reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Urządzamy pokoje swoim Maluchom

Malina, właśnie też sobie wyobraziłam taką herbatkę u Stelli. I jeżeli będzie córeczką tatusia, to pewnie pobawi się w Jane Bond ;-) Najpierw napoi misie herbatką i nakarmi ciasteczkami, a potem znienacka weźmie jako zakładników i zażąda od mamusi okupu w postaci wolnego dostępu do Play Station.

reklama
Ja wybrałam takie rzeczy, jak się wam podobaja?

320_4.jpgzyrafka_z_szuflada.jpg

pościel mi się bardzo bardzo podoba, wrediaczku! :) łóżeczko też śliczne, ale ja potrzebuję jaśniejsze, żyrafka za to urocza

Pościel prze piękna:) w takiej pościeli dzidzia będzie miała kolorowe sny , łóżeczko również mi się podoba. Bałabym się tylko, co stanie się podczas ostrzenia zębów z farbą na szczebelkach.

będą braki w farbie i stolarce:):):) miałam poodobny kolor:)

wredniak śliczny zestawik!

bosa ta kołyska w tej cenie regularnie? czy to jakaś okazja? podoba mi się ogromnie! sofka klimatyczna i zjawiskowa ale wygląda już na bardzo drogą:) a tapeta jaka wybrana?

madzik, kołyska w cenie regularnej chyba. Aktualna cena to 165 zl. Jest w zestawie "obupłciowym" - ma wymienne wstążki błękitne i różowe, koszyczki w cenie. Tyle, że czeka się 3-4 tyg., bo to z USA:
2w1 KOLYSKA LOZECZKO Rozowa + Niebieska (1352217241) - Aukcje internetowe Allegro

Łóżeczko jest od tego samego sprzedawcy. Nie najtańsze, bo 554 zl, ale cena nie z tych z kosmosu, skoro to mebel, który posłuży na dłużej. Swoją drogą u Twojej małej we wnęce pod oknem mogłaby jakaś niewielka sofka fajnie wyglądać.
GRACO LAUREN DREWNIANE LOZKO LOZECZKO 4W1 BIALE (1338345450) - Aukcje internetowe Allegro

A w ogóle ten sprzedawca ma strasznie fajne rzeczy!!! Ja zamówię jeszcze, kiedy będzie dostępny mój kolor taki bezpieczny fotel bujany. 340 zl za lite drewno to cena do przełknięcia.
14b57hz.jpg

A co do tapet - kolekcja Key to Fairyland. Tapeta niby dla dorosłych, ale pasująca do dziecięcego pokoju.
zjvwg0.jpg

Na jednej ścianie będzie tapeta w "leśny" wzór, a na 3 pozostałych dół w pasy, potem border, a nad - biała tapeta z wzorem kory drewna - tak jak na obrazku poniżej (ta wzorzysta źle się składa, bo składałam sama z małego kawałeczka):
244uzgl.png

Ostatnia edycja:
wredniak - tak jak mówi skarletka... poczytałabym trochę czy z tego łóżeczka farba nie będzie odchodzić przy gryzieniu przez dzieciaczka:-) też kiedyś czytałam o podobnym łóżeczku na forum i całe wyglądało na mocno zużyte po 2 miesiącach... więc poczytaj dobrze czy akurat tej firmy jest ok:-)

Bosa, ty to zawsze jakieś fajne rzeczy znajdziesz i poskładasz gustownie, ja to tak nie umiem :( Wyobrażam sobie ten pokoik małej i będzie super. Jeszcze bym chciała zobaczyć gotowy z mebelkami, może nam tu kiedyś wkleisz foteczki :) no i jestem ciekawa czy ten fotel wygodny, bo wygląda fajnie i ciekawe rozwiązanie z tym bujaniem, mam nadzieję, że się nie zarwie :p

A ta tapetka taka soczysta, że mam ochotę na maliny :O

reklama
Bosanóżko - ten fotelik jest świetny, właśnie wczoraj się do takiego przymierzałam:) Super wygodny, miło się w nim buja. Ja mam 170 cm wzrostu i oparcia są idealne, aby trzymać dzidziusia na ręku do karmienia. Muszę też przyznać, że cena w Kanadzie od ok. 100 do 400 dolarów za krzeseło z podnóżkiem, więc ta oferta jest dość atrakcyjna. Niektóre mają bardziej "obfitą" tapicerkę, można podejrzeć na stronie Wallmartu (i nie tylko)
:)
Walmart.com: Baby: Furniture: Gliders & Rockers

Do góry