reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Urodzinki naszych pociech

reklama
Dziś już mija pierwszy roczeka
na mej głowie pierwszy loczek
więc zapraszam Was do siebie
zabawimy się jak w niebie
Będzie tort a na nim świeczka
uśmiechnięte me usteczka
oprócz tortu mnóstwo soku
i tak bedzie juz co roku`

idzie misio...idzie słonik...
idzie lalka...no i konik...
wszyscy razem z balonami...
z najlepszymi życzonkami...
bo to dzień radosny wielce...
mam już jeden roczek więcej..

Na polanie pośród kwiatow mają pszczółki restaurację, tam śniadanie swe zjadają, smaczny obiad i kolację. W tę sierpniową ciepłą porę głód im nigdy nie doskwiera, piją nektar z kwiatów polnych bez rachunków i kelnera W restauracji święto będzie, ciasto i sok z żurawiny Bo Martusia zaraz właśnie tam obchodzi urodziny.

Idzie misio, idzie konik, pisek, żaba, no i słonik. Wszyscy razem z balonami, z najlepszymi życzeniami. Bo to dzień radosny wielce, Masz już jeden roczek więcej !

Część zakupów już zrobiona, resztę jutro porobię, przygotowywać będę w sobotę wszystko sama, tzn bez Tomka, bo wyjeżdża do Łodzi, ale mam nadzieję, że dzieciaki mi pomogą.
Tomek chce, żeby oprócz normalnego tortu zrobić taki mały dla Oliwki, żeby mogła go mieć tylko dla siebie. Kupił już nawet na tę okazję specjalny śliniak z rękawami.

Biszkopt już zrobiony( opadł troszkę jak zwykle), wieczorem ubiorę torcik, mam nadzieję, że nie ma zakalca:-D
A tak świeczkę dmuchała Magdalena, prawie 13 lat temu:
z chrzestną

w tle ja, mój brat(chrzestny) i Kasia

no widze ze tata podpatrzył moj pomysł na indywidualny tort dla jubilata :-D no i racja niech sie dzieciaki taplaja krusza brudza- wszystko pod kontrola to w koncu ten najwazniejszy dzien
dzis mam urodziny to wazny dzien raz na rok tylko raz - to taka piosenka z BabyTV :tak:

Dziweczęta jakie przedmioty kładziecie dzieciaczkom do wyboru?wiem,że niektórzy piszą na karteczkach(np. książka,pieniążek itd)i chowają pod filiżanki,a inni normalnie układają przedmioty obok siebie w szeregu i dziecko wybiera

ja położe na ziemi przedmioty różaniec, książeczkę, pieniążek, kieliszek hmmmm ciekawe co wymiebrze pewnie to co będzie bliżej rączki
ale wiem że kilka stron wcześniej już dzieczyn y pisały o tym.:tak:

reklama
dzięki karola-04. tak też myślałam;),czasu mi brakuje,żeby wszystko przeczytać....;(.ja chyba różańca nie położę,bo jak go wybierze to potem będę całe życie myśleć co i jak będzie...;)

Do góry