reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Urządzamy pokoje swoim Maluchom

Panda urocza :) mi się najbardziej podoba kotek z motylkiem, ale nie mam nawet ściany, żeby jakikolwiek wzór sobie zrobić, bo mam wszędzie meble :D

reklama
No właśnie zastanawiałam się nad tym, czy czasami potem farba schodzić nie będzie.. ale żeby tego uniknąć, to musiałabym mieć jasne łóżeczko, a mi pasuje ciemne :(

śliczne te naklejki na ściane!!

No właśnie zastanawiałam się nad tym, czy czasami potem farba schodzić nie będzie.. ale żeby tego uniknąć, to musiałabym mieć jasne łóżeczko, a mi pasuje ciemne :(

śliczne te naklejki na ściane!!

zawsze możesz kupić na dłuższe boki ochraniacze uniemożliwiające pogryzienie;) wiem, że są dostępne w Ikea, ale nie testowałam. może troszkę uchronią łóżeczko przed demolką

Oj dziewczyny widzę ze tu szalejecie. Wszystkie rzeczy są rewelacyjne:) aż serce mięknie jak sobie człowiek pomyśli ze potem np.w tej pościeli czy takim łóżeczku będzie potem leżeć "nasza" kruszynka:):)

nikusiozory naklejki bardzo ładne! zdecydowanie odradzam takie grube, na piance, które mają taśmę do podklejenia, dziecko to zerwie razem....z farbą ze ściany, wygląda to obrzydliwie:no: my zaraz potem malowaliśmy na ścianie biedronki, kwiatuszki i zwierzęta (mój m ma talent;-)) żeby to jakoś zasłonić...
...gdybym teraz się decydowała to tylko na te cienkie, mocno przylegające do ściany:tak:

bosa o tak biała sofka u nas jak najbardziej! muszę przedstawić plan mężowi;-)
nie boisz się, że takie wzory na ścianie będą zbyt pobudzające? niespokojne? chyba, że wszystkie dodatki w bieli lub ecru by wyciszyć pokoik...

mam pytanie do mam mieszkających w domach 2 poziomowych: my mamy sypialnie na górze a większą część dnia spędzamy w salonie, kuchni, jadalni na dole no i pojawia się problem...co z Maluchem w ciągu dnia? nie będę latać góra dół bo bym się wściekła, łóżeczko turystyczne mam bez regulacji dna i bez materaca a kołyska starczy na krótko. Myślałam o pożyczeniu łóżeczka od znajomych na parę miesięcy (gdy dziecko starsze mam plan: spanie na górze + elektroniczna niania), ale chętnych brak....
...no i zaświtała mi myśl o zakupie łóżeczka - sofki:sorry2: a to co mamy stałoby na dole...

...a Wy jakie macie pomysły na rozwiązanie tego problemu?

24278_PE109112_S4.jpg
a co do fotela to myślałam o takim przy łóżeczku tani nie jest - 500zł a zajmuje bardzo dużo miejsca, ten co Wy wklejacie wygląda na zgrabniejszy....tylko kto mi zagwarantuje, że tak samo wygodny?:sorry2:
na początku myślałam, że ten fotel co Bosa wkleiła to taki do bujania dla dziecka, malutki:zawstydzona/y::-D

madzik, to łóżeczko, które zamówiłam - z funkcją tapczanika i sofki uważam za fajny pomysł, bo posłuży kilka lat. Może faktycznie zafundujcie sobie coś takiego?
A fotel bujany jest pełnowymiarowy, baaaardzo wygodny (znam te fotele z USA), cudowny do karmienia maleństwa i daje radochę berbeciowi, jak już podrośnie. No i bezpieczny, bo nie ma szans na wywrócenie.

Co do "pobudzania" przez tapety - nie boję się, bo cała reszta będzie bardzo neutralna. Biało-kremowe meble, śnieżnobiałe firanki co najwyżej z kontrastowymi wstążkami, białe ramki na zdjęcia, białe porcelanowe i srebrne figurki (mam upatrzone takie w leśnych klimatach: jelonki, jeże, wiewiórki), białe wiklinowe kosze. Nie będzie kreskówkowych postaci na ścianach, pościeli, dywanach - a takie też są pobudzające, więc myślę, że bilans wyjdzie na zero :-)
Tylko jakoś strasznie ciężko mi pościel wybrać. Bo z jednej strony najchętniej wzięłabym śnieżnobiałą, ale do białego łóżeczka będzie mdło wyglądać. Idealna byłaby biała tylko z malinowymi np. falbankami i lamówkami - ale takiej nigdzie nie widziałam. Inna sprawa, że malinowe lamówki pewnie by szybko zafarbowały białą pościel na majtkowy róż ;-)

Bosa zaszaleliście z łożem dla Stellki ;) Piękniuchne :D Kołyska jak marzenie.. Też bym kciała, ale nie mam miejsca tyle w sypialni.. A materac masz w komplecie z tym łóżeczkiem, bo ja bym się bardziej zastanawiała jaki materac dopasować..

Onaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa doszło łóżeczko?? Czekam na opinię, bo już mnie paluchy świerzbią, żeby zamówić ;))))

Malinko dotarło wczoraj... mąż wyciagnął tylko deski posprawdzał czy nie połamane... nie składaliśmy jeszcze i powiem Ci ze jestem bardzo zadowolona, takie solidne ;) takze polecam ;) Spód faktycznie ma pogrubiony ;) http://allegro.pl/prosti-duo-lozeczko-dzieciece-od-producenta-i1348028013.html

a ja po swietach będę stała przed mega dylematem bo pokój musze podzielić na 2 czyli chłopiec i dziewczynka i za piernika nie mam pomysł jak to zrobic:no: juz od przeglondania projektów oczopląsu dostaje:szok::eek:

reklama
Do góry