reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Urządzamy pokoje swoim Maluchom

reklama
A ja dziś kupiłam na allegro komplet pościeli firmy drewex 3cz.+ 5 gratisów do wyboru, cena do zniesienia i wzór mi przypasował.
Za gratisy wybrałam 4 butelki firmy drewex i taśmę do smoczka. wydaje mi się, że 63zł z przesyłką i takie gratisy to całkiem przyzwoicie.

1352219871.jpgDREWEX - 3-el + extra GRATISY (1343486879) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
a i kupiłam jeszcze pieluszki tetrowe kolorowe, bardzo mi się spodobały wzory i nie mogłam sie powstrzymać, a wiadomo na pewno się przydadzą.
**PIELUCHY, PIELUSZKI TETROWE KOLOROWE** (1333524117) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Ewi widzisz co dwie głowy to nie jedna ;) ja to mam jakos dziwnie z tym alegro bo jak tam szperam to nic nie ma a jak wpadne z nienacka to zawsze cos znajde ;)

Ewi, bardzo podobają mi się te polecane komplety. Tylko ja mam kłopot z doborem rozmiaru, bo zamówiłam łóżeczko w trochę nietypowym rozmiarze - 75,5x146 cm i nie wiem, na jakie łóżeczko pościeli do tego szukać :baffled:. Na takie 70x140 cm?

A właśnie!!! Zamówiliśmy łóżeczko i kołyskę!!! Przyspieszyliśmy trochę, bo mebelki babka ściąga z USA i muszą jeszcze dopłynąć, a przed Świętami z przesyłkami różnie bywa.
Łóżeczko nam się spodobało, bo posłuży potem jako coś w rodzaju kanapy do pokoiku Stelli!
graco_lauren_kanapa.jpggraco_lauren.jpgkolyska.jpggraco_lauren_tapczanik.jpg

Bosa chyba musisz szyć na zamówienie albo 10 cm będzie mniejsza pościel. Tylko jak się zacznie szyć to zaraz będzie problem z wypełnieniem... Łóżeczko bardzo fajne:) Fajnie że da się je przerobić na sofkę przynajmniej nie będzie to wydatek tylko na rok czy dwa:)

Bosa zaszaleliście z łożem dla Stellki ;) Piękniuchne :D Kołyska jak marzenie.. Też bym kciała, ale nie mam miejsca tyle w sypialni.. A materac masz w komplecie z tym łóżeczkiem, bo ja bym się bardziej zastanawiała jaki materac dopasować..

Onaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa doszło łóżeczko?? Czekam na opinię, bo już mnie paluchy świerzbią, żeby zamówić ;))))

Ewi, to chyba pościel będzie ciut za mała w takim razie. Eeee nic to. Materaca w komplecie nie ma, mogę pewnie domówić u tej sprzedawczyni, ale mamy wujka, który zajmuje się robieniem materacy, to pewnie poproszę jego, żeby zrobił dobry. Tym bardziej, że "dorosłe" łóżka z kompletu mebli, który będziemy kupować koło lutego/marca też ma nietypowy wymiar, więc będzie tak samo wymagało materaca na "za zamówienie". To niech się wujek popisze.
Malina, a z łóżeczkiem właśnie bardzo nam się spodobało, że posłuży dłuższy czas, a nie tylko na chwilkę. Bo taka sofka ozdobiona ładnymi poduszeczkami będzie potem słodko wyglądać, a po dostawieniu stoliczka będzie pewnie miejscem częstych herbatek dla lalek, misiów i koleżanek Stelli :-)
Kołyskę natomiast wzięliśmy, żeby robiła nam za mebel przenośny, bo jest na kółeczkach. Młoda od początku ma w nocy spać u siebie w pokoju, natomiast na dzień taka kołyska-kojec się przyda, będzie jeździć ze mną po mieszkaniu. No i na szczęście cenę miała przyzwoitą, bo coś koło 170 zł, więc do przeżycia.

reklama
No chyba żartujesz Bosa z tą ceną :O To naprawdę Wam się trafiło :) Ja zdecydowałam po prostu kupić zwykłe drewniane, ale solidne łóżeczko, bo jak tylko uznamy, że już czas to Janek dostanie "dorosłe" łóżko w kształcie samochodu, wozu strażackiego czy co go tam będzie interesowało :)
Wyobraziłam sobie te herbatki z lalkami mmmmmmmmmm Mój zbój pewnie będzie w tym czasie ostrzeliwał jakiś pluton misiów albo urządzał wyścigi formuły 1 :D

Do góry