reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Urządzamy pokoik/kącik dla Maluszka

onanana dokładnie masz rację! :) Kto tam kiedy myślał, jakie kolory stymulują malca itp. A w pokoju to się najmniej czasu spędzało i każdy miał podobnie, na polu była guma do skakania, podchody, zabawa w chowanego, dwa ognie, progi itd, a teraz laski siedzę w pokoju i słyszę dzieci pod balkonem jak się bawią w W11 :-D:-D

reklama
Mi się bardzo podobają i pokoje stonowane i te bardzo kolorowe. Najważniejsze wg mnie, aby nie było kiczu.
Osobiście chciałam aby cały pokoik był pomalowany na mocny niebieski, taki, jak niebo latem + kolorowa pościel do łóżeczka + kolorowa karuzela i mahoniowe mebelki. Ale marzenia swoje, a życie swoje.
Jednak dziecko jest najważniejsze, a jeśłi kontrastowe, mocne elementy pokoiku, najpierw te najbliżej łóżeczka, później w całym pomieszczeniu, mają przyciągać jego uwagę, pomagać mu w koncentracji, rozwoju bądź co bądź.... To nie mam zamaru mu tego odbierać, bo mi się osobiście krzykliwe kolory nie podobają. Będzie więc miał mocno kolorową karuzelkę, nalepki na ścianach i mocno kolorowy dywanik w późniejszym czasie, jak również misiaczki, zabaweczki i całą masę innych pier*ółek, które sprawią, że będzie się uśmiechać, będzie chciał się bawić. A ja będę szczęśliwa, bo to on jest najważniejszy. Moje gusta są na drugim miejscu.

onanana dokladnie masz 1000% racji :-D a dzieciaki beda urzadzac po swojemu swoj pokoik dopiero jak beda wieksze a to jaki kolor lubia itd a na razie to my musimy wybrac za nich i wybrac tez co bedzie dla nich najlepsze ;-):-) i wiadomo wlasnie ze kazdy zrobi inaczej bo kazdy lubi co innego i kazdemu podoba sie inny styl wiec my tylko tutaj dzielimy sie swoimi pomyslami i swoimi dzielami w pokojach dzieciaczkow :-):-D

Wiec na pewno kazdy pokoik czy kacik bedzie sliczny ;-)

A oto kącik Martynki..:-)
Dziś równo 4 tygodnie do terminu ...więc posprzątałam i pościel założyłam do łóżeczka... kołderkę oczywiście schowałam na później aż podrośnie...:-)
Na początku będzie z nami w pokoju ogólnym a potem się przeniesie do małego bo nie zamierzam jak ktoś przyjdzie latać non stop i zaglądać czy śpi a poza ty goście pewnie zechcą być tam gdzie mała...:-)

Załączniki

• DSCN2463.jpg
    DSCN2463.jpg
    16,7 KB · Wyświetleń: 159
  • DSCN2464.jpg
    DSCN2464.jpg
    19 KB · Wyświetleń: 143
  • DSCN2466.jpg
    DSCN2466.jpg
    25,1 KB · Wyświetleń: 147
  • DSCN2468.jpg
    DSCN2468.jpg
    25,6 KB · Wyświetleń: 151
Ostatnia edycja:
reklama
Ja się zgadzam z Julianną, najważniejsze, żeby nie było kiczu. Moja teściowa żyć by mi nie dała, gdybym dawała pastelowe kolory, bo ona jest pedagogiem i ma bzika na punkcie rozwoju i stymulacji dzieci. Dla mnie jest lekko sfiksowana, ale wolę się ugryźć w język, niż żeby mi potem miała wyrzucać, że jestem złą matką. Pomijając to, że kupiła nam już milion pięćset rozwijających zabawek, a dla mnie to już lekka przesada, kazałam jej się opanować.
Kącik dla Filipka zostanie zrobiony w ten weekend to i ja wkleję jak zorganizowaliśmy przestrzeń dla małego.

Do góry