reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Urządzamy pokoje swoim Maluchom

u nas tez maz kapal i w sumie kapie nadal.
No chyba,ze musial zostac chwile dluzej w pracy to kapalam ja zeby polozyc dzidziusia spac o tej samej porze co zawsze,ale to rzadko. No albo jak zrobil w dzien taka kupe,ze bez kapieli nie daloby rady :-D

A wanienke kladlismy na poczatku na naszym lozku.Wczesniej sobie trzeba przygotowac recznik, kremik itd. i wtedy stoisz zaraz obok wanienki wiec nie ma opcji ze wanienka sie wyslizgnie, a na lozku wygodnie wdl. mnie bo kladziesz obok wanienki reczniczek i potem dzidziusia szybciutko na niego kladziesz po kapieli.
Na poczatku nie trzeba sie martwic o ochlapane lozko bo tej wody nie leje sie nie wiadomo ile, a i maluszek jeszcze tak nie chlapie ;-)
Jak juz jest starszy to wtedy trzeba pomyslec o kladzeniu wanienki np. w duzej wannie.

Mojemu nie straszne bylo kapanie malenstwa,ale to tez zasluga poloznej ;) chwile po porodzie mi kazano sie isc wykapac,a jemu ubrac malenstwo (sam to musial zrobic oczywiscie), wiec zeby synus nie zmarzl tatus musial ubrac pieluche,bodziaka,spiocha, czapeczke. Wrocilam z lazienki to juz bylo po wszystkim :) Wiec chrzest bojowy przeszedl jeszcze na sali porodowej i potem bylo juz z gorki :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Malina to łozeczko jest super,pewnie u mnie sie nie zmiesci ale gdzie je znalazłas i za ile?
Buziaczek ta skrzynia fajny pomysł ale u mnie tez sie nie zmiesci,po za tym ja z moim kregosłupem to nie moge nawet nad zwykła wanna sie schylic wiec musze cos wyzszego dla dzidziusia wymyslic.

Ha! Wiedziałam, że Wam się łóżeczko spodoba :laugh2:
Nazywa się Paso Doble i kosztuje około 1200zł
Namiary do producenta: Paso Doble - Łóżeczko dziecięce - Drewnostyl.eu

łł

Załączniki

• ł
    ł
    8,5 KB · Wyświetleń: 103
Ostatnia edycja:
te mebelki to niestety nie w pl do kupienia tylko w UK ale nie sa takie drogie za caly taki kaplecik + bujany foteelik dla karmiacej mamusi czyli 7 czesci razem to w pln bedzie ok 3 tys wiec nie jest tak zle chyba?

podobne zestawy jak buziaczka widziałam na stronie meblik.pl - mają tam rożne motywy przewodnie ale takich slodkich misiów niestety nie znalazłam :-(

mu juz tuz tuz bylismy od naszej chatki nowej, a jacys zli ludzie wynajeli :(
90m w puszczykowie czyli w zajebistej okolicy i mega cena........ech troche sie wkurzylam
ale no coz czekamy dalej to bede wiedziec jaki pokoj bedzie miala dzidziunia ;)

a tutaj wkleję z pewnej stronki coś o mebelkach z moimi komentarzami:-D oczywiście jeśli coś nie tak to krytykujcie:-D

"Bez znaczenia na wybrane rozwiązanie - pokoik czy kącik, w dziecięcej przestrzeni powinno się znaleźć kilka podstawowych elementów wyposażenia:

1. łóżeczko - najlepiej drewniane ze szczebelkami i regulowaną wysokością posłania. Warto również do tego łóżeczka dokupić ochraniacze na boczne ścianki, które zabezpieczą niemowlę przed uderzeniami w drewniane szczebelki podczas prób przewracania się na boki -1.moich znajomych synek gdy stał sie bardziej ruchliwy faktycznie obijał sie o szczebelki albo starał się wsadzac między nie głowę dlatego ja zakupię taki ochraniacz na szczebelki 2. podobno wystarczy regulacja dwu stopniowa - nie należy przepłacać za łóżeczko tylko dlatego że ma 3 albo 4 stopnie regulowania wysokości ... ale tu proszę o komentarz doświadczonych:-D
  2. materacyk - oczywiście atestowany, dopasowany do rozmiarów łóżeczka, ze zdejmowanym, nieprzemakalnym pokrowcem który można prać
  3. pościel - kołderka i kocyk + 2-3 zmiany pościeli - pamiętaj, że dzieci do 2 roku życia, ze względów bezpieczeństwa, nie zaleca się układać do snu na poduszkach, po pierwsze z powodu niebezpieczeństwa uduszenia, po drugie - dla prawidłowego rozwoju krzywizn kręgosłupa - póki noworodek to pościel nie będzie potrzebna, na początek rożek/otulaczek + ew kocyk, później można zakupić śpiworek ... a pościel można kupić później...jak wyrośnie ze śpiworka...
  4. lampka nocna dająca słabe światło - idealna do nocnych karmień, a w przyszłości pomoże maluchowi który będzie bał się zasypiać w ciemności - z moich obserwacji jest to niezbędne:-)
  5. przewijak - zaadoptowana na ten cel komoda lub specjalna nakładka na łóżeczko - powinien znaleźć się w domu w którym jest niemowlę, ponieważ jest to miejsce “brudne” - nie wyobrażam sobie przewijania malucha na stole w jadalni. Pamiętaj, że przewijak powinien być odpowiedniej wysokości - tak, abyś nie musiała się do niego schylać - to ma chronić Twój kręgosłup - gdy jest mało miejsca to takie na łóżeczko zdaja świetnie egzamin
  6. wanienka - zastanów się, gdzie będziesz kąpać swojego maluszka, bo jest wiele rodzajów wanienek. Możesz wybrać wanienki klasyczne, wanienki na stelażu, lub ze specjalnymi zaczepkami do nałożenia na wannę w łazience, wybór jest duży. Pamiętaj, że im większą kupisz wanienkę, tym dłużej ona wam posłuży" - scarletka mówiła że kupiła dużą michę i jest zadowolona:-D

reklama
Co do materacy to niedawno słyszałam ze najlepsze sa np kokosowe albo gryczane,w zwiazku z tym ze chciałam sprawdzic ile to kosztuje i czy faktycznie te sa najlepsze ,poszperałam w necie i znalazłam artykuł w ktory kategorycznie takie materace były odradzane,lepiej juz kupic najzwyklejszy piankowy .Niestety te najlepsze to termoelastyczne w kosmicznej cenie 300zł
Materace Dla Dzieci

Co Wy sadzicie na ten temat?

Do góry