reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Urządzamy pokoik/kącik dla Maluszka

reklama
Julianna pięknie wszystko przygotowane miło popatrzeć u mnie jeszcze wszystko pochowane gdzieś po szafkach tylko łóżeczko rozłożone, wanienkę mam też taką samą no i torba do szpitala tylko 1 i nie za duża :tak:

Julianna ślicznie!!! Tak przytulnie i milutko:-) Moja torba też mniejsza ale ja nie potrzebuję rzeczy dla małej (tylko pieluchy i chusteczki). I wychodzę z założenia że D. mi doniesie czego mi będzie brakowało:tak: Chyba muszę też już powoli wykańczać pokoik mojej królewny, bo Wam zazdroszczę że macie już tak ładnie:tak:

Julianna mnie natchnęła i też się pochwalę;-) Pamiętam jak na początku zarzekałam się, że ZERO RÓŻU itd. a tu się okazało, że mój B. to będzie taki "różowy tata" i aż mnie zakrzykuje, że Zosia ma mieć różowo i już i, że "on nie pozwoli, żeby ktoś na jego córkę kiedykolwiek powiedział = jaki ładny chłopczyk" i ma mieć różowo i słodko... Coś mi się wydaję, że stereotyp CÓRUSIA TATUSIA sprawdzi się u nas w 100%;-) A tym czasem looknijcie na kącik Zosi u nas w pokoju. Ściana Zosi w kolorze wrzosowa dolina a reszta ścian jest ciemno szara... wszystkie meble (poza łóżeczkiem, które dostaliśmy) są białe.
kącik.jpgszafa.jpgmix.jpg

Anek Pięknie i bardzo bardzo funkcjonalnie :) Mała księżniczka będzie miała wygodnie i przytulnie ;)!! Gdybym miała większy wpływ na mojego łobuziaka, i w tej chwili mam na myśli partnera :p, to też bym miała pomalowane ściany na jakiś fajny kolorek, ale niestety, zabiera się do wszelkich remontów, jak pies do jeża, więc wytrzymam z tym co mam :p

Anek czy ja bym mogła się na chwilkę zdrzemnąć w kąciku Zosi?? jest tak słodko i przytulnie że na pewno będzie jej bardzo dobrze!!! I szczerze to mi się różowy kolor dla dziewczynki bardzo podoba!! Moja mała w pokoju póki co różu nie ma za bardzo ale ciuszków różowych ma od groma i wszystkie są słodziutkie!!

Anek Pięknie i bardzo bardzo funkcjonalnie :) Mała księżniczka będzie miała wygodnie i przytulnie ;)!! Gdybym miała większy wpływ na mojego łobuziaka, i w tej chwili mam na myśli partnera :p, to też bym miała pomalowane ściany na jakiś fajny kolorek, ale niestety, zabiera się do wszelkich remontów, jak pies do jeża, więc wytrzymam z tym co mam :p

Ehsss wiem o czym mówisz. Mój B. budowlaniec od elewacji i wykończeń a 2 pokoje malował chyba 3 tygodnie... razem z klejeniem szukaterii, zakładaniem karniszy itd... szewc bez butów jednak chodzi:sorry:ale w końcu się doczekałam końca. Ale co d mojego (wcześniej niedobrego partnera) to fakt spisał się na medal -cały remont on, wszystkie meble z IKEI złożył sam (a puzzle są niezłe z tego), złożył i ubrał sam łóżeczko i wyprasował caluśką wyprawkę! Wszystko: ciuszki, pościel, nawet moje koszule do szpitala ;-)

Dziewczyny - wklejajcie zdjęcia kącików dla Waszych bąbli - tak fajnie się to ogląda. Przecież zaraz zaczniemy wklejać zdjęcia samych maluszków...jaaaaacie:-D

reklama
Ehsss wiem o czym mówisz. Mój B. budowlaniec od elewacji i wykończeń a 2 pokoje malował chyba 3 tygodnie... razem z klejeniem szukaterii, zakładaniem karniszy itd... szewc bez butów jednak chodzi:sorry:

Mój też budowlaniec, co śmieszniejsze specjalizuje się w wykańczaniu pomieszczeń- tynki, regipsy, szpachla, MALOWANIE... Ma nawet specjalną maszynę, natryskową, do malowania o_O tylko chęci brak:p

I popieram, wklejać zdjęcia kącików :)!! Póki to jedyne, czym możemy sie pochwalić poza brzuszkami :p! Bo lada moment dołączymy do Ponko, Agutka i reszty rozpakowujących się i już nie będzie czasu na fotografowanie mieszkania ;)

Do góry