reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Urządzamy pokoje swoim Maluchom

[*]wanienka - zastanów się, gdzie będziesz kąpać swojego maluszka, bo jest wiele rodzajów wanienek. Możesz wybrać wanienki klasyczne, wanienki na stelażu, lub ze specjalnymi zaczepkami do nałożenia na wannę w łazience, wybór jest duży. Pamiętaj, że im większą kupisz wanienkę, tym dłużej ona wam posłuży" - scarletka mówiła że kupiła dużą michę i jest zadowolona:-D
[/LIST]

ja się chyba zdecyduję na taki stelaż (jakieś opinie doświadczonych?):

stelaż na wanienkę.jpg

reklama
Ola.80, ja mam po Olafie taki kokosowo jakis tam ;) moim zdaniem byl dobry, bo ani za miekki ani za twardy i solidny i Olafowi nic od niego nie bylo. Spoko materac, teraz tez go bede uzywac :)

a wiecie w czym sie najlepiej kapie? w umywalce :) Olaf ma tez fajne zdjecia w zlewie kuchennym, ale to jak juz byl taki, ze sam siedzial :) a jak byl nowonarodzony to go kapalismy w wanience z ikei, stawiajac ja na stole.

najlepsza rzecz jaka widzialam, to w szpitalu w Belgii, mieli taki jakby wbudowany zlew wanienke do kapania noworodkow i to bylo w kazdym pokoju. Czyli tak troche jak w kuchni, wanienka (wbudowana jak zlew) i wode sie od razu nalewalo z kranu, a obok stanowisko do przewijania i ubierania, taki "kombajn" do obslugi dzidzi :) Ciezko opisac, ale bardzo to wygodne bylo:)

Katjusza, fajowo ten stelaż wygląda!

A ja znowu ze skrajności w skrajność popadam. Najpierw przerażona wizją wanienki zagracającej moją nieskazitelną łazienkę, w której nie licząc elementów dekoracyjnych nic nie ma na wierzchu (nic! wszystko schowane w szafce lub szafie wnękowej w łazience) postanowiłam, że kupię wanienkę rozkładaną Flexi Bath, która składa się do rozmiaru teczki. Widziałam na żywo - fajowa.
flexi_bath.jpg
Tylko że ta wanienka jest naprawdę droga! Pomiędzy 140 a 170 zł! Wtedy głupia przypomniałam sobie, że dysponuję dużym pokojem dziecięcym, w którym może stać stojak z wanienką przecież i jeszcze z funkcją przewijaka! A koszt będzie w zasadzie taki sam +/- kilka złotych. No i na chwilę obecną mam ochotę na taki zestaw właśnie:
przewijak_wanienka.jpg

Najbardziej podoba mi się taki komodo-wanienko-przewijak, ale kosztuje, o zgrozo!!!, prawie 500 zł! Na głowę bym chyba upadła!
komoda_wanienka.jpg

Bosa ja własnie tez przegladałam wynalazki stojakowo-wanienkowe i tez wpadło mi w oko komodo-przewijak-wanienka,fajne ale chyba nie znajde na to miejsca.Widziałam na alegro nawet prwdziwa komode z szufladami ,przewijakiem i wanienka ale koszt ok 600zł.Pewnie skonczy sie na tradycyjnym stelazu matalowym składanym,a wanienka to nie wiem gdzie bedzie przechowywana bo łazienka raczej wielka nie jest,ech same dylematy :(

Dzięki Bosa!! Nie wiedziałam, że cos takiego w ogóle istnieje ;)
Pokazałam mężulkowi, też się zapalił, bo nie będzie w sypialni miejsca na wanienkę: na łóżku zbyt niepewnie, komoda za wysoka, a podłogi już za wiele nie zostanie..
Dlatego super sprawa - postawimy ten stojak w pokoju przeznaczonym dla dziecka i tylko na czas kąpieli będziemy nim wjeżdżać do sypialnia :)

ja kładłam wanienke na podłodze-na dywaniiku w sypialni a teraz kąpie mała w wanience którą mam w brodziku przysznica ustawioną Różolek może chlapać dowoli i chyba tak zrobie że w łazience będe kąpać tram ubiore i pójdze spać donas do sypialni

szukałam tego wątku i w końcu znalazłam...wiedziałam że gdzieś pisałyście o kapieli maluszka, ja chciałam się podzielić z Wami bardzo dobrymi doświadczeniami z uzywaniem do kąpieli wiaderka tummy tub, mnóstwo jest filmików na you tube, jakbyście chciały zerknąć... my dostaliśmy wiaderko dla Hani od mojej przyjaciółki, i choć na początku bylismy scpetyczni to okazał się to strzał w dziesiątkę z kąpielą:tak: - Hanusi było cieplutko bo zanurzona była po szyję w wodzie, zawsze była spokojniutka i nie płakała, do tego wiaderko zajmuje niewiele miejsca, a że dużo jeździliśmy z Hanka odkąd skończyła kilka tygodni to nie mieliśmy problemu z organizacją kąpieli...

Dostałam od kuzynki taki stojak wraz z wanienką - Stabilny stojak,stelaż pod wanienkę 100/102 cm (1229546258) - Aukcje internetowe Allegro
i powiem Wam, że i ja i kuzynka, ktora miała 2 dzieci rok po roku, bylysmy z tego bardzo zadowolone.
Stojak ten sklada się, więc nie ma potem problemu, a te całe komodo-wanienki to /z tego co mowią moje koleżanki, ktore z nich korzystały/ przydają się na krótko i potem nie ma co z tym zrobić... a szkoda wywalić.
Jak już dziecko staje się bardziej mobilne to wanienkę przenosi się na brodzika lub wanny.
Wymiar mojej wanienki taki standardowy.
katiusza - fajny ten Twój patent - jedyny minus jaki widze to że trzeba być pochylonym co niektorym może sprawiać problemy z kręgoslupem. Moj stojak jest odpowiedniej wysokości i wygodnie się z niego korzysta.

aaa jeszcze cos - ja kąpalam malego w łazience, bo tam mogę włączyć dodatkowe grzejniki i jest ciepluteńko :)

Z tego co wymieniła futrzakowa - łóżeczko drewniane z dwustopniową regulacją wystarczy, ochraniacz warto kupić na potem /na początek to tylko pelni funkcję ozdobną, anty psią ;) lub jako zbieracza kurzu co w przypadku dzieci alergicznych może byc przyczyną kataru.../ No a później jak dziecko zaczyna się przewracać w nocy i wali głowa o szczebelki, albo placze bo nogi wychodzą przez szczebelki i dziecko klinuje się to już zakładamy ochraniacz i jest git.
Materacyk - ja mam pianka a na zewn. kokos. Prześcieradelka z frotki lub bawelniane oczywiście na gumkę.

Pościel - na początek nie potrzebna.
Śpiworek - Wiktor oprotestował, jak był malutki spał w rożku, potem pod rożkiem/kocykiem, a potem już w pościeli.
Przewijak - jak najbardziej przydatna rzecz, aby nie zajmowal zbędnego miejsca mam nakładany na łóżeczko - drewniany z wyjmowanym materacykiem z ceratką.

ok muszę lecieć

Ostatnia edycja:
ja mam wanienke na stałe w brodziku -wyjmujemy ja na czas naszej kapieli a jak córe kapie to w tej wanience w brodziku -łazience mamy duży kalryfer a jest mała jedyny minus niemam gdze tamdzeciecia poubierać i przenosze dobrze opatulone w ręcznik do sypialni!
przewijak na łuzeczko dobra sprawa przyda sie w pobliżu pułka żeby nie trzeba było biegać po wszystka a było gdze położyc!

reklama
Fusia - ja bralam moją deskę z przewijakiem do łazienki i kładłam na pralkę /odłączoną od prądu ;)/ na to ręcznik i mały był wycierany, smarowany i ubierany w łazience. A pralkę to chyba każdy w łazience posiada :D heh

Do góry