reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Urządzamy pokoje swoim Maluchom

Kurcze- dziewczyny- piszecie tu o takich pięknych rzeczach dla maluszków a mnie przeraża stan mojego budżetu domowego:szok:. Normalnie jest mi przykro mam puste dwa ogromne pokoje i jeden z nich ma byc takim światem naszych maluchów- jest w nich pełne pole do popisu ale kasy brak.
Milutek, nie łam się. Koszmarne wydatki czekają nas wszystkie.
Przyznaję, zgrzeszyłaby, gdym zaczęła narzekać na swoją pracę i zarobki, ale z drugiej strony - żyjemy z M. z kalkulatorem i kartką w ręku, bo zbiegło nam się w czasie strasznie dużo rzeczy. I też czasami mam dość, chciałabym zaszaleć jak kiedyś, ale szczerze - już chyba nie potrafię. Tak porządnie wszystko poplanowaliśmy, to aż szkoda teraz psuć budżet jakimiś głupotami.

A co do pokoju Twoich Królewien - dasz radę zrobić piękny za grosze! Oprócz obowiązkowych mebelków, typu łóżeczka czy przewijak potrzebujesz tak naprawdę 2 rzeczy: wyobraźni i farby. Odpowiednio "bajernie" pomalowany pokój będzie wyglądał, jak urządzony za 20 tys. złotych! Wystarczy kilka wiaderek białej farby, kilka pigmentów, wałki i pędzle + tatuś i jedziesz!

Wyobraź sobie ten pokój w wersji nisko-budżetowej:
2rxzler.jpg

Najprostsze łóżeczka, białe, jak tutaj lub w naturalnym kolorze drewna, prosta słodka biała firaneczka z targu, ciucholandu lub szafy ;-), ulubiony kolor ścian i imiona dziewczyn wymalowane nad łóżeczkami. Do tego jakieś fajne motywy wymalowane od szablonów i voila! Hollywodzki pokój dla dzieciaczków!
Zobacz, jakie cuda można tylko farbą wyczarować! Meble pal sześć - zwykłe łóżeczka też będą piękne, a jeśli masz czas, to możesz dodatkowo wyprodukować jakieś dekoracje samodzielnie.
Photo_Video_68994285516596042240104_medium.jpgPhoto_Video_22935707667688954046932_medium.jpgPhoto_Video_92183932735063671771816_medium.jpgaam143kdm_540301293.jpgPhoto_Video_95607839846177411787367_medium.jpgrms_Sawyers-Safari-Nursery_lg.jpgPhoto_Video_38478437823577777549307_medium.jpg

reklama
No z ta posciela to chyba przegiecie,przeciez jak bedzie za ciepło to moze spac pod sama poszewka a jak za zimno to na kołderke mozna zarzucic kocyk,nie dajmy sie zwariowac.Zreszta Futerko ma racje gdzie to wszystko bym miała schowac na 45 metrach ?

Bosa- toś mnie teraz zabiła tym zdjęciem z białymi mebelkami:):):) Już widze moje dwie kruszynki w takim pokoiku i w takich łóżeczkach:) Ale masz racje ze do tego dużo kasy nie trzeba....hmmmmmmmm- muszę to zdjęcie pokazać mojemu mężowi i powiedzieć mu że do czegoś takiego będziemy dążyć:):) Tylko kolor ścian bedzie nie niebieski a taki lila-fiolet:)

Bosonóżka Ty to dla każdej z nas inny pokój byś zaprojektowała:-) a co jeden to ładniejszy:tak:
My też liczymy tylko na siebie, choć tak jak już kiedyś pisałam, pieniążki na wózek dostaniemy od cioci. Ale resztę powoli kompletujemy:tak: Po pierwsze wydatki rozłożone na raty, po drugie swobodne kupowanie, a nie toczenie się z wielkim brzucholkiem, po trzecie zawsze coś można kupić okazyjnie zamiast później przepłacać.

Piekne te wszystkie pokoiki co pokazujecie.Ja to z jednej strony ciesze sie ze na razie maluch bedzie z nami w sypialni bo nie musze martwic sie o urzadzanie całego pokoju,kupie tylko łozeczko i komode a za dwa lata wyremontujemy całe mieszkanko i wtedy my przeniesiemy sie do salonu a maluchowi urzadzimy jego własny pokoik.
Ostatnio w gazecie było cos takiego:
Meble dla dziecka, meble dziecięce, meble dla dzieci, meble dziecinne, meble młodzieżowe, łóżka dla dziecka, łóżeczka dziecięce, pokój dziecięcy, pokój dla dziecka

Jestem na etapie materacykow. Nie wiem co wybrac. Chcialabym silikonowy, zobacze jak to z kasa bedzie, bo te sa najdrozsze. Dla bobasa to chyba taki sredni najlepszy, niezamiekki i niezatwardy (razem sie to pisze, czy oddzielnie?)

mammo, dzięki za spam ;-). Ja nie przeczę, że te materace, o których mówisz są ok, ale twój pseudo-marketing internetowy mierzi mnie okrutnie jako marketingowca. Litości!!! Na tym forum mamy, lub przyszłe mamy radzą innym mamom i przyszłym mamom. A takie zagrania w twoim stylu tylko wkurzają: 4 posty na forum, każdy na temat materacy JMB, każdy z innej parafii, raz ci koleżanka poleca materac Victoria i pytasz o opinie, innym razem już go masz i używasz od dłuższego czasu.
Mała porada: nawet spamować trzeba umieć, trzeba robić to subtelnie, tworząc sobie osobowość w danym medium i budując zaufanie. A tak - kulą w płot i tylko to wkurza!!!
Kurka, jakbym zobaczyła, że któreś z moich pracowników odstawia taką szopkę w internecie, to bym ubiła!

reklama
Do góry