110.jpgZdjęcie0111.jpgZdjęcie0109.jpgu nas pokoj wyglada tak troszke balagan w nim i nie ma poprzyklejanych naklejek bo nie wiemy na ktore sciany przykleic ale tak juz zostanie poczekam z naklejkami na mame i sie jej poradze...ooo a tam pod oknem spakowana torba do szpitala:):-p

beda, bada ale jeszcze nie wiem gdzie bo z tatusiem mamy odmienne zdania wiec zobaczymy co powie mama:)moze nas pogodzi bo wiesz naklejki jak juz raz przykleisz to kaplica:)

tak? i co zadowolona? bo mi sie go strasznie fajnie prowadzi - ale i tak pewnie wszystko sie okaze na spacerach choc bardzo duzo widzialam tych wozkow na miescie i na serio mamy jednym palcem prowadzily i mi tez sie nim wygodnie kieruje...przede wszystkim latwo mi go bylo opanowac w obsludze

reklama
tak? i co zadowolona? bo mi sie go strasznie fajnie prowadzi - ale i tak pewnie wszystko sie okaze na spacerach choc bardzo duzo widzialam tych wozkow na miescie i na serio mamy jednym palcem prowadzily i mi tez sie nim wygodnie kieruje...przede wszystkim latwo mi go bylo opanowac w obsludze

ja go kupiłam to byłam zadowolona natomiast ja Wiki sie urodziła i zapakowałam ja go wózka do tego zakupy do kosza to powiem ci szczerze ze nie mogłam go upchac i po 3 miesiącach go zmieniłam a mała rosła i coraz wiecej wazyła wiadomo...........ale moze ty nie bedziesz miałą takic problemów i bedziesz z niego zadowolona

Do góry