reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Urządzamy pokoik/kącik dla Maluszka

onanana dokładnie masz rację! :) Kto tam kiedy myślał, jakie kolory stymulują malca itp. A w pokoju to się najmniej czasu spędzało i każdy miał podobnie, na polu była guma do skakania, podchody, zabawa w chowanego, dwa ognie, progi itd, a teraz laski siedzę w pokoju i słyszę dzieci pod balkonem jak się bawią w W11 :-D:-D

reklama
Mi się bardzo podobają i pokoje stonowane i te bardzo kolorowe. Najważniejsze wg mnie, aby nie było kiczu.
Osobiście chciałam aby cały pokoik był pomalowany na mocny niebieski, taki, jak niebo latem + kolorowa pościel do łóżeczka + kolorowa karuzela i mahoniowe mebelki. Ale marzenia swoje, a życie swoje.
Jednak dziecko jest najważniejsze, a jeśłi kontrastowe, mocne elementy pokoiku, najpierw te najbliżej łóżeczka, później w całym pomieszczeniu, mają przyciągać jego uwagę, pomagać mu w koncentracji, rozwoju bądź co bądź.... To nie mam zamaru mu tego odbierać, bo mi się osobiście krzykliwe kolory nie podobają. Będzie więc miał mocno kolorową karuzelkę, nalepki na ścianach i mocno kolorowy dywanik w późniejszym czasie, jak również misiaczki, zabaweczki i całą masę innych pier*ółek, które sprawią, że będzie się uśmiechać, będzie chciał się bawić. A ja będę szczęśliwa, bo to on jest najważniejszy. Moje gusta są na drugim miejscu.

onanana dokladnie masz 1000% racji :-D a dzieciaki beda urzadzac po swojemu swoj pokoik dopiero jak beda wieksze a to jaki kolor lubia itd a na razie to my musimy wybrac za nich i wybrac tez co bedzie dla nich najlepsze ;-):-) i wiadomo wlasnie ze kazdy zrobi inaczej bo kazdy lubi co innego i kazdemu podoba sie inny styl wiec my tylko tutaj dzielimy sie swoimi pomyslami i swoimi dzielami w pokojach dzieciaczkow :-):-D

Wiec na pewno kazdy pokoik czy kacik bedzie sliczny ;-)

A oto kącik Martynki..:-)
Dziś równo 4 tygodnie do terminu ...więc posprzątałam i pościel założyłam do łóżeczka... kołderkę oczywiście schowałam na później aż podrośnie...:-)
Na początku będzie z nami w pokoju ogólnym a potem się przeniesie do małego bo nie zamierzam jak ktoś przyjdzie latać non stop i zaglądać czy śpi a poza ty goście pewnie zechcą być tam gdzie mała...:-)

Załączniki

• DSCN2463.jpg
    DSCN2463.jpg
    16,7 KB · Wyświetleń: 164
  • DSCN2464.jpg
    DSCN2464.jpg
    19 KB · Wyświetleń: 148
  • DSCN2466.jpg
    DSCN2466.jpg
    25,1 KB · Wyświetleń: 157
  • DSCN2468.jpg
    DSCN2468.jpg
    25,6 KB · Wyświetleń: 156
Ostatnia edycja:
reklama
Ja się zgadzam z Julianną, najważniejsze, żeby nie było kiczu. Moja teściowa żyć by mi nie dała, gdybym dawała pastelowe kolory, bo ona jest pedagogiem i ma bzika na punkcie rozwoju i stymulacji dzieci. Dla mnie jest lekko sfiksowana, ale wolę się ugryźć w język, niż żeby mi potem miała wyrzucać, że jestem złą matką. Pomijając to, że kupiła nam już milion pięćset rozwijających zabawek, a dla mnie to już lekka przesada, kazałam jej się opanować.
Kącik dla Filipka zostanie zrobiony w ten weekend to i ja wkleję jak zorganizowaliśmy przestrzeń dla małego.

Do góry